Ta bort en händelse

Om du inte längre vill visa en händelse är det möjligt att radera eller att ta bort den från Google Kalender.

Viktigt! Google Kalender kan markera vissa händelser som skräppost och flytta dem till papperskorgen. Om har ett Google-konto genom jobbet eller skolan kan organisationens avancerade administratör även flytta händelser från organisationen till papperskorgen. Läs om att visa och återställa raderade händelser i papperskorgen.

Ta bort en händelse som du skapade

Om du skapar en händelse kan du radera den. Då tas händelsen bort från din kalender och från alla inbjudnas kalendrar.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på händelsen som du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort händelse Radera .

Tips: Om du vill radera en händelse högerklickar du på händelsen. Klicka sedan på Radera.

Jag raderade en händelse men andra hittar fortfarande den i sina kalendrar
  • När du har raderat en händelse kan det ta en stund innan den tas bort från personers kalendrar.
  • Om du tar bort en händelse som du inte äger måste händelseägaren kanske radera händelsen för att ta bort den från allas kalendrar.
Jag raderade en händelse men hittar den fortfarande på andra enheter

När du har raderat en händelse kanske händelsen inte tas bort direkt från dina andra enheter. En manuell synkronisering skyndar på processen.

Manuell synkronisering för iOS

Stäng och öppna appen Kalender igen.

Manuell synkronisering för Android

1. Öppna appen Google Kalender på din Android-telefon eller -surfplatta Kalender.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Uppdatera .

Ta bort en händelse du inbjöds till

När du har tagit bort en händelse meddelar Kalendern händelseorganisatören att du avvisar händelsen.

Så här tar du bort en händelse från kalendern:

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Öppna händelsen som du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort eller Ta bort från den här kalendern Ta bort.

Ta bort en återkommande händelse

Om du raderar en händelse som upprepas ser du alternativen nedan. Om någon annan skapar händelsen som upprepas ser du inte de här alternativen.

• Den här händelsen eller Endast den här förekomsten tar bort den här händelsen men behåller andra kommande händelser.
  • Denna och följande händelser eller Alla följande tar bort den här händelsen och framtida händelser.
  • Alla händelser eller Alla händelser i serien tar bort alla händelser i serien.

Ta bort alla händelser i din kalender

Om du vill radera alla händelser i Google Kalender rensar du alla händelser i din primära kalender. Därefter måste du radera alla andra kalendrar du äger.

Så här rensar du alla händelser från din primära kalender:

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Håll muspekaren över den primära kalendern längst ned till vänster.
  3. Klicka på Alternativ Menyn Mer  följt av  Inställningar och delning.
  4. Klicka på Ta bort kalender under Inställningar för mina kalendrar.
  5. Klicka på Radera under Ta bort kalender.

Viktigt! Du kan radera händelser från din kalender, men du kan inte radera din primära kalender. Ta reda på hur du raderar andra kalendrar du äger.

Visa borttagna händelser i papperskorgen (endast dator)

När du tar bort en händelse eller markerar den som skräppost finns den kvar i kalenderns papperskorg i 30 dagar. En händelse går att markera som skräppost automatiskt och att flytta till kalenderns papperskorg om den bryter mot Google Kalenders programpolicyer. Öppna papperskorgen om du vill återställa händelser eller ta bort dem för alltid.

Obs! Alla med behörigheten Göra ändringar i händelser eller Göra ändringar och hantera delning för kalendern får ta bort händelser samt visa och återställa händelser i den kalenderns papperskorg.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Papperskorgen längst upp till höger. Det här visar alla raderade händelser i den här kalendern.
    • Radera en enskild händelse genom att klicka på Radera permanent Radera intill händelsen.
    • Radera alla valda händelser genom att klicka på Ta bort alla valda för alltid Radera ovanför listan.
    • Ta bort alla händelser genom att klicka på Töm papperskorgen följt av Töm.

Återställa raderade händelser i papperskorgen (endast dator)

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Papperskorgen längst upp till höger. Där ser du händelserna som har raderats från den här kalendern.
    • Om du vill återställa en enskild händelse klickar du på Återställ Ångra bredvid händelsen.
    • Återställ markerade händelser genom att klicka på Återställ alla valda Ångra ovanför listan.
Jag vill stänga av e-postaviseringar

Den första gången du raderar en händelse som flyttats till papperskorgen får du ett e-postmeddelande från Google Kalender. Du kan inte inaktivera den här aviseringen, men det är den enda e-postavisering du får om papperskorgen.

Jag hittar inte alla mina raderade händelser i papperskorgen

Om du inte ser en del av de borttagna händelserna i kalenderns papperskorg kan något av detta vara orsaken:

• Händelser i kalenderns papperskorg lagras endast i 30 dagar.
  • Om du inte har redigeringsbehörighet till kalendern där händelsen skapades, ser du den inte i papperskorgen.
  • Det finns en separat papperskorg för varje kalender du har. Sök efter händelsen i andra kalendrars papperskorgar.
  • Alla med redigeringsåtkomst till din kalender får ta bort händelser permanent eller återställa dem. Fråga andra som har åtkomst till din kalender om de flyttade händelsen.

Viktigt! Läs avsnittet Jag tog bort en återkommande händelse nedan om du raderade en återkommande händelse.

En händelse jag återställde saknar OSA

Om en händelseskapare tar en händelse från papperskorgen måste gästerna OSA händelsen igen.

Om rummet som användaren bokar inte längre är tillgängligt är rummet överkryssat i kalenderhändelsen.

Jag tog bort en återkommande händelse

Ta bort en förekomst i händelsen åt gången

För varje händelse du raderar ser du en rad i papperskorgen.

Ta bort fler än en förekomst i händelsen åt gången

För alla händelser hittar du en enskild rad i papperskorgen, i stället för enskilda rader för varje händelse. När du återställer händelsen återställs alla förekomster av händelsen du raderar.