Maksun edellyttäminen tapaamista varattaessa

Voit yksinkertaistaa maksuja ja estää viime hetken perumiset pyytämällä asiakkaita maksamaan etukäteen Google Kalenteri ‑varauskalenteristasi.

Näin maksulliset tapaamiset toimivat

• Jos haluat edellyttää maksuja, sinun on yhdistettävä Stripe-tili Google Kalenteriin.
  • Valitset tapaamisen hinnan, kun luot varauskalenterin tai muokkaat sitä.
  • Kun asiakkaat valitsevat ajankohdan varaussivulta, he siirtyvät kassalle ja maksavat tapaamisen Stripen kautta.

Tärkeää:

• Jos organisaatio ylläpitää Google Workspace ‐tiliäsi, järjestelmänvalvoja hallinnoi pääsyä maksullisiin tapaamisvarauksiin. Jos et näe tätä ominaisuutta, ota yhteys järjestelmänvalvojaan.
  • Tapaamisten maksulliset varaukset ovat varauskalenterin premium-ominaisuus, ja ne ovat saatavilla käyttäjille, joilla on ehdot täyttävä Google Workspace ‐tilaus.
Varausmaksua tukevat Google Workspace ‐versiot
  • Workspace Individual
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Workspace yleishyödyllisille yhteisöille

Stripen yhdistäminen Google Kalenteriin

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Yleiset ja sitten Varauskalenterit.
  4. Valitse Stripeen yhdistämisen vaihtoehto.
  5. Viimeistele yhdistäminen seuraamalla Stripen ohjeita.

Stripen yhdistäminen Kalenterin asetuksista

Maksu- ja perumiskäytännön määrittäminen

Tärkeää: Tapahtuman järjestäjänä olet vastuussa perumis- ja hyvityskäytäntöjen noudattamisesta.

1. Luo varauskalenteri tai muokkaa sellaista Google Kalenterissa.
  2. Laajenna maksu- ja perumiskäytäntöosio.
  3. Valitse "Edellytä maksua varauksen yhteydessä" ‐valintaruutu.
  4. Lisää ajankohtaan haluamasi summa ja valuutta.
  5. Valinnainen: Lisää perumiskäytäntö.
    • Perumiskäytäntö näkyy varauslomakkeessa ja sähköpostimuistutuksissa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Varauskalenterin luominen

Stripe-yhteyden katkaiseminen Google Kalenterista

Tärkeää: Kun olet katkaissut Stripe-yhteyden, yksikään varauskalentereista ei enää edellytä maksuja.

1. Valitse Google Kalenterin oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  2. Valitse vasemmalta Yleiset ja sitten Varauskalenterit.
  3. Valitse Stripe-yhteyden poistovaihtoehto.
  4. Vahvista klikkaamalla Katkaise Stripe-yhteys.

Lue lisää tapaamisten maksuista ja hyvityksistä

Stripe käsittelee kaikki maksut ja hyvitykset. Google Kalenteri ei

• käsittele tai tallenna maksutietoja, kuten luottokorttinumeroita
  • veloita alustamaksuja
  • auta maksu- tai hyvitysongelmien ratkaisemisessa.

Kun perut tapaamisen järjestäjänä tai asiakkaana, hyvitystä ei käsitellä automaattisesti.

• Jos olet järjestäjä: Voit hyvittää asiakkaan maksun Stripe-hallintapaneelista.
  • Jos olet asiakas: Jos haluat pyytää hyvitystä tapaamisen perumisesta, tutustu ensin järjestäjän perumiskäytäntöön ja pyydä sitten hyvitystä.

Lue lisää Stripen ja Kalenterin välillä jaetuista tiedoista

Kun olet yhdistänyt Stripen Google Kalenteriin, Stripelle jaetaan esimerkiksi seuraavat tapaamisen tiedot:

• Hinta
  • Tapaamisen otsikko
  • Ajankohta

Voit hallinnoida Stripen käyttämää dataa Stripen hallintapaneelista. Jos et enää halua käyttää Stripeä, poista Stripen ja Google Kalenterin välinen yhteys.