Schakelen tussen accounts in de Google Agenda-app

Je kunt afspraken uit verschillende accounts bekijken en beheren via de Google Agenda-app.

Voordat je begint

• Houd je telefoon in de staande stand zodat je profielfoto of Google-account zichtbaar is in de Google Agenda-app.
  • In Menu Menu staat je huidige account bovenaan. Andere geactiveerde accounts staan onder je huidige account.
  • Tip: Je kunt alle agenda's voor geactiveerde accounts tonen of verbergen.
    1. Tik op Menu Menu.
    2. Selecteer de agenda's die je in het raster wilt tonen.

Je Google-account gebruiken om toegang te krijgen tot alle functies

Als je een lokaal account of een account van derden gebruikt, zijn sommige Google Agenda-functies misschien niet beschikbaar. Als je je Google-account gebruikt, kun je het volgende doen:

• Gasten toevoegen aan afspraken.
  • Uitnodigingen voor afspraken krijgen.
  • Kleuren toevoegen aan afspraken en agenda's.
  • Bijlagen of videovergaderingen toevoegen aan afspraken.
  • Synchroniseren tussen apparaten.
  • Taken maken. Meer informatie over hoe je Google Tasks gebruikt

Wat is een niet-Google-account?

Niet-Google-accounts kunnen een van de volgende zijn:

• Een lokaal account is een agenda die is opgeslagen op een telefoon of die is gemaakt door een andere app.
  • Een account van derden is een account dat niet wordt beheerd door Google maar door een andere agenda-app.
    • Als je liever een account van derden gebruikt dat is geactiveerd, kun je hier naartoe overschakelen door op je profielfoto te tikken.
    • Je kunt ook een agenda kiezen die is gekoppeld aan een account van derden als je een afspraak maakt.

Schakelen tussen accounts

Belangrijk:

1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of Google-account .
  3. Kies een optie in het venster:
    • Een ander account selecteren: Als je meerdere accounts gebruikt in de app, kun je een ander geactiveerd account selecteren.
    • Je Google-account beheren: Selecteer deze optie om je Google-account aan te passen. Deze optie is alleen beschikbaar als je huidige account een Google-account is.
    • Schakelen naar werkprofiel of Schakelen naar persoonlijk profiel: Deze functie werkt alleen als je de werkmodus op je telefoon gebruikt en jij en je werkbeheerder deze functie hebben aangezet.
      • Belangrijk: Als je persoonlijke agenda's wilt beheren die je in je werkprofiel hebt staan, schakel je over naar de Google Agenda-app die aan je persoonlijke profiel is gekoppeld.
    • Accounts op dit apparaat beheren: Met deze optie ga je naar de instellingen van je apparaat. Hier kun je accounts toevoegen, verwijderen of updaten.
    • Nog een account toevoegen: Je kunt nog een account toevoegen aan de Google Agenda-app. Als je een nieuw Google-account toevoegt, wordt dit je huidige account.
  4. Je profielfoto of Google-account laat zien naar welk account je overschakelt.

Tips:

• Sla wijzigingen of updates op voordat je naar een ander account schakelt.
  • Als een account niet in aanmerking komt voor een specifieke actie, krijg je een melding van Google Agenda en word je automatisch overgeschakeld naar het account dat wel in aanmerking komt.

Een niet-Google-account activeren

Belangrijk: Als je afspraken uit een niet-Google-account wilt tonen in de Agenda-app, activeer je het account in Instellingen.

1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Tik op Accounts beheren.
  4. Activeer het niet-Google-account.

Meldingen over schakelen tussen accounts

Als je in Google Agenda een afspraak maakt via een niet-Google-account, krijg je misschien de melding dat er beperkingen gelden voor het gekozen account. Dit gebeurt als je een account gebruikt waarin veelgebruikte Google Agenda-functies misschien niet worden ondersteund, zoals kleuren toevoegen, taken maken en synchroniseren.

Doe het volgende als je toegang wilt tot de beschikbare functies van Google Agenda: Tik in de melding op Ander account om over te schakelen naar je Google-account.