Kräv e-postverifiering för möten

För att förhindra skadliga bokningar kan du kräva att gästerna verifierar sin e-postadress innan de kan boka en tid. Det här krävs bara för användare som inte är inloggade på ett Google-konto.
Viktigt! Berättigade Google Workspace-prenumerationer kan använda e-postverifiering.

Aktivera och inaktivera e-postverifiering

Du kan kräva att gästerna verifierar sin e-postadress innan de kan boka ett möte.
Viktigt! E-postverifiering är inaktiverat som standard.
1. Öppna Google Kalender på en dator.
2. Öppna ett befintligt mötesschema eller följ steg 1–8 i Skapa ett mötesschema.
3. Markera eller avmarkera rutan bredvid Kräv e-postverifiering under Bokningsformulär.
4. Klicka på Spara.

Verifiera ditt e-postkonto om du vill boka ett möte som gäst

Om du bokar ett möte med någon som har aktiverat e-postverifiering måste du eventuellt ange en pinkod för att verifiera din e-postadress.

Om du är inloggad på ett Google-konto:

• Dina bokningsuppgifter är redan ifyllda.
  • Du behöver inte ange en pinkod.

Om du inte är inloggad på ett Google-konto:
1. Fyll i bokningsformuläret med din e-postadress.
2. Du får därefter en pinkod via e-post.
3. Ange pinkoden på bokningssidan.
4. Klicka på Skicka.