Bruk avtalevinduer i Google Kalender

Viktig: Fra og med 18. juli 2024 blir avtalevinduer erstattet av avtaletidsplaner. Finn ut mer om avtaletidsplaner

På datamaskin kan du opprette avtaleblokker i kalenderen din, og disse kan reserveres av andre. For eksempel kan lærere gi elevene sine muligheten til å reservere tid i løpet av kontortiden hver uke.

Du kan tilby en tidsblokk i kalenderen din der folk kan reservere tid. Du kan for eksempel sette av 2 timer der du er tilgjengelig for møter i tidsvinduer på 30 minutter. Andre kan da bestille ett av tidsvinduene på 30 minutter i løpet av den perioden.

Bytt til avtaletidsplaner

Viktig: Eksisterende avtalevinduer overføres ikke automatisk til avtaletidsplaner.

Frem til 17. juli 2024 kan du fortsatt opprette, bestille og slette avtalevinduer. Fra og med 18. juli 2024 kan du ikke lenger bruke eller bestille avtalevinduer. Hvis du vil at andre skal kunne sette opp avtaler i kalenderen din, kan du bruke avtaletidsplaner.

Avtaletidsplaner er et strømlinjeformet bestillingssystem med mer avanserte funksjoner enn det du får med avtalevinduer.

• Hvis du bruker Google Kalender med en personlig konto, kan du opprette én bestillingsside der du lar andre sette opp avtaler i kalenderen din.
  • Hvis du har et kvalifisert Google Workspace- eller Google One-abonnement, kan du bruke premium-funksjoner som automatiske e-postpåminnelser, tilpasset tilgjengelighet for avtaler samt betaling for avtaler. Finn ut mer om premium-funksjoner for avtaletidsplaner.

Lag en avtaletidsplan

Følgende gjelder for noen Google Workspace-abonnementer:

• Hvis du har Google Workspace Business Starter, kan du opprette én bestillingsside der du lar andre sette opp avtaler i kalenderen din. Du kan ikke opprette mer enn én bestillingsside med abonnementet ditt.
  • Hvis du har Google Workspace Essentials, Frontline eller et eldre Google Workspace-abonnement som ikke lenger tilbys, kan du ikke opprette avtaletidsplaner.

For å finne ut hvilket abonnement du har, kontakt administratoren din.

Sammenlign avtaletidsplaner med avtalevinduer

• Sjekk andre kalendere for tilgjengelighet: Som standard sjekker avtaletidsplaner primær- og sekundærkalenderen for mulige konflikter. Hvis du vil slå av denne funksjonen når du oppretter eller endrer en avtaletidsplan, fjerner du merkingen for «Sjekk tilgjengelighet i kalendere».
  • Opprett gjentakende tidsplaner: Med avtaletidsplaner kan du opprette engangsavtaler eller tidsplaner som gjentas ukentlig. Annenhver uke, månedlig og andre typer gjentakende tidsplaner støttes ikke.
  • Sjekk synlighet: Andre brukere med tilgang til kalenderen din får vite når du har bestilt avtaletidsplaner. De finner ikke avtaletidsplaner som ikke er bestilt.

Tips for offentlig delte kalendere: For å gjøre det enklere for andre med tilgang til kalenderen din å finne linken til bestillingssiden din, kan du legge til en tidsblokk i kalenderen for avtaletidsplanen.
    • Velg «Ledig» som tilgjengelighetsstatus, slik at det ikke opprettes avtaler som er i konflikt med den faktiske tilgjengeligheten din.
    • Inkluder linken til bestillingssiden for avtaletidsplanen i beskrivelsen.
  • Slik legger du til medverter:
    • Du kan legge til opptil 20 medverter i en avtaletidsplan.
    • Du kan ikke legge til Google-grupper eller brukere utenfor organisasjonen din som medverter.
    • Kalenderne til medvertene sjekkes ikke automatisk for tilgjengelighet. For å sjekke tilgjengeligheten deres, velg kalenderen til medverten under «Sjekk tilgjengelighet i kalendere». Husk at du må abonnere på vedkommendes kalender.
    • Medverter mottar en invitasjon til den bestilte avtalen, men ser ikke hele tidsplanen for avtaler som ikke er bestilt, i kalenderen sin. For å gi andre brukere tilgang til en avtaletidsplan, bruk en sekundær- eller teamkalender.
  • Bestill konferanserom: Du kan ikke reservere konferanse- eller møterom i avtaletidsplaner, men du kan legge til rom i bestilte avtaler.

