Fer servir els espais per a cites de Google Calendar

Aquesta funció només està disponible amb un compte de Google Calendar de la feina o d'un centre educatiu.

Pots configurar un bloc de cites al calendari perquè altres persones puguin fer reserves. Per exemple, els professors poden convidar els alumnes a reservar una franja de temps dins de l'horari setmanal de tutories.

Els espais per a cites són útils quan no saps qui s'haurà de reunir amb tu, però vols estar disponible. Pots oferir a les persones un bloc de temps del teu calendari dins del qual puguin reservar espais de temps. Per exemple, pots reservar dues hores en què estaràs disponible per reunir-te amb altres persones en franges de 30 minuts. Així les persones interessades poden reservar la franja de 30 minuts que millor els vagi dins d'aquest temps.

Configurar i compartir els espais per a cites

Com es relacionen els espais per a cites amb els esdeveniments normals

Quan crees un bloc d'espais per a cites, es mostra com un únic esdeveniment al calendari. Per determinar si un esdeveniment és un bloc de cites, fixa't en la quadrícula Cita que té a l'extrem superior esquerre.

Quan algú reservi un dels teus espais per a cites, l'espai reservat es mostrarà com un esdeveniment al calendari de l'altra persona i dins del bloc més gran del teu calendari.

Crear un bloc de cites
  1. Obre Google Calendar a l'ordinador amb el compte de la feina o d'un centre educatiu.
  2. Assegura't que estiguis a la visualització de setmana o de dia.
  3. Fes clic a qualsevol lloc del calendari. Al quadre d'esdeveniment que es mostrarà, fes clic a Espais per a cites.
  4. Introdueix-hi els detalls, inclòs el títol, i tria el calendari en què vols que es mostri l'esdeveniment.
  5. Per afegir-hi més informació, com una ubicació o una descripció, fes clic a Més opcions.

Consell: si vols que el bloc de cites es repeteixi, defineix-ho abans de convidar altres persones a reservar un espai. Quan defineixes que es repeteixi un bloc de cites existent amb espais reservats, els espais reservats es dupliquen com a espais nous i pot haver-hi reserves dobles. Obtén informació sobre com pots configurar els esdeveniments perquè es repeteixin.

Afegir convidats al bloc de cites

Quan afegeixes un convidat al bloc de cites, se l'afegeix a cada espai per a cites del bloc i rep un correu electrònic cada vegada que algú reserva una cita. Per exemple, un professor pot afegir el seu ajudant com a convidat perquè assisteixi a les hores de tutoria.

Per afegir convidats a un bloc de cites, obre l'esdeveniment de la cita i fes clic a Afegeix convidats

Consell: no afegeixis persones que vulguin reservar un sol espai per a cites. Envia'ls un enllaç a la pàgina de cites.

Convidar altres persones a reservar un espai per a cites

Després de configurar el bloc per a cites, pots convidar altres persones a reservar un espai mitjançant un enllaç a la pàgina de cites.

1. Obre Google Calendar.
  2. Fes clic a l'esdeveniment i, a continuació, Ves a la pàgina de cites d'aquest calendari.
  3. Al navegador, copia i enganxa l'enllaç de la pàgina de cites.
  4. Envia'l a les persones que vulguin reservar un espai per a cites.

Consell: les persones poden reservar els espais per a cites amb Google Calendar. Si cal, poden crear un Compte de Google per començar.

Reservar un espai per a cites

1. Fes clic a l'enllaç de la pàgina de cites. El pots trobar en un correu electrònic, un missatge o un esdeveniment de calendari que s'hagi compartit amb tu.
  2. Fes clic en un espai per a cites disponible i, a continuació, Desa.

Cancel·lar un espai per a cites

1. Obre Google Calendar.
  2. Fes clic a l'espai per a cites.
  3. A "Hi assistiràs?", fes clic a No.