Växla mellan konton i Google Kalender-appen

Det går att visa och hantera händelser på olika konton i Google Kalender-appen.

Innan du börjar

• Ställ in telefonens skärm på stående läge så att profilfotot eller Google-kontot visas i Google Kalender-appen.
  • I menyn Meny visas ditt nuvarande konto högst upp. Andra aktiverade konton visas under ditt aktuella konto.
  • Tips: Visa eller dölj alla kalendrar för aktiverade konton.
    1. Tryck på Meny Meny.
    2. Välj kalendrarna som du vill visa i rutnätet.

Använda Google-kontot för att få åtkomst till alla funktioner

Om du använder ett lokalt konto eller konto från tredje part är vissa Google Kalender-funktioner kanske inte tillgängliga. När du använder Google-kontot kan du

• Lägga till gäster i händelser.
  • Ta emot händelseinbjudningar.
  • Använda händelse- och kalenderfärger.
  • Lägga till bilagor eller videokonferenser i dina händelser.
  • Synkronisera enheter.
  • Skapa uppgifter. Läs mer om hur du använder Google Tasks.

Vad är ett konto utanför Google?

Konton utanför Google kan vara något av följande:

• Ett lokalt konto är en kalender som antingen lagras på en telefon eller som har skapats av en annan app.
    • Händelser i kalendrarna som är kopplade till det lokala kontot visas om kontot är aktiverat. Läs mer om att aktivera konton utanför Google.
    • Det går att välja en kalender som är kopplad till ett lokalt konto när du skapar en händelse.
  • Ett konto från tredje part är ett konto som inte hanteras av Google utan av en annan kalenderapp.
    • Om du föredrar att använda ett aktiverat konto från tredje part går det att byta till det genom profilfotot.
    • Det går även att välja en kalender som är kopplad till ett konto hos tredje part när du skapar en händelse.

Växla mellan konton

Viktigt!

1. Öppna Kalender-appen Kalender på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilfotot eller Google-kontot uppe till höger.
  3. Välj ett alternativ i fönstret:
    • Välj ett annat konto: Om du har flera konton i appen kan du välja ett annat aktiverat konto.
    • Hantera ditt Google-konto: Välj det här alternativet om du vill anpassa ditt Google-konto. Det här alternativet är endast tillgängligt när ditt nuvarande konto är ett Google-konto.
    • Byt till jobbprofilen eller Byt till den personliga profilen: Den här funktionen fungerar bara om du använder jobbläget på telefonen och du och jobbadministratören aktiverar funktionen.
      • Viktigt! Om du vill hantera personliga kalendrar som du har i jobbprofilen byter du till Google Kalender-appen som är kopplad till den privata profilen.
    • Hantera konton på den här enheten: Med det här alternativet öppnas enhetens inställningar, där du kan lägga till, ta bort och uppdatera konton.
    • Lägg till ett annat konto: Det går att lägga till ett annat konto i Google Kalender-appen. När du lägger till ett nytt Google-konto blir det ditt nuvarande konto.
  4. Profilfotot eller Google-kontot visar kontot du byter till.

Tips!

• Spara eventuella ändringar eller uppdateringar innan du byter till ett annat konto.
  • Om ett konto inte är kvalificerat för en specifik åtgärd meddelar Google Kalender dig och växlar automatiskt till det kvalificerade kontot.

Aktivera ett konto utanför Google

Viktigt! Visa händelser från ett konto som inte är ett Google-konto i Kalender-appen genom att aktivera kontot i Inställningar.

1. Öppna Kalender-appen Kalender på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Hantera konton.
  4. Aktivera kontot utanför Google.

Aviseringar om kontobyten

När du skapar en händelse med ett konto som inte är ett Google-konto i Google Kalender kan du få en varning om begränsningar i det valda kontot. Det här visas när du använder ett konto som kanske inte stöder vanliga funktioner i Google Kalender, såsom färger, uppgifter och synkronisering.

Få åtkomst till tillgängliga Google Kalender-funktioner: Tryck på Byt konto om du vill byta till Google-kontot.