Skapa och hantera en offentlig Google-kalender

Du kan dela din kalender offentligt så att alla kan se den.

Så här fungerar offentliga kalendrar

När kalendern är offentlig kan andra personer göra följande:

• Hitta din offentliga kalender på en webbplats. Om webbplatsen är sökbar hittar andra kalendern i sökresultat.
  • Synkronisera kalendern med andra program.
  • Prenumerera på din offentliga kalender och se den i Google Kalender.

När du gör en kalender offentlig kan du välja att låta andra se alla händelsedetaljer eller bara när du är ledig eller upptagen.

Gör kalendern offentlig

Det går att ha flera kalendrar och dela dem med olika personer. Du kan till exempel ha en offentlig kalender som du delar med alla och en privat kalender som bara du kan se.

Obs! Det går endast att redigera delningsinställningarna i Google Kalender på en dator, inte i mobilappen.

Markera din kalender som offentlig
  1. Öppna Google Kalender på en dator.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på namnet på kalendern som du vill dela.
  4. Öppna Åtkomstbehörigheter.
  5. Markera rutan intill Gör tillgänglig för alla
  6. Om du inte vill att andra ska hitta information om dina händelser väljer du Visa endast ledig/upptagen (Dölj information) .

G  Suite-användare: Din domänadministratör kan begränsa dina delningsinställningar. Om du inte hittar några delningsinställningar kontaktar du din domänadministratör.

Sluta dela kalendern offentligt
  • Öppna Google Kalender på en dator.
  • Sök efter kalendern du inte längre vill dela offentligt till vänster under Mina kalendrar.
  • Öppna Åtkomstbehörigheter.
  • Avmarkera rutan intill Gör tillgänglig för alla.

Obs! Den här ändringen tar vanligen några minuter, men kan ta upp till fyra timmar.

Dela din offentliga kalender

Det finns några sätt att dela en offentlig kalender:

Bädda in kalendern på en webbplats

Du kan bädda in en kalender på en webbplats. Läs om att bädda in kalendern på en webbplats.

Dela den med en viss person

Du kan dela din kalender med en viss person. Läs om att dela din offentliga kalender med en viss person.

Dela som länk

Du kan dela din kalender med en länk så att andra kan få din kalender i en webbläsare, Google Kalender eller ett annat program.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på namnet på kalendern som du vill dela.
    • Om du vill att andra ska prenumerera på din kalender klickar du på Åtkomstbehörigheter följt av Hämta delbar länk.​
    • Om du vill ha en länk som inte kräver att personer loggar in eller prenumererar klickar du på Integrera kalender och delar den offentliga länken.

Lägga till händelser till en offentlig kalender

Delar du flera kalendrar med olika personer, kontrollera att du väljer rätt kalender när du skapar en ny händelse.

• Nya händelser motsvarar kalenderns standardinställningar om du inte ändrar dem. Om standardinställningen till exempel är offentlig kan alla hitta din nya händelse.
  • Ändra en händelses synlighetsinställningar om du vill åsidosätta kalenderns standardinställningar.