Lägg till någon annans Google-kalender

Det går att visa någon annans kalender om de delar den med dig. Begär åtkomst till den om de ännu inte delar den med dig.

Lägg till någon annans kalender på flera sätt

Lägg till med en e-postadress

Begär att få visa en kalender

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Lägg till Lägg tillföljt avPrenumerera på kalender på vänster sida, bredvid Andra kalendrar.
  3. I rutan Lägg till kalender anger du personens e-postadress eller klickar på en i listan.
  4. Tryck på Retur.
  5. Beroende på hur deras kalender delas sker något av följande:
    • Om kalendern inte delas med dig uppmanar vi dig att begära åtkomst.
    • Delas kalendern redan med dig finns den till vänster under Andra kalendrar.
    • Om den andra personen inte har en Google-kalender ber vi dig att bjuda in dem att använda Kalender.

Godkännande från den andra personen

Om hens kalender inte delas med dig får den andra personen ett e-postmeddelande som ber om åtkomst.

Den andra personen godkänner din begäran så här:

1. Öppna e-postmeddelandet du skickade med begäran om åtkomst på en dator.
  2. Klicka på länken i e-postmeddelandet.
  3. Välj en behörighetsinställning och välj Lägg till person på sidan Inställningar som öppnas.
  4. Klicka på Spara.

När den andra personen godkänner din begäran visas kalendern under Andra kalendrar. Om du inte ser den ska du prova att uppdatera sidan.

Lägg till med en länk

Det går endast att lägga till en kalender med en länk om den andra personens kalender är offentlig.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Lägg till Lägg tillföljt av Från URL till vänster, bredvid Andra Kalendrar.
  3. Ange kalenderns webbadress i fältet.
  4. Klicka på Lägg till kalender. Kalendern visas till vänster under Andra kalendrar.

Det kan ta upp till 12 timmar innan ändringar visas i din Google Kalender.

Dölj någon annans kalender

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Andra kalendrar på vänster sida.
  3. Klicka på namnet på den andra personens kalender som du vill dölja. Kalendrar med en tom ruta bredvid sig är dolda.

Om du inte behöver se den här kalendern längre kan du även avsluta prenumerationen.