Växla mellan konton i Google Kalender-appen

Det går att visa och hantera händelser på olika konton i Google Kalender-appen.

Innan du börjar

• Ställ in telefonens skärm på stående läge så att profilfotot eller Google-kontot visas i Google Kalender-appen.
  • I menyn Meny visas ditt nuvarande konto högst upp. Andra aktiverade konton visas under ditt aktuella konto.
  • Tips: Visa eller dölj alla kalendrar för aktiverade konton.
    1. Tryck på Meny Meny.
    2. Välj kalendrarna som du vill visa i rutnätet.

Använda Google-kontot för att få åtkomst till alla funktioner

Om du använder ett lokalt konto eller konto från tredje part är vissa Google Kalender-funktioner kanske inte tillgängliga. När du använder Google-kontot kan du

• Lägga till gäster i händelser.
  • Ta emot händelseinbjudningar.
  • Använda händelse- och kalenderfärger.
  • Lägga till bilagor eller videokonferenser i dina händelser.
  • Synkronisera enheter.
  • Skapa uppgifter. Läs mer om hur du använder Google Tasks.

Vad är ett konto utanför Google?

Konton utanför Google kan vara något av följande:

• Ett lokalt konto är en kalender som antingen lagras på en telefon eller som har skapats av en annan app.
    • Händelser i kalendrarna som är kopplade till det lokala kontot visas om kontot är aktiverat. Läs mer om att aktivera konton utanför Google.
    • Det går att välja en kalender som är kopplad till ett lokalt konto när du skapar en händelse.
  • Ett konto från tredje part är ett konto som inte hanteras av Google utan av en annan kalenderapp.
    • Om du föredrar att använda ett aktiverat konto från tredje part går det att byta till det genom profilfotot.
    • Det går även att välja en kalender som är kopplad till ett konto hos tredje part när du skapar en händelse.

Växla mellan konton

1. Öppna Kalender-appen Kalender på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på profilfotot eller Google-kontot uppe till höger.
  3. Välj ett alternativ i fönstret:
    • Välj ett annat konto: Om du har flera konton i appen kan du välja ett annat aktiverat konto.
    • Hantera ditt Google-konto: Välj det här alternativet om du vill anpassa ditt Google-konto. Det här alternativet är endast tillgängligt när ditt nuvarande konto är ett Google-konto.
    • Hantera konton på den här enheten: Det här alternativet visar alla tillgängliga konton för Google Kalender. Du kan lägga till, ta bort eller uppdatera konton från enheten.
    • Lägg till ett annat konto: Det går att lägga till ett annat konto i Google Kalender-appen. När du lägger till ett nytt konto visas det som ditt nuvarande konto.
  4. Profilfotot eller Google-kontot visar kontot du byter till.

Tips!

• Spara eventuella ändringar eller uppdateringar innan du byter till ett annat konto.
  • Om ett konto inte är kvalificerat för en specifik åtgärd meddelar Google Kalender dig och växlar automatiskt till det kvalificerade kontot.