Toisen henkilön Google Kalenterin tilaaminen

Voit tarkastella toisen henkilön kalenteria, jos hän on jakanut sen kanssasi. Jos kalenteria ei ole vielä jaettu sinulle, voit pyytää pääsyoikeutta.

Tärkeää: Voit hakea kalenteria, jonka haluat tilata, vain käyttäessäsi Google Kalenteria tietokoneella tai mobiiliselaimessa.

Kalenterin tilaaminen sähköpostiosoitteen avulla

Vaihe 1: Kalenterin katsomisoikeuden pyytäminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Muut kalenterit ‑osion vierestä Lisää Lisää muita kalentereita ja sitten Tilaa kalenteri. Jos kalenteri on jaettu sinulle, saat sähköpostin.
  3. Kirjoita Lisää kalenteri ‑kenttään henkilön sähköpostiosoite tai valitse se luettelosta.
  4. Paina Enter.
  5. Sen mukaan, onko kyseisen henkilön kalenteri jaettu, tapahtuu jokin seuraavista:
    • Jos kalenteria ei ole jaettu sinulle, voit pyytää pääsyoikeutta.
    • Jos kalenteri on jo jaettu sinulle, se lisätään vasemman reunan Muut kalenterit ‑kohtaan.
    • Jos kyseisellä henkilöllä ei ole Google Kalenteria, voit kutsua hänet käyttämään Google Kalenteria.
Toisen henkilön omistaman kalenterin tilausohjeet

Vaihe 2: (Valinnainen) Hyväksynnän saaminen toiselta henkilöltä

Jos pyytämääsi kalenteria ei ole jaettu sinulle, kalenterin omistajalle lähetetään pääsyoikeuspyyntö sähköpostitse.

Hän voi hyväksyä pyynnön seuraavien ohjeiden avulla:

1. Avaa tietokoneella sähköposti, jolla pääsyoikeutta pyydettiin.
  2. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä.
  3. Kun Asetukset-sivu avautuu, varmista, että oikea henkilö on valittuna ja valitse sopiva käyttöoikeusasetus.
  4. Valitse Lähetä.

Vinkki: Kun toinen henkilö hyväksyy pyynnön, saat sähköpostitse linkin, jolla voit lisätä kalenterin. Kun lisäät kalenterin, se näkyy vasemman reunan Muut kalenterit ‑kohdassa. Jos kalenteria ei näy, päivitä sivu.

Julkisen kalenterin lisääminen linkin avulla

Tärkeää: Voit käyttää linkkiä toisen henkilön kalenterin lisäämiseen vain, jos kalenteri on julkinen. Lue lisää julkisista kalentereista.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemman reunan Muut kalenterit ‑osion vierestä Lisää Lisää muita kalentereita ja sitten URL-osoitteesta.
  3. Lisää kalenterin osoite.
  4. Valitse Lisää kalenteri. Kalenteri näkyy vasemman reunan Muut kalenterit ‑kohdassa.

Vinkki: Voi kulua 12 tuntia ennen kuin muutokset näkyvät Google Kalenterissa.

Julkinen kalenteri ei näy omassa kalenterissani

Jos pääkalenterissa ei näy julkista kalenteria, tiedoston koko saattaa olla liian suuri. Google Kalenteri voi vastaanottaa tiedostoja, joiden koko on yksi megatavu (1 Mt) tai vähemmän. Seuraavien ohjeiden avulla voit tarkistaa, johtuuko ongelma tiedoston koosta:

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Vie hiiri vasemmalle julkisen kalenterin päälle.
  3. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  4. Valitse Kalenterin asetukset ‐kohdasta Tila.
  5. Jos näet virheilmoituksen "URL-osoitteen nouto epäonnistui", julkinen kalenteri saattaa olla liian suuri. Jos haluat tuoda vain aiemmin luotujen tapahtumien tietoja, katso ohjeet artikkelista Tuontiongelmien korjaaminen. Siirry Muotoiluvirheet-osiossa kohtaan "ICAL-tiedosto (tiedostopääte ics)", ja sitten "Tarkista tiedostokoko"

Toisen henkilön kalenterin piilottaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemmalle Muut kalenterit ‑osioon ja poista valinta piilotettavan kalenterin kohdalta.

Vinkki: Jos et halua poistaa kalenteria pysyvästi luettelostasi, voit myös peruuttaa sen tilauksen. Jos haluat myöhemmin päästä kalenteriin uudestaan, tilaa se uudelleen.

Muita lähteitä