Tapahtumakutsuihin vastaaminen

Voit kertoa osallistumisestasi tapahtumaan vastaamalla kalenterikutsuun. Voit myös lisätä kommentin tai ehdottaa toista tapahtuma-aikaa. Kun kutsu saapuu sähköpostiisi, Google Kalenteri lisää tapahtuman ensisijaiseen kalenteriin.

Tärkeää: Asetuksistasi riippuen tapahtumat eivät välttämättä näy kalenterissa ennen kuin vastaat kutsuun tai vahvistat tuntevasi tietyt lähettäjät. Tällaisia lähettäjiä ovat esimerkiksi

• organisaation ulkopuoliset käyttäjät
  • ihmiset, jotka eivät ole yhteystiedoissasi
  • ihmiset, joihin et ole ollut yhteydessä aiemmin.

Jos haluat päivittää tapahtuman asetuksia, lue lisää kutsujen ylläpitämisestä.

Kutsuun vastaaminen

1. Avaa kalenterikutsu tai tapahtuma kalenterista.
  2. Valitse Kyllä, Ei tai Ehkä.
  3. Jos valitset Kyllä:
    • Voit päivittää kokoukseen liittymisen tavan automaattisesti. Jos lisäät työskentelypaikan, vastauksena näkyy oletuksena:
      • Kyllä, kokoushuoneessa, kun liityt toimistolta.
      • Kyllä, osallistun virtuaalisesti, kun liityt toisesta sijainnista.
    • Voit myös päivittää kokoukseen liittymisen tavan manuaalisesti: Klikkaa alanuolta Dropdown ja valitse liittymistapa.
Vastauksen muuttaminen
  1. Klikkaa tapahtumaa kalenteristasi.
  2. Valitse Osallistutko?-kohdasta
    • Kyllä
    • Ei
    • Ehkä
    • Kyllä, kokoushuoneessa
    • Kyllä, osallistun virtuaalisesti
Uuden ajankohdan ehdottaminen

Osallistujana:

1. Klikkaa tapahtumaa kalenteristasi.
  2. Klikkaa Ehkä-kohdan vierestä ylänuolta Ylänuolija sitten Ehdota uutta ajankohtaa.
  3. Valitse toinen kellonaika tai päivä.
    Vinkki: Voit lisätä ehdottamaasi ajankohtaan myös viestin.
  4. Valitse Lähetä ehdotus.
Vinkki: Voit ehdottaa uutta ajankohtaa suoraan sähköpostikutsun kautta klikkaamalla sähköpostin yläreunasta Lisäasetukset ja sitten Ehdota uutta ajankohtaa.

Järjestäjänä:

1. Napauta kalenterista tapahtumaa, jossa on kellokuvake.
  2. Näet ehdotetut ajankohdat Osallistujat-kohdasta.
  3. Klikkaa katsottavan ajankohdan alapuolelta Tarkista ehdotettu aika.
  4. Vaihda ehdotettu ajankohta tapahtuman ajankohdaksi klikkaamalla Tallenna.

Tietoja uudesta aikaehdotuksesta

• Ehdotukset eivät ole käytössä isoissa tapahtumissa, joissa on yli 200 osallistujaa, eikä koko päivän kestävissä tapahtumissa. Lue lisää isoista tapahtumista.
  • Kaikki osallistujat voivat ehdottaa uutta ajankohtaa. Järjestäjät eivät voi ehdottaa uutta ajankohtaa.
  • Tapahtuman järjestäjä saa sähköposti-ilmoituksia aikaehdotuksista, jos hän ottaa käyttöön Tapahtuman vastaukset Google Kalenterin asetuksista tietokoneella.
Kommentin lisääminen vastauspyyntöön
Tärkeää: Vastauspyyntöviesti näkyy kaikille kutsutuille.
  1. Klikkaa tapahtumaa kalenteristasi.
  2. Klikkaa Ehkä-kohdan vierestä ylänuolta Ylänuolija sitten Lisää viesti.
  3. Kirjoita viestisi.
    Vinkki: Voit valita vastauksen myös Osallistun-kohdasta.
  4. Valitse Tallenna.
Vinkki: Voit lisätä kommentin vastaukseesi suoraan sähköpostikutsun kautta valitsemalla sähköpostin yläreunasta Lisäasetukset ja sitten Lisää kommentti.

Kalenterikutsujen lähettäminen edelleen

Tärkeää: Jos lähetät oman kutsusi edelleen, kutsun vastaanottaja saattaa nähdä päivitetyt kokoustiedot ja hän voi muuttaa vastaustasi milloin tahansa.

Jos sinulla on lupa lisätä osallistujia tapahtumaan, voit lähettää kutsun edelleen uusille osallistujille sähköpostitse. Kun uudet osallistujat vastaavat kutsuun, heidät lisätään osallistujaluetteloon. He voivat kutsua myös muita.

Jos et halua, että osallistujat kutsuvat muita, muokkaa tapahtumaa ja poista valinta Osallistujat voivat ‑kohdan Kutsua muita ‑ruudusta.

Toiseen sähköpostiosoitteeseen lähetettyihin kutsuihin vastaaminen

Tärkeää: Jos olet yhdistänyt Gmail-tilisi vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseen ja haluaisit vastata Kalenteri-sähköpostikutsuun käyttämällä alareunan linkitettyjä Kyllä-, Ehkä- ja Ei-vaihtoehtoja, sinua pyydetään kirjautumaan Google-tilille. Lue lisää vaihtoehtoisista sähköpostiosoitteista.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Osoita vasemmalta kalenterisi nimeä ja valitse Asetukset Lisääja sittenAsetukset ja jakaminen.
  3. Valitse vasemmalla olevan valikon Omien kalenterien asetukset ‑kohdasta Muut ilmoitukset.
  4. Valitse valintaruutu "Salli vaihtoehtoisten sähköpostiosoitteiden kautta edelleen lähetettyihin kutsuihin vastaaminen" ‑kohdan vierestä.