Een openbare Google-agenda maken en beheren

Je kunt je agenda openbaar delen zodat iedereen deze kan inzien.

Openbare agenda's

Wanneer je een agenda openbaar maakt, kunnen andere mensen:

• Je openbare agenda bekijken op een website. Als deze website doorzoekbaar is, kunnen mensen je agenda vinden in zoekresultaten.
  • Je agenda synchroniseren met andere apps.
  • Zich abonneren op je openbare agenda en deze bekijken in Google Agenda.

Wanneer je een agenda openbaar maakt, kun je ervoor kiezen andere mensen alle afspraakgegevens te tonen of alleen te laten zien wanneer je beschikbaar of bezet bent.

Je agenda openbaar maken

Je kunt meerdere agenda's gebruiken die je met verschillende mensen deelt. Je kunt bijvoorbeeld een openbare agenda gebruiken die je met iedereen deelt en daarnaast een privéagenda gebruiken die alleen jij kunt bekijken.

Opmerking: Je kunt de instellingen voor het delen van Google Agenda alleen bewerken op een computer en niet in de mobiele app.

Je agenda openbaar delen
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op de naam van de agenda die je wilt delen.
  4. Open Toegangsrechten.
  5. Vink het selectievakje aan naast 'Openbaar beschikbaar maken'.
  6. Als je niet wilt dat andere mensen je afspraakgegevens kunnen bekijken, selecteer je Alleen beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen).

G Suite-gebruikers: De beheerder van je domein kan de instellingen voor delen beperken. Als er geen instellingen voor delen zichtbaar zijn, neem je contact op met je domeinbeheerder.

Het openbaar delen van je agenda stoppen
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Zoek links onder 'Mijn agenda's' de agenda die je niet meer openbaar wilt delen.
  3. Open Toegangsrechten.
  4. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Openbaar beschikbaar maken'.

Opmerking: Deze wijziging duurt doorgaans slechts een paar minuten, maar het kan maximaal vier uur duren voordat de wijziging is doorgevoerd.

Je openbare agenda delen

Je kunt je openbare agenda op een paar manieren delen:

Je agenda insluiten in een website

Je kunt een agenda insluiten op een website. Meer informatie over het insluiten van je agenda in een website.

Je agenda delen met een bepaalde persoon

Je kunt je agenda delen met een bepaalde persoon. Meer informatie over het delen van je openbare agenda met een bepaalde persoon.

Delen als link

Je kunt je agenda delen met een deelbare link. Je kunt de link delen, zodat mensen je agenda kunnen bekijken in een webbrowser, in Google Agenda of in een andere app.

1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen Instellingen en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op de naam van de agenda die je wilt delen.
  4. Open Toegangsrechten.
  5. Klik op Deelbare link ophalen.
  6. Er wordt een venster weergegeven met je deelbare webadres. Kopieer deze link om je agenda te delen.

Afspraken aan een openbare agenda toevoegen

Als je meerdere agenda's met meer verschillende mensen deelt, moet je zorgen dat je de juiste agenda kiest wanneer je een nieuwe afspraak maakt.

• Tenzij je de instelling wijzig, worden de standaardinstellingen voor de agenda gebruikt. Als de standaardinstelling bijvoorbeeld 'openbaar' is, kan iedereen je nieuwe afspraak bekijken.
  • Je kunt de zichtbaarheidsinstellingen van een afspraak wijzigen om de standaardinstellingen van de agenda te overschrijven.