Julkisen Google-kalenterin luominen ja hallinnointi

Voit jakaa kalenterisi julkisesti, jotta kaikki voivat nähdä sen.

Julkisten kalenterien toimintaperiaate

Kun teet kalenteristasi julkisen:

• Muut voivat nähdä julkisen kalenterin verkkosivulla. Jos sivusto on haettavissa, kalenterisi näkyy hakutuloksissa.
  • Muut voivat synkronoida kalenterisi muiden sovellusten kanssa.
  • Muut voivat tilata julkisen kalenterisi ja tarkastella sitä Google Kalenterissa.

Kun teet kalenteristasi julkisen, voit valita, näkevätkö muut kaikki tapahtumatietosi vai vain sen, oletko vapaa tai varattu.

Oman kalenterin julkaiseminen

Voit luoda useita kalentereita ja jakaa niitä eri ihmisille. Voit esimerkiksi luoda kalenterin, jonka jaat kaikille. Lisäksi sinulla voi olla yksityinen kalenteri, jonka näet vain itse.

Huom. Voit muokata Google Kalenterin jakamisasetuksia vain tietokoneella, et mobiilisovelluksella.

Kalenterin jakaminen julkisesti
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa jaettavan kalenterin nimeä.
  4. Avaa Käyttöoikeudet.
  5. Valitse Jaa julkisesti ‑valintaruutu.
  6. Jos et halua muiden näkevän tapahtumiesi tietoja, valitse Näytä vain vapaa/varattu (piilota tiedot).

G Suiten käyttäjät: Verkkotunnuksen järjestelmänvalvoja saattaa rajoittaa jakamisasetuksia. Jos jotkin jakamisasetukset eivät näy, ota yhteyttä verkkotunnuksen järjestelmänvalvojaan.

Kalenterin julkisen jakamisen lopettaminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Hae vasemmassa reunassa olevasta Omat kalenterit ‑kohdasta se kalenteri, jota et enää halua jakaa julkisesti.
  3. Avaa Käyttöoikeudet.
  4. Poista valinta Jaa julkisesti ‑valintaruudusta.

Huom. Muutos otetaan yleensä käyttöön muutamassa minuutissa. Joskus tietojen päivittymiseen voi kulua enintään neljä tuntia.

Julkisen kalenterin jakaminen

Voit jakaa julkisen kalenterin muutamalla tavalla:

Kalenterin upottaminen verkkosivustolle

Voit upottaa kalenterin verkkosivulle. Tutustu kalenterin upottamiseen verkkosivustolle.

Jakaminen tietylle henkilölle

Voit jakaa kalenterisi haluamasi henkilön kanssa. Tutustu julkisen kalenterin jakamiseen tietylle henkilölle.

Jakaminen linkillä

Voit jakaa kalenterisi jaettavan linkin avulla. Voit jakaa linkin muille, jotta he voivat tarkastella kalenteriasi verkkoselaimella, Google Kalenterilla tai toisella sovelluksella.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa jaettavan kalenterin nimeä.
  4. Avaa Käyttöoikeudet.
  5. Valitse Luo jaettava linkki.
  6. Näytölle avautuu ikkuna, jossa on jaettava verkko-osoite. Kopioi linkki ja lähetä se henkilöille, joille haluat jakaa kalenterin.

Tapahtumien lisääminen julkiseen kalenteriin

Jos sinulla on useita kalentereita, joita olet jakanut useille ihmisille, muista luoda uusi tapahtuma oikeaan kalenteriin.

• Jos et muuta asetuksia, kalenterin oletusasetuksia käytetään uusiin tapahtumiin. Jos oletusasetuksena on esimerkiksi Julkinen, kaikki voivat nähdä uuden tapahtumasi.
  • Voit ohittaa kalenterin oletusasetukset muuttamalla tapahtuman näkyvyysasetuksia.