Opprett og del avtalevinduer

Forholdet mellom avtalevinduer og vanlige aktiviteter

Når du oppretter en blokk med avtalevinduer, vises blokken som én enkelt aktivitet i kalenderen. For å sjekke om en aktivitet er en avtaleblokk, gå til øverste venstre hjørne av aktiviteten og se etter ikonet for avtaleblokker Avtale.

Når noen reserverer et av avtalevinduene dine, vises det reserverte vinduet som en aktivitet i vedkommendes kalender og inne i den større blokken i kalenderen din.

Opprett avtaleblokker
  1. Åpne Google Kalender via jobb- eller skolekontoen din på en datamaskin.
  2. Sørg for at du er i Uke-visningen eller en Dag-visning.
  3. Klikk hvor som helst på kalenderen. Klikk på Avtalevinduer i aktivitetsfeltet som dukker opp.
  4. Skriv inn detaljer, som tittel og annet, og velg kalenderen du vil at aktiviteten skal vises i.
  5. Hvis du vil legge til mer informasjon, for eksempel et sted eller en beskrivelse, klikker du på Flere alternativer.

Tips: Hvis du vil at avtaleblokken skal gjentas, må du angi dette før du inviterer andre til å reservere vinduer. Når du angir at en eksisterende avtaleblokk med reserverte vinduer skal gjentas, blir de reserverte vinduene duplisert som nye vinduer, og det kan medføre dobbeltbooking.Finn ut hvordan du gjør aktiviteter gjentakende.

Legg til gjester i avtaleblokker

Når du legger til en gjest i avtaleblokken, blir gjesten lagt til i hvert avtalevindu i blokken og mottar en e-post hver gang noen reserverer en avtale. En lærer kan for eksempel legge til assistenten sin som en gjest som kan være til stede i kontortiden.

For å legge til gjester i en avtaleblokk, åpne avtaleaktiviteten og klikk på Legg til gjester.

Tips: Ikke legg til personer som ønsker å reservere ett enkelt avtalevindu. Send dem i stedet en link til avtalesiden.

Inviter andre til å reservere avtalevinduer

Når du har opprettet avtaleblokken, kan du invitere andre til å reservere vinduer via en link til avtalesiden din.

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på avtalen og så Gå til avtalesiden for denne kalenderen.
  3. Kopier og lim inn linken til avtalesiden fra nettleseren din.
  4. Send denne linken til personer som ønsker å reservere avtalevinduer.

Tips: Andre personer kan reservere avtalevinduene dine via Google Kalender. Om nødvendig kan de opprette en Google-konto for å komme i gang.

Reserver avtalevinduer

1. Klikk på linken for avtalesiden. Du finner linken i en e-post, melding eller kalenderaktivitet som er delt med deg.
  2. Klikk på et tilgjengelig avtalevindu og så Lagre.

Kanseller avtalevinduer

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på avtalevinduet.
  3. Under «Skal du delta?» klikker du på Nei.

Slå avtaletidsplaner av eller på

På jobb- og skolekontoer kan du når som helst bytte mellom avtalevinduer og avtaletidsplaner. Eksisterende avtalevinduer eller tidsplaner forblir aktive og tilgjengelige enten tidsplaner for avtaler er slått på eller av.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Gå til Innstillinger og så Generelt og så Avtaletidsplaner.
  3. Merk av eller fjern merkingen for «Lag avtaletidsplaner i stedet for avtalevinduer».