Google Kalenterin tapaamisajankohtien käyttäminen

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain työpaikan tai oppilaitoksen Google Kalenteri ‑tileillä.

Voit määrittää kalenteriisi tapaamislohkoja, joita muut voivat varata. Professorit voivat esimerkiksi antaa opiskelijoiden varata aikoja vastaanottoaikaan viikoittain.

Tapaamisajankohdat ovat hyödyllisiä, jos et tiedä, kuka haluaa tavata sinut, mutta haluat olla käytettävissä. Voit määrittää kalenteriisi aikalohkon, josta muut voivat varata ajankohtia. Voit esimerkiksi varata kahden tunnin lohkon, jonka aikana pidät 30 minuutin tapaamisia. Ihmiset voivat sen jälkeen varata kyseisestä lohkosta 30 minuutin ajankohdan itselleen sopivana aikana.

Tapaamisajankohtien määrittäminen ja jakaminen

Miten tapaamisajankohdat liittyvät tavallisiin tapahtumiin

Kun luot tapaamisajankohtalohkon, se näkyy yhtenä tapahtumana kalenterissasi. Tiedät, että tapahtuma on tapaamislohko, kun sen vasemmassa yläkulmassa näkyy Tapaamislohko Tapaaminen ‑kuvake.

Kun joku varaa tapaamisajankohdan, varattu ajankohta näkyy hänen kalenterissaan tapahtumana. Sinun kalenterissasi se näkyy isomman lohkon sisällä.

Tapaamislohkon luominen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella ja kirjaudu palveluun työpaikan tai oppilaitoksen tilillä.
  2. Varmista, että olet Viikko-näkymässä tai jossakin Päivä-näkymistä.
  3. Klikkaa kalenteria. Valitse avautuvassa tapahtumakentässä Tapaamisajankohdat.
  4. Kirjoita tiedot, kuten otsikko, ja valitse kalenteri, jossa haluat tapahtuman näkyvän.
  5. Voit lisätä muita tietoja, kuten paikan tai kuvauksen, valitsemalla Lisäasetukset.

Vinkki: Jos haluat tapaamislohkon toistuvan, määritä se toistuvaksi ennen kuin kutsut muita varaamaan ajankohtia. Jos määrität toistuvaksi olemassa olevan tapaamislohkon, joka sisältää varattuja ajankohtia, varatut ajankohdat kopioidaan uusiksi varauksiksi, jolloin kalenteriin voi tulla kaksoisvarauksia. Lue lisää toistuvien tapahtumien luomisesta.

Osallistujien lisääminen tapaamislohkoon

Kun lisäät osallistujan tapaamislohkoon, hänet lisätään jokaiseen lohkon tapaamisajankohtaan ja hän saa sähköpostia aina, kun joku varaa tapaamisen. Professori voi esimerkiksi lisätä avustajansa osallistujaksi, joka on paikalla vastaanottoaikana.

Voit lisätä osallistujia tapaamislohkoon avaamalla tapaamistapahtuman ja valitsemalla Lisää osallistujia

Vinkki: Älä lisää ihmisiä, jotka haluavat varata yksittäisen tapaamisajankohdan. Lähetä heille sen sijaan linkki tapaamissivulle.

Muiden kutsuminen varaamaan tapaamisajankohtia

Kun olet määrittänyt tapaamislohkon, voit kutsua ihmisiä varaamaan ajankohdan lähettämällä heille linkin tapaamissivullesi.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse tapaaminen ja sitten Siirry tämän kalenterin tapaamissivulle.
  3. Kopioi ja liitä tapaamissivun linkki selaimesta.
  4. Lähetä linkki ihmisille, joiden haluat varaavan tapaamisajankohdan.

Vinkki: Ihmiset voivat varata tapaamisajankohtia Google Kalenterissa. Tarvittaessa he voivat luoda Google-tilin.

Tapaamisajankohdan varaaminen

1. Klikkaa tapaamissivun linkkiä. Linkki voi olla sähköpostissa, viestissä tai kalenteritapahtumassa, joka on jaettu kanssasi.
  2. Klikkaa vapaata tapaamisajankohtaa ja sitten Tallenna.

Tapaamisajankohdan peruuttaminen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa tapaamisajankohtaa.
  3. Valitse Osallistutko?-kohdasta Ei.