Tapahtuman poistaminen

Jos et enää halua nähdä tapahtumaa, voit poistaa sen kokonaan tai poistaa sen näkyvistä Google-kalenteristasi.

Luomasi tapahtuman poistaminen

Jos olet itse luonut tapahtuman tai sinulla on tapahtuman muokkausoikeus, voit poistaa tapahtuman. Tapahtuma poistetaan kalenteristasi sekä muiden kutsuttujen henkilöiden kalentereista.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa poistettavaa tapahtumaa.
  3. Valitse Poista tai Poista tapahtuma Poista.

Vinkki: Voit poistaa tapahtuman klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Poista.

Poistin tapahtuman, mutta muut näkevät sen edelleen omissa kalentereissaan

• Tapahtuman poistamisen jälkeen tapahtuman poistuminen muiden henkilöiden kalentereista saattaa kestää jonkin aikaa.
  • Jos poistit jonkun muun omistaman tapahtuman, omistajan on ehkä poistettava tapahtuma, jotta se poistuu muidenkin henkilöiden kalentereista.

Poistin tapahtuman, mutta se näkyy edelleen muilla laitteilla

Kun poistat tapahtuman, sitä ei välttämättä poisteta heti muilta laitteiltasi. Voit nopeuttaa prosessia manuaalisella synkronoinnilla.

Manuaalinen synkronointi iOS:llä

Sulje Kalenteri-sovellus ja avaa se uudelleen.

Manuaalinen synkronointi Androidilla

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää-valikko  ja sitten  Päivitä.

Tapahtuman poistaminen, jos olet saanut kutsun tapahtumaan

Jos sinut on kutsuttu tapahtumaan, voit poistaa sen kalenteristasi.

Tapahtuma poistetaan kalenteristasi, mutta muut tapahtumaan kutsutut henkilöt näkevät sen edelleen.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Avaa poistettava tapahtuma.
  3. Valitse Poista tai Poista tästä kalenterista Poista.

Toistuvan tapahtuman poistaminen

Kun poistat toistuvan tapahtuman, käytössäsi on alla olevat vaihtoehdot. Nämä vaihtoehdot eivät näy, jos toistuvan tapahtuman on luonut joku muu.

• Tämä tapahtumakerta tai Vain tällä kertaa: Kyseinen tapahtuma poistetaan, mutta kaikki tulevat tapahtumat säilytetään.
  • Tämä ja seuraavat tapahtumat tai Kaikki seuraavat: Kyseinen tapahtuma ja kaikki tulevat tapahtumat poistetaan.
  • Kaikki tapahtumat tai Kaikki tapahtuman toistokerrat: Tapahtuman kaikki toistokerrat poistetaan.

Kaikkien kalenterin tapahtumien poistaminen

Jos haluat poistaa kaikki tapahtumasi Google Kalenterista, sinun on poistettava kaikki tapahtumat ensisijaisesta kalenteristasi ja poistettava muut omistamasi kalenterit.

Voit poistaa kaikki tapahtumat ensisijaisesta kalenteristasi seuraavasti:

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Vie hiiri vasempaan alakulmaan ensisijaisen kalenterin päälle.
  3. Valitse Asetukset Lisää-valikko  ja sitten  Asetukset ja jakaminen.
  4. Valitse Omien kalenterien asetukset ‑kohdasta Poista kalenteri.
  5. Valitse Poista kalenteri ‑kohdasta Poista.

Tärkeää: Voit poistaa tapahtumia kalenteristasi, mutta et voi poistaa ensisijaista kalenteriasi. Katso, miten voit poistaa muut omistamasi kalenterit.

Poistettujen tapahtumien katseleminen roskakorissa (vain tietokoneversiossa)

Kun poistat luomasi tapahtuman tai tapahtuman, johon sinulla on muokkausoikeudet, se säilyy kyseisen kalenterin roskakorissa 30 päivää. Voit palauttaa tapahtumat roskakorista tai poistaa ne pysyvästi.

Huom. Käyttäjät, joilla on Tee muutoksia tapahtumiin- tai Tee muutoksia JA hallitse jakamista ‑käyttöoikeus kalenteriin, voivat nähdä tapahtumat roskakorissa ja siirtää niitä.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Roskakori. Näet kyseisestä kalenterista poistetut tapahtumat.
    • Voit poistaa yksittäisen tapahtuman valitsemalla sen vierestä Poista pysyvästi Roskakori.
    • Voit poistaa kaikki valitut tapahtumat valitsemalla luettelon yläpuolelta Poista pysyvästi kaikki valitut Roskakori.
    • Voit palauttaa yksittäisen tapahtuman valitsemalla sen vierestä Palauta Kumoa.
    • Voit palauttaa kaikki valitut tapahtumat valitsemalla luettelon yläpuolelta Palauta kaikki valitut Kumoa.
    • Voit poistaa kaikki tapahtumat valitsemalla Tyhjennä roskakori ja sitten Tyhjennä.
Haluan poistaa sähköposti-ilmoitukset käytöstä

Kun poistat ensimmäisen kerran tapahtuman, joka siirretään roskakoriin, Google Kalenteri lähettää sinulle siitä sähköposti-ilmoituksen. Tätä ilmoitusta ei voi poistaa käytöstä, mutta se on ainoa roskakoriin liittyvä sähköposti-ilmoitus, jonka saat.

Kaikki poistamani tapahtumat eivät näy roskakorissa

Kaikki poistamasi tapahtumat eivät välttämättä näy kalenterin roskakorissa näistä syistä:

• Tapahtumia säilytetään kalenterin roskakorissa vain 30 päivää.
  • Jos sinulla ei ole sen kalenterin muokkausoikeutta, jossa tapahtuma luotiin, et näe tapahtumaa roskakorissa.
  • Jokaisella kalenterilla on oma roskakori. Tarkista myös muiden kalenteriesi roskakorit.
  • Kaikki, joilla on kalenterin muokkausoikeudet, voivat poistaa tapahtumat pysyvästi tai palauttaa niitä roskakorista. Jos jollakin muulla on käyttöoikeus kalenteriisi, kysy, onko hän siirtänyt tapahtuman.

Huom. Jos poistit toistuvan tapahtuman, tutustu alla olevaan Poistin toistuvan tapahtuman ‑osioon.

Palauttamastani tapahtumasta puuttuvat vastauspyyntötiedot

Kun tapahtuma palautetaan roskakorista, osallistujien on vastattava tapahtumakutsuun uudelleen.

Jos varaamasi tila ei ole enää käytettävissä, se yliviivataan kalenteritapahtumasta.

Poistin toistuvan tapahtuman

Yhden tapahtumakerran poistaminen kerrallaan

Jokainen poistamasi tapahtuma näkyy omalla rivillään roskakorissa.

Useamman tapahtumakerran poistaminen kerralla

Kaikki tapahtumat näkyvät roskakorissa yhdellä rivillä sen sijaan, että jokainen tapahtuma näkyisi omalla rivillään. Kun palautat tapahtuman roskakorista, kaikki poistamasi tapahtumakerrat palautetaan.

Aiheeseen liittyviä resursseja