Google Kalenterin tapaamisajankohtien käyttäminen

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain työpaikan tai oppilaitoksen Google Kalenteri ‑tileillä.

Voit määrittää kalenteriisi ajankohtia, joita muut voivat varata. Professorit voivat esimerkiksi antaa opiskelijoiden varata aikoja vastaanottoaikaan viikoittain.

Tapaamisajankohtien määrittäminen ja jakaminen

Tapaamisajankohtien luominen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella ja kirjaudu palveluun työpaikan tai oppilaitoksen tilillä.
  2. Varmista, että olet Viikko-näkymässä tai jossakin Päivä-näkymistä.
  3. Klikkaa kalenteria. Valitse avautuvassa tapahtumakentässä Tapaamisajankohdat.
  4. Kirjoita tiedot, kuten otsikko, ja valitse kalenteri, jossa haluat tapahtuman näkyvän.
  5. Voit lisätä muita tietoja, kuten paikan tai kuvauksen, valitsemalla Lisäasetukset.

Huom. Jos teet aiemmin luodusta tapaamistapahtumasta toistuvan, samaan aikaan jo varattujen aikojen kohdalle lisätään ylimääräinen tapaamisaika. Siirry tapaamissivulle ja varaa itsellesi tämä ylimääräinen aika päällekkäisten varausten välttämiseksi. Lue lisää toistuvien tapahtumien luomisesta.

Muiden henkilöiden lisääminen tapaamiseen

Voit lisätä muita henkilöitä tapaamiseen avaamalla tapahtuman ja valitsemalla Lisää osallistujia. Professori voi esimerkiksi haluta avustajansa paikalle vastaanottoaikanaan.

Huom. Älä kutsu ihmisiä, jotka haluavat varata yksittäisen tapaamisajankohdan. Kaikki tässä lisätyt henkilöt kutsutaan jokaiseen tapaamisajankohdassa olevaan tapaamiseen. He saavat myös aina sähköpostiviestin, kun tapaaminen varataan.

Muiden kutsuminen varaamaan tapaamisia

Kun olet luonut tapaamisajankohdat, voit kutsua ihmisiä varaamaan ajan.

Älä käytä tapaamisajankohdan kutsutoimintoa kutsuessasi ihmisiä varaamaan tapaamisajankohtaa. Käytä sen sijaan tapaamisajankohtasivulta saatavaa linkkiä, jonka voit lähettää haluamillesi henkilöille. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse tapaaminen ja sitten Muokkaa Muokkaa tapahtumaa.
  3. Valitse Tämän kalenterin tapaamissivu.
  4. Kopioi ja liitä kalenterin tapaamisajankohtasivun linkki selaimesta.
  5. Lähetä linkki henkilöille, joiden haluat varaavan tapaamisen.

Huom. Henkilöiden on käytettävä Google Kalenteria, jotta he voivat tehdä varauksen. Tarvittaessa he voivat luoda Google-tilin.

Tapaamisajankohtien näkyminen kalenterissa

Tapaamisajankohta näkyy yksittäisenä tapahtumana kalenterissasi ja kaikkien kutsuttujen kalentereissa.

Tapaamisajankohdan vasemmassa yläkulmassa on ruudukkomerkki, joten se on helppo erottaa muista tapahtumista.

Tapaamisen varaaminen

1. Siirry tapaamisajankohtasivulle linkin kautta. Voit saada linkin sähköpostitse tai nähdä sen kanssasi jaetussa kalenterissa. Etsi tapaamissivun linkki ja klikkaa sitä.
  2. Klikkaa tapaamissivulta vapaan tapaamisajankohdan painiketta ja sitten Tallenna.

Huom. Jos haluat peruuttaa tapaamisen, vaihda kalenterista vastauksen tilaa.