Krev betaling for avtaler

Gjør betaling enklere og unngå avbestillinger i siste liten ved å be kunder om å betale på forhånd i tidsplanen for avtaler i Google Kalender.

Finn ut hvordan betaling for avtaler fungerer

• For å kreve betalinger må du koble en Stripe-konto til Google Kalender.
  • Når du lager eller endrer tidsplanen for avtaler, angir du prisen for avtalen.
  • Når kundene velger et tidsvindu på bestillingssiden din, fullfører de bestillingen ved å betale for avtalen via Stripe.

Viktig:

• Hvis Google Workspace-kontoen din administreres av en organisasjon, styrer administratoren tilgangen til avtalebestillinger med betaling. Hvis du ikke ser denne funksjonen, kan du kontakte administratoren din.
  • Avtalebestillinger med betaling er en premium-funksjon for tidsplaner for avtaler og er tilgjengelig for brukere med et kvalifisert Google Workspace-abonnement.
Google Workspace-utgaver som støtter betaling for avtaler
  • Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Nonprofits

Koble Stripe til Google Kalender

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Generelt og så Tidsplaner for avtaler.
  4. Velg alternativet for å koble til Stripe.
  5. Følg veiledningen på Stripe for å fullføre.

Koble til Stripe i innstillingene for Kalender

Konfigurer retningslinjer for betalinger og avbestillinger

Viktig: Som arrangør er det ditt ansvar å sørge for at retningslinjene for avbestillinger og refusjoner blir fulgt.

1. Lag eller endre en tidsplan for avtaler i Google Kalender.
  2. Vis delen med retningslinjer for betalinger og avbestillinger.
  3. Merk av i boksen ved siden av «Krev betaling ved bestilling».
  4. Skriv inn beløpet og valutaen som kreves for avtalen.
  5. Valgfritt: Legg til retningslinjer for avbestillinger.
    • Retningslinjene for avbestillinger vises i bestillingsskjemaet og i e-postpåminnelser.
  6. Klikk på Lagre.

Lag en tidsplan for avtaler

Koble Stripe fra Google Kalender

Viktig: Etter at du har koblet fra Stripe, slutter tidsplaner for avtaler å kreve betalinger.

1. Øverst til høyre i Google Kalender klikker du på Innstillinger og så Innstillinger.
  2. Til venstre klikker du på Generelt og så Tidsplaner for avtaler.
  3. Velg alternativet for å koble fra Stripe.
  4. Bekreft ved å klikke på Koble fra Stripe.

Finn ut mer om betalinger og refusjoner for avtaler

Alle betalinger og refusjoner håndteres av Stripe. Google Kalender kan ikke

• behandle eller lagre betalingsopplysninger, for eksempel kredittkortnumre
  • kreve plattformgebyrer
  • hjelpe med betalings- eller refusjonsproblemer

Når du avbestiller en avtale som arrangør eller kunde, behandles ikke refusjonen automatisk.

• Som arrangør: For å refundere kunden går du til Stripe-oversikten.
  • Som kunde: For å be om refusjon for en avbestilling må du først lese gjennom arrangørens retningslinjer for avbestillinger og deretter ta kontakt for å be om refusjon.

Se hvilken informasjon som deles mellom Stripe og Kalender

Når du har koblet Stripe til Google Kalender, deles noe av avtaleinformasjonen med Stripe, inkludert

• prisen
  • tittelen for avtalen
  • tidsvinduet

For å administrere dataene som Stripe bruker, gå til Stripe-oversikten. Hvis du ikke vil bruke Stripe lenger, kan du koble Stripe fra Google Kalender.