Toisen henkilön Google-kalenterin lisääminen

Voit tarkastella toisen henkilön kalenteria, jos hän on jakanut sen kanssasi. Jos kalenteria ei ole jaettu sinulle, voit pyytää käyttöoikeutta.

Toisen henkilön kalenterin lisäämistavat

Lisääminen sähköpostiosoitteen avulla

Kalenterin tarkasteluoikeuden pyytäminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta reunasta Muut kalenterit.
  3. Kirjoita Lisää ystävän kalenteri- tai Lisää kollegan kalenteri ‑kenttään toisen henkilön sähköpostiosoite.
  4. Paina Enter
  5. Kalenterin jakamistavasta riippuen tapahtuu jokin seuraavista:
    • Jos kalenteria ei ole jaettu kanssasi, näet käyttöoikeuden pyyntölomakkeen.
    • Jos kalenteri on jo jaettu kanssasi, henkilön kalenteri lisätään Muut kalenterit ‑kohtaan.
    • Jos kyseisellä henkilöllä ei ole Google Kalenteria, voit kutsua hänet käyttämään Kalenteria.

Jakamispyynnön hyväksyminen

Jos kalenteria ei ole jaettu kanssasi, kalenterin omistajalle lähetetään sähköpostipyyntö.

Hän voi hyväksyä pyynnön seuraavasti:

1. Avaa tietokoneella sähköposti, jolla käyttöoikeutta pyydettiin.
  2. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä.
  3. Valitse avautuvalla Asetukset-sivulla käyttöoikeusasetukset ja valitse Lisää henkilö.
  4. Valitse Tallenna.

Kun henkilö on hyväksynyt pyyntösi, hänen kalenterinsa lisätään vasemmassa reunassa olevaan Muut kalenterit ‑kohtaan. Jos kalenteri ei näy, päivitä sivu.

Lisääminen linkin kautta

Voit lisätä kalenterin linkin kautta vain, jos toisen henkilön kalenteri on julkinen.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa Muut kalenterit ‑kohdan vieressä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta Alanuoli.
  3. Valitse Lisää URL-osoitteena.
  4. Kirjoita kalenterin osoite kenttään. Osoitteen on oltava ICAL-linkki.
  5. Valitse Lisää kalenteri. Kalenteri lisätään vasemmassa reunassa olevaan Muut kalenterit ‑kohtaan.

Huom. Voi kulua jopa 12 tuntia ennen kuin muutokset näkyvät Google Kalenterissa.

Toisen henkilön kalenterin piilottaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmassa reunassa Muut kalenterit
  3. Piilota kalenteri klikkaamalla henkilön kalenterin nimeä. Jos kalenteri on piilotettu, sen nimen vieressä on tyhjä valintaruutu.

Vinkki: Jos et enää halua nähdä tätä kalenteria, voit myös perua tilauksen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita