Julkisen Google-kalenterin luominen ja hallinnointi

Voit jakaa kalenterisi julkisesti, jotta kaikki voivat nähdä sen.

Miten julkinen kalenteri toimii

Kun teet kalenteristasi julkisen:

• Muut voivat nähdä julkisen kalenterin verkkosivustolla. Jos sivusto on haettavissa, kalenterisi näkyy hakutuloksissa.
  • Muut voivat synkronoida kalenterisi muiden sovellusten kanssa.
  • Muut voivat tilata julkisen kalenterisi ja katsella sitä Google Kalenterissa.

Kun teet kalenteristasi julkisen, voit valita, näkevätkö muut kaikki tapahtumatietosi vai vain sen, oletko vapaa tai varattu.

Oman kalenterin julkaiseminen

Voit luoda useita kalentereita ja jakaa niitä eri ihmisille. Voit esimerkiksi luoda julkisen kalenterin, jonka jaat kaikille. Lisäksi sinulla voi olla yksityinen kalenteri, jonka näet vain itse.

Huom. Voit muokata Google Kalenterin jakamisasetuksia vain tietokoneella, et mobiilisovelluksella.

Kalenterin merkitseminen julkiseksi
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa jaettavan kalenterin nimeä.
  4. Avaa Käyttöoikeudet.
  5. Valitse Jaa julkisesti ‑valintaruutu.
  6. Jos et halua muiden näkevän tapahtumiesi tietoja, valitse Näytä vain vapaa/varattu (piilota tiedot).

G Suite ‑käyttäjät: Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja saattaa rajoittaa jakamisasetuksia. Jos et näe joitain jakamisasetuksia, ota yhteys verkkotunnuksen järjestelmänvalvojaan.

Kalenterin julkisen jakamisen lopettaminen
  • Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  • Hae vasemmassa reunassa olevasta Omat kalenterit ‑kohdasta se kalenteri, jota et enää halua jakaa julkisesti.
  • Avaa Käyttöoikeudet.
  • Poista valinta Jaa julkisesti ‑valintaruudusta.

Huom. Muutos otetaan yleensä käyttöön muutamassa minuutissa. Enimmillään tietojen päivittyminen voi kuitenkin kestää neljä tuntia.

Julkisen kalenterin jakaminen

Voit jakaa julkisen kalenterin muutamalla tavalla:

Kalenterin upottaminen verkkosivustolle

Voit upottaa kalenterin verkkosivulle. Tutustu kalenterin upottamiseen verkkosivustolle.

Jakaminen tietylle henkilölle

Voit jakaa kalenterisi haluamasi henkilön kanssa. Tutustu julkisen kalenterin jakamiseen tietylle henkilölle.

Jakaminen linkillä

Voit jakaa kalenterin linkin kautta, jolloin muut voivat noutaa kalenterisi selaimella, Google Kalenterilla tai muulla sovelluksella.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa jaettavan kalenterin nimeä.
    • Jos haluat muiden tilaavan kalenterisi, valitse Käyttöoikeudet ja sitten Luo jaettava linkki.​
    • Jos haluat, että linkki ei edellytä sisäänkirjautumista tai tilaamista, valitse Integroi kalenteri ja jaa julkinen linkki.

Tapahtumien lisääminen julkiseen kalenteriin

Jos sinulla on useita kalentereita, joita olet jakanut useille ihmisille, muista luoda uusi tapahtuma oikeaan kalenteriin.

• Jos et muuta asetuksia, kalenterin oletusasetuksia käytetään uusiin tapahtumiin. Jos esimerkiksi oletusasetus on Julkinen, kaikki voivat löytää uuden tapahtumasi.
  • Voit ohittaa kalenterin oletusasetukset muuttamalla tapahtuman näkyvyysasetuksia.