Lägg till någon annans Google-kalender

Det går att visa någon annans kalender om de delar den med dig. Begär åtkomst till den om de ännu inte delar den med dig.

Lägg till någon annans kalender på flera sätt

Lägg till med en e-postadress

Begär att få visa en kalender

1. Öppna Google Kalender
  2. Klicka på Andra kalendrar på vänster sida.
  3. Skriv den andra personens e-postadress i rutan Lägg till en väns kalender eller Lägg till en kollegas kalender.
  4. Tryck på Retur.
  5. Något av följande inträffar beroende på hur den andra kalendern delas:
    • Delas inte kalendern med dig öppnas ett formulär för begäran om åtkomst.
    • Delas kalendern redan med dig finns den till vänster under Andra kalendrar.
    • Har den andra personen inte Google Kalender öppnas ett formulär för inbjudan till Google Kalender.

Godkännande från den andra personen

Delas inte kalendern med dig får den andra personen ett e-postmeddelande med begäran om åtkomst.

Den andra personen godkänner din begäran genom att:

1. Öppna e-postmeddelandet du skickade med begäran om åtkomst på en dator.
  2. Klicka på länken i e-postmeddelandet.
  3. Välj en behörighetsinställning och välj Lägg till person på sidan Inställningar som öppnas.
  4. Klicka på Spara.

När den andra personen godkänner din begäran visas kalendern till vänster under Andra kalendrar. Uppdatera sidan om den inte visas.

Lägg till med en länk

Det går endast att lägga till en kalender med en länk om den andra personens kalender är offentlig.

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Andra kalendrar till vänster.
  3. Välj Lägg till webbadress.
  4. Ange kalenderns webbadress i fältet. Adressen måste vara en ICAL-länk.
  5. Klicka på Lägg till kalender. Kalendern visas till vänster under Andra kalendrar.

Obs! Det kan ta upp till 12 timmar för ändringar att visas i Google Kalender.

Dölj någon annans kalender

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Andra kalendrar på vänster sida.
  3. Klicka på namnet på den andra personens kalender som du vill dölja. Kalendrar med en tom ruta bredvid sig är dolda.

Tips: Om du inte längre behöver visa kalendern går det även att avsluta prenumerationen.