Tapahtumakutsuihin vastaaminen

Kun saat tapahtumakutsun Google Kalenterin kautta, tapahtuma näkyy kalenterissasi automaattisesti. Voit vastata kalenterikutsuihin, jotta muut tietävät, aiotko osallistua tapahtumaan. Voit myös lisätä kommentin tai ehdottaa toista tapahtuma-aikaa. Tapahtuma lisätään siihen sähköpostitiliin liitettyyn ensisijaiseen kalenteriin, johon kutsu lähetettiin.

Kutsuun vastaaminen

1. Avaa sähköpostikutsu tai kalenteriisi lisätty tapahtuma.
  2. Valitse Osallistutko?-kohdasta Kyllä, Ei tai Ehkä.
Vinkki: Voit vastata kutsuun suoraan sähköpostikutsun kautta klikkaamalla sähköpostin yläreunasta Kyllä, Ehkä tai Ei.
Saapuvien kutsujen ja ilmoitusten hallinnoiminen
  1. Siirry osoitteeseen calendar.google.com.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetuksetja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Yleiset.
  4. Valitse Tapahtuman asetukset ‑kohdasta Lisää kutsut automaattisesti.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Kyllä
    • Kyllä, mutta haluan vastaanottaa tapahtumailmoituksia vain, jos olen vastannut Kyllä tai Ehkä.
    • Ei. Näytä vain kutsut, joihin olen vastannut.

Jos valitset Ei, tapahtuma ei näy kalenterissasi, ellet ole vastannut siihen Kyllä. Jos olet jakanut kalenterisi muille, he voivat nähdä kaikki tapahtumasi, vaikka et vielä ole vastannut niihin.

Vinkki: Jos olet poistanut sähköposti-ilmoitukset käytöstä mutta valinnut vaihtoehdon "Kyllä, mutta haluan vastaanottaa tapahtumailmoituksia vain, jos olen vastannut Kyllä tai Ehkä", et saa lainkaan ilmoituksia. Lue lisää ilmoitusten muuttamisesta.

Vastauksen muuttaminen
  1. Valitse tapahtuma kalenteristasi.
  2. Valitse Osallistutko?-kohdasta Kyllä, Ei tai Ehkä.
Uuden ajankohdan ehdottaminen

Osallistujana:

1. Klikkaa tapahtumaa kalenteristasi.
  2. Valitse Ehkä-kohdan vierestä Ylänuolija sitten Ehdota uutta ajankohtaa.
  3. Valitse toinen kellonaika tai päivä.
    • Vinkki: Voit lisätä ehdottamaasi ajankohtaan myös viestin.
  4. Valitse Lähetä ehdotus.
Vinkki: Voit ehdottaa uutta ajankohtaa suoraan sähköpostikutsun kautta valitsemalla sähköpostin yläreunasta Lisäasetukset ja sittenEhdota uutta ajankohtaa.

Järjestäjänä:

1. Napauta kalenterista tapahtumaa, jossa on kellokuvake.
  2. Katso ehdotetut ajankohdat Osallistujat-kohdasta.
  3. Klikkaa katsottavan ajankohdan alapuolelta Tarkista ehdotettu aika.
  4. Vaihda ehdotettu ajankohta tapahtuman ajankohdaksi klikkaamalla Tallenna.

Uuden ajankohdan ehdottamista koskevat tiedot

• Ehdotukset eivät ole käytössä isoissa tapahtumissa, joissa on yli 200 osallistujaa, eikä koko päivän kestävissä tapahtumissa. Lue lisää isoista tapahtumista.
  • Kaikki osallistujat voivat ehdottaa uutta ajankohtaa. Järjestäjät eivät voi ehdottaa uutta ajankohtaa.
  • Järjestäjälle ilmoitetaan ehdotuksista sähköpostitse vain, jos hän on ottanut Tapahtuman vastaukset ‑toiminnon käyttöön Google Kalenterin asetuksista tietokoneella.
Kommentin lisääminen vastauspyyntöön
  1. Klikkaa tapahtumaa kalenteristasi.
  2. Valitse Ehkä-kohdan vierestä Ylänuolija sitten Lisää kommentti.
  3. Kirjoita kommentti.
    • Vinkki: Voit myös valita vastauksesi Alanuoli.
  4. Valitse Tallenna.

Vinkki: Voit lisätä kommentin vastaukseesi suoraan sähköpostikutsun kautta valitsemalla sähköpostin yläreunasta Lisäasetukset ja sitten Lisää kommentti.

Kalenterikutsujen lähettäminen edelleen

Tärkeää: Jos lähetät oman kutsusi edelleen, kutsun vastaanottaja saattaa nähdä päivitetyt kokoustiedot ja hän voi muuttaa vastaustasi milloin tahansa.

Jos sinulla on lupa lisätä osallistujia tapahtumaan, voit lähettää kutsun edelleen uusille osallistujille sähköpostitse. Kun uudet osallistujat vastaavat kutsuun, heidät lisätään osallistujaluetteloon. He voivat kutsua myös muita.

Jos et halua, että osallistujat kutsuvat muita, muokkaa tapahtumaa ja poista valinta Osallistujat voivat ‑kohdan Kutsua muita ‑ruudusta.

Toiseen sähköpostiosoitteeseen lähetettyihin kutsuihin vastaaminen

Jos olet yhdistänyt Gmail-tilisi vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen, voit vastata siihen lähetettyihin tapahtumakutsuihin Google Kalenterin kautta. Katso, miten voit lisätä tai poistaa vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Osoita vasemmalta kalenterisi nimeä ja valitse Asetukset Lisääja sittenAsetukset ja jakaminen.
  3. Valitse vasemmalla olevan valikon Omien kalenterien asetukset ‑kohdasta Yleisilmoitukset.
  4. Valitse valintaruutu "Salli vaihtoehtoisten sähköpostiosoitteiden kautta edelleen lähetettyihin kutsuihin vastaaminen" ‑kohdan vierestä.