Skapa och hantera en offentlig Google-kalender

Du kan dela din kalender offentligt så att alla kan se den.

Så här fungerar offentliga kalendrar

När kalendern är offentlig kan andra personer göra följande:

• Hitta din offentliga kalender på en webbplats. Om webbplatsen är sökbar hittar andra kalendern i sökresultat.
  • Synkronisera kalendern med andra program.
  • Prenumerera på din offentliga kalender och se den i Google Kalender.

När du gör en kalender offentlig kan du välja att låta andra se alla händelsedetaljer eller bara när du är ledig eller upptagen.

Gör kalendern offentlig

Det går att ha flera kalendrar och dela dem med olika personer. Du kan till exempel ha en offentlig kalender som du delar med alla och en privat kalender som bara du kan se.
Obs! Det går endast att redigera delningsinställningarna i Google Kalender på en dator, inte i mobilappen.
Markera din kalender som offentlig
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på namnet på den kalender som du vill dela till vänster, under Inställningar för mina kalendrar.
  4. Markera rutan bredvid Gör tillgänglig för alla under Åtkomstbehörigheter för händelser.
  5. Klicka på OK.

Tips! Välj Se endast ledig/upptagen (dölj uppgifter) om du inte vill att andra ska läsa informationen om dina händelser.

Google Workspace-användare:Domänadministratören kan begränsa dina delningsinställningar. Om du inte hittar några delningsinställningar kontaktar du din domänadministratör.

Sluta dela kalendern offentligt
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Till vänster under Mina kalendrar pekar du på kalendern som du inte vill dela offentligt längre.
  3. Klicka på Alternativ Mer följt av Inställningar och delning.
  4. Under Åtkomstbehörigheter för händelser avmarkerar du rutan bredvid Gör tillgänglig för alla.
Tips! Det tar vanligtvis några minuter innan ändringen träder i kraft, men det kan ta upp till fyra timmar.

Dela din offentliga kalender

Det finns några sätt att dela en offentlig kalender:
Bädda in kalendern på en webbplats

Du kan bädda in en kalender på en webbplats. Läs om hur du lägger till en Google-kalender på din webbplats.

Dela den med en viss person
Du kan dela din kalender med en viss person. Läs om hur du delar din kalender med någon.
Dela en länk

Dela din kalender som en länk och ge andra åtkomst till din kalender i en webbläsare, Google Kalender eller en annan app.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på namnet på den kalender som du vill dela till vänster under Inställningar för mina kalendrar.
    • Så här tillåter du andra att prenumerera på din kalender: Under Åtkomstbehörigheter för händelser klickar du påFå en delbar länk följt av Kopiera länken.
    • Om du vill få en länk som inte kräver att personer loggar in eller prenumererar: Klicka på Integrera kalender följt av och kopiera länken i Offentlig webbadress till den här kalendern för att dela den.
    • Dela en kalender med åtkomst i iOS: Klicka på Integrera kalender följt av kopiera länken i Offentlig adress i iCal-format. iCal-adressen fungerar bara om kalendern är offentlig.

Lägga till händelser till en offentlig kalender

Om du delar flera kalendrar med andra måste du välja rätt kalender när du skapar en ny händelse.

• Nya händelser får kalenderns standardinställningar om du inte ändrar dem. Om standardinställningen till exempel är offentlig kan alla hitta din nya händelse.
  • Åsidosätt kalenderns standardinställningar genom att ändra integritetsinställningarna för händelsen.