Google Agenda-afspraakschema's gebruiken

Deze functie is alleen beschikbaar met een Google Agenda-account voor werk of school.

Je kunt afspraken in je agenda instellen die mensen kunnen reserveren. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld elke week tijd reserveren voor een spreekuur van een hoogleraar.

Afspraakschema's instellen en delen

Afspraakschema's ma
  1. Open Google Agenda op een computer via je werk- of schoolaccount.
  2. Zorg ervoor dat je de Week-weergave of een willekeurige Dag-weergave gebruikt.
  3. Klik ergens in de agenda. In de pop-up met het afsprakenvak klik je op Afspraakschema's.
  4. Geef de details op, inclusief een titel, en kies de agenda waarin je de afspraak wilt weergeven.
  5. Klik op Meer opties om meer informatie toe te voegen, zoals een locatie of beschrijving.

Opmerking: Als je een bestaande afspraak laat herhalen, wordt een extra afspraakschema toegevoegd op hetzelfde moment als alle al geboekte tijdblokken voor die afspraak. Als je dubbele boekingen wilt voorkomen, ga je naar de afsprakenpagina en boek je het extra tijdblok voor jezelf. Meer informatie over hoe je herhalende afspraken kunt instellen

Anderen aan de afspraak toevoegen

Als je anderen aan de afspraak wilt toevoegen, open je de afspraak en klik je op Gasten toevoegen. Zo kan bijvoorbeeld een hoogleraar verzoeken dat haar assistent tijdens spreekuren aanwezig is.

Opmerking: Nodig geen mensen uit die een afzonderlijk afspraakschema willen reserveren. Iedereen die je hier toevoegt, zal over het hele tijdsblok voor elke afspraak worden uitgenodigd en zal ook elke keer wanneer iemand een afspraak reserveert een e-mail ontvangen.

Anderen uitnodigen afspraken te maken

Nadat je afspraakschema's hebt ingesteld, kun je mensen uitnodigen om een tijd te bespreken.

Als je mensen wilt uitnodigen om afspraken te maken, voeg ze dan niet toe aan de uitnodiging voor het afspraakschema. Stuur ze in plaats daarvan een link naar je pagina met afspraakschema's:

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op je afspraak en dan Bewerken Afspraak bewerken.
  3. Klik op De afsprakenpagina van deze agenda.
  4. Kopieer de link voor de afsprakenpagina van de agenda uit je browser.
  5. Stuur deze link naar mensen die een afspraak willen maken.

Opmerking: Mensen moeten Google Agenda gebruiken om een reservering te kunnen maken. Ze kunnen een Google-account maken om aan de slag te gaan.

Hoe afsprakenblokken in je agenda worden weergegeven

Je afsprakenblok wordt in je eigen agenda en in de agenda's van de genodigden als een enkele afspraak weergegeven.

Aan het rastersymbool in de linkerbovenhoek kun je zien dat het afsprakenblok er anders uitziet dan voor andere items.

Een afspraak maken

1. Ga naar de link voor de afsprakenpagina. Mogelijk heb je deze per e-mail ontvangen of in een agenda die met jou is gedeeld. Zoek de link en klik erop om naar de afsprakenpagina te gaan.
  2. Klik op de afsprakenpagina op een beschikbare afspraakknop en dan Opslaan.

Opmerking: Als je je afspraak wilt annuleren, ga je naar je agenda en wijzig je de status van je reactie.