Fer servir els espais per a cites de Google Calendar

Aquesta funció només està disponible amb un compte de Google Calendar de la feina o d'un centre educatiu.

Pots configurar cites al calendari perquè altres usuaris les puguin reservar. Per exemple, els professors poden oferir als alumnes la possibilitat de reservar una franja de temps de l'horari de tutoria setmanal.

Configurar i compartir els espais per a cites

Crear els espais per a cites
  1. Obre Google Calendar a l'ordinador amb el compte de la feina o de l'escola.
  2. Assegura't que estiguis a la visualització de setmana o de dia.
  3. Fes clic a qualsevol lloc del calendari. Al quadre d'esdeveniment que es mostrarà, fes clic a Espais per a cites.
  4. Introdueix-hi els detalls, inclòs el títol, i tria el calendari en què vols que es mostri l'esdeveniment.
  5. Per afegir-hi més informació, com una ubicació o una descripció, fes clic a Més opcions.

Nota: si configures una cita existent perquè es repeteixi, s'afegirà un espai addicional per a cites a la mateixa hora que els espais que ja s'hagin reservat per a aquest esdeveniment. Per no duplicar reserves, ves a la pàgina de cites i encarrega't de reservar l'espai addicional. Obtén més informació sobre com pots configurar els esdeveniments perquè es repeteixin.

Afegir altres usuaris a la cita

Per afegir altres usuaris a la cita, obre l'esdeveniment i fes clic a Afegeix convidats. Per exemple, un professor pot voler que el seu ajudant hi sigui durant les hores de tutoria.

Nota: no convidis persones que vulguin un espai per a cites individual. Es convidarà totes les persones que afegeixis mitjançant aquesta secció a totes les cites d'aquell interval de dates. A més, les persones que hagis convidat rebran un correu electrònic cada vegada que un usuari reservi una cita.

Convidar altres usuaris perquè reservin cites

Després de configurar un espai per a cites, hi pots convidar altres usuaris perquè hi reservin temps.

Per convidar altres usuaris perquè reservin cites, no els has de convidar mitjançant el camp de l'espai per a cites, sinó que els has d'enviar un enllaç a la pàgina de l'espai per a cites:

1. Obre Google Calendar.
  2. Fes clic a la cita i, a continuació, edita l'esdeveniment Edita.
  3. Fes clic a Pàgina de cites d'aquest calendari.
  4. Al navegador, copia i enganxa l'enllaç per a la pàgina de cites del calendari.
  5. Envia'l a les persones que vulguin reservar una cita.

Nota: els usuaris han d'utilitzar Google Calendar per fer la reserva. Poden crear un compte de Google per començar.

Com es mostren els blocs de cites al calendari

El bloc de cites es mostra als teus calendaris i als dels usuaris que hi convidis com a esdeveniment únic.

Es pot veure que el bloc de cites és diferent d'altres esdeveniments perquè s'hi mostra una icona de quadrícula a l'extrem superior esquerre.

Reservar una cita

1. Fes clic a l'enllaç per a la pàgina de cites. És possible que te l'hagin enviat per correu electrònic o que el trobis en algun dels calendaris que han compartit amb tu. Cerca l'enllaç de la pàgina de cites i fes-hi clic.
  2. A la pàgina de cites, fes clic al botó d'una cita disponible i, a continuació, Desa.

Nota: per cancel·lar la cita, ves al teu calendari i canvia l'estat de la resposta.