De Google-agenda van iemand anders toevoegen

Je kunt de agenda van iemand anders bekijken als deze persoon die met je heeft gedeeld. Je kunt ook om toegang vragen als de agenda nog niet met je is gedeeld.

Manieren om de agenda van iemand anders toe te voegen

Toevoegen via een e-mailadres

Vragen een agenda te bekijken

1. Open Google Agenda
  2. Klik aan de linkerkant op Andere agenda's.
  3. Geef in het vak De agenda van een kennis toevoegen of De agenda van een collega toevoegen het e-mailadres van de andere persoon op.
  4. Druk op Enter.
  5. Afhankelijk van hoe de agenda wordt gedeeld, gebeurt er het volgende:
    • Als de agenda niet met je is gedeeld, wordt er een formulier weergegeven waarmee je toegang kunt vragen.
    • Als de agenda al met je is gedeeld, wordt de agenda aan de linkerkant toegevoegd onder 'Andere agenda's'.
    • Als de andere persoon geen Google Agenda heeft, wordt er een optie weergegeven waarmee je die persoon kunt uitnodigen Google Agenda te gebruiken.

Goedkeuring door de andere persoon

Als de agenda van de andere persoon niet met jou wordt gedeeld, ontvangt hij een e-mail waarin om toegang wordt gevraagd.

De andere persoon moet het volgende doen om jouw verzoek te accepteren:

1. Open de e-mail die je hebt verzonden om toegang aan te vragen op een computer.
  2. Klik op de link in de e-mail.
  3. Kies op de instellingenpagina die wordt geopend een instelling voor rechten en selecteer Persoon toevoegen.
  4. Klik op Opslaan.

Nadat de andere persoon je verzoek heeft geaccepteerd, wordt de agenda links weergegeven onder 'Andere agenda's'. Als de agenda niet wordt weergegeven, vernieuw je de pagina.

Toevoegen via een link

Je kunt een agenda alleen via een link toevoegen wanneer de agenda van de andere persoon openbaar is.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant naast 'Andere agenda's' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer Toevoegen via URL.
  4. Geef het adres van de agenda in het betreffende veld op. Het adres moet een ICAL-link zijn.
  5. Klik op Agenda toevoegen. De agenda wordt aan de linkerkant weergegeven onder 'Andere agenda's'.

Opmerking: Het kan tot 12 uur duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn in je Google Agenda.

De agenda van iemand anders verbergen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Andere agenda's
  3. Klik op de naam van de agenda van de andere persoon. Agenda's die met een leeg vakje worden weergegeven, zijn verborgen.

Tip: Als je deze agenda niet meer hoeft weer te geven, kun je je ook afmelden.