Betalingen vereisen voor afspraken

Je kunt klanten vragen om van tevoren te betalen via een afspraakplanning in Google Agenda. Zo maak je betalingen makkelijker en voorkom je dat mensen op het laatste moment afzeggen.

Meer informatie over hoe betaalde afspraken werken

• Koppel een Stripe-account aan Google Agenda om betalingen te vereisen.
  • Als je een afspraakplanning maakt of bewerkt, stel je de prijs voor de afspraak in.
  • Als klanten een tijdvak kiezen op de boekingspagina, betalen ze via Stripe voor de afspraak.

Belangrijk:

• Als je Google Workspace-account wordt beheerd door een organisatie, bepaalt je beheerder of je betalingen kunt instellen voor afspraken. Als je deze functie niet ziet, neem je contact op met je beheerder.
  • Betaalde afspraakboekingen zijn een premium functie van afspraakplanningen en zijn beschikbaar voor gebruikers met een in aanmerking komend Google Workspace-abonnement.
Google Workspace-versies waarin betaalde afspraakboekingen worden ondersteund
  • Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Nonprofits

Stripe koppelen aan Google Agenda

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links op Algemeen en dan Afspraakplanningen.
  4. Selecteer de optie om te koppelen met Stripe.
  5. Rond de koppeling af via Stripe.

Stripe koppelen via de Agenda-instellingen

Een betalings- en annuleringsbeleid instellen

Belangrijk: Als organisator van de afspraak moet jij zorgen dat het annulerings- en teruggavebeleid wordt uitgevoerd.

1. Maak of bewerk een afspraakplanning in Google Agenda.
  2. Vouw het gedeelte Betalingen en annuleringsbeleid uit.
  3. Vink het vakje aan naast Betaling vereisen bij boeking.
  4. Voer het vereiste bedrag en de valuta in.
  5. Optioneel: voeg een annuleringsbeleid toe.
    • Het annuleringsbeleid wordt getoond op het boekingsformulier en in e-mailherinneringen.
  6. Klik op Opslaan.

Een afspraakplanning maken

Stripe ontkoppelen van Google Agenda

Belangrijk: Nadat je Stripe hebt ontkoppeld, worden er geen betalingen meer vereist voor alle afspraakplanningen.

1. Klik rechtsboven in Google Agenda op Instellingen en dan Instellingen.
  2. Klik links op Algemeen en dan Afspraakplanningen.
  3. Selecteer de optie om Stripe te ontkoppelen.
  4. Klik op Koppelen met Stripe ongedaan maken om te bevestigen.

Meer informatie over betalingen en terugbetalingen voor afspraken

Alle betalingen en terugbetalingen worden verwerkt door Stripe. Google Agenda doet het volgende niet:

• Betalingsgegevens (zoals creditcardnummers) verwerken of opslaan
  • Platformkosten in rekening brengen
  • Hulp geven bij problemen met betalingen of terugbetalingen

Als de organisator of klant een afspraak annuleert, wordt de terugbetaling niet automatisch verwerkt.

• Als je de organisator bent: ga naar het Stripe-dashboard om een klant terug te betalen.
  • Als je de klant bent: als je een afspraak annuleert en een terugbetaling wilt, check je eerst het annuleringsbeleid van de organisator en vraag je de organisator daarna om een terugbetaling.

Meer informatie over de gegevens die tussen Stripe en Agenda worden gedeeld

Nadat je Stripe aan Google Agenda hebt gekoppeld, wordt bepaalde afspraakinformatie gedeeld met Stripe, zoals:

• Prijs
  • Afspraaktitel
  • Tijdvak

Ga naar het Stripe-dashboard om te beheren welke gegevens Stripe gebruikt. Als je Stripe niet meer wilt gebruiken, ontkoppel je Stripe van Google Agenda.