E-mailverificatie vereisen voor afspraken

Je kunt je gasten vragen hun e-mailadres te verifiëren voordat ze een afspraak plannen. Zo voorkom je kwaadwillende afspraken. Dit is alleen vereist voor gebruikers die niet zijn ingelogd op een Google-account.
Belangