Julkisen Google-kalenterin luominen ja hallinnointi

Voit jakaa kalenterisi julkisesti, jotta kaikki voivat nähdä sen.

Miten julkinen kalenteri toimii

Kun teet kalenteristasi julkisen:

• Muut voivat nähdä julkisen kalenterin verkkosivustolla. Jos sivusto on haettavissa, kalenterisi näkyy hakutuloksissa.
  • Muut voivat synkronoida kalenterisi muiden sovellusten kanssa.
  • Muut voivat tilata julkisen kalenterisi ja katsella sitä Google Kalenterissa.

Kun teet kalenteristasi julkisen, voit valita, näkevätkö muut kaikki tapahtumatietosi vai vain sen, oletko vapaa tai varattu.

Oman kalenterin julkaiseminen

Voit luoda useita kalentereita ja jakaa niitä eri ihmisille. Voit esimerkiksi luoda julkisen kalenterin, jonka jaat kaikille. Lisäksi sinulla voi olla yksityinen kalenteri, jonka näet vain itse.
Tärkeää: Voit muokata Google Kalenterin jakamisasetuksia vain tietokoneella, et mobiilisovelluksella.
Kalenterin merkitseminen julkiseksi
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemmalta Omien kalenterien asetukset ‐osiosta sen kalenterin nimeä, jonka haluat jakaa.
  4. Valitse Pääsyoikeudet tapahtumiin ‐kohdasta Jaa julkisesti ‐valintaruutu.
  5. Klikkaa OK.

Vinkki: Jos et halua muiden näkevän tapahtumiesi tietoja, valitse Näytä vain vapaa/varattu-tiedot (piilota muut tiedot).

Google Workspace ‐käyttäjät: Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja voi rajoittaa jakamisasetuksia. Jos jotkin jakamisasetukset eivät näy, ota yhteys verkkotunnuksen järjestelmänvalvojaan.

Kalenterin julkisen jakamisen lopettaminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Osoita vasemmalta Omat kalenterit ‐kohdasta kalenteria, jota et halua enää jakaa julkisesti.
  3. Valitse Asetukset Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Siirry Pääsyoikeudet tapahtumiin ‐kohtaan ja poista valinta Jaa julkisesti ‐ruudusta.
Vinkki: Muutos vie yleensä vain muutaman minuutin, mutta enimmillään sen voimaantulo voi kestää neljä tuntia.

Julkisen kalenterin jakaminen

Voit jakaa julkisen kalenterin muutamalla tavalla:
Kalenterin upottaminen verkkosivustolle

Voit upottaa kalenterin verkkosivustolle. Lue lisää Google-kalenterin lisäämisestä verkkosivustolle.

Jakaminen tietylle henkilölle
Voit jakaa kalenterin haluamallesi henkilölle. Katso, miten voit jakaa julkisen kalenterin muille.
Linkin jakaminen

Voit jakaa kalenterin linkkinä, jolloin muut pääsevät kalenteriisi selaimella, Google Kalenterilla tai muulla sovelluksella.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemmalta Omien kalenterien asetukset ‐osiosta sen kalenterin nimeä, jonka haluat jakaa.
    • Jos haluat sallia kalenterin tilaamisen, valitse Pääsyoikeudet tapahtumiin ‐kohdasta Luo jaettava linkki ja sitten Kopioi linkki.
    • Jos haluat linkin, joka ei edellytä sisäänkirjautumista tai tilaamista, klikkaa Integroi kalenteri ja sitten kopioi linkki Kalenterin julkinen URL-osoite ‑kohdasta ja jaa se.
    • Jos haluat jakaa kalenterin, johon pääsee iOS-laitteella, valitse Integroi kalenteri ja sitten kopioi linkki Julkinen osoite iCal-muodossa ‑kohdasta. iCal-osoite toimii vain, jos kalenteri on julkinen.

Tapahtumien lisääminen julkiseen kalenteriin

Jos jaat useita kalentereita muille, sinun on valittava oikea kalenteri, kun luot uuden tapahtuman.

• Jos et muuta asetusta, uusissa tapahtumissa käytetään kalenterin oletusasetuksia. Jos esimerkiksi oletusasetus on Julkinen, kaikki voivat löytää uuden tapahtumasi.
  • Voit ohittaa kalenterin oletusasetukset muuttamalla tapahtumien yksityisyysasetuksia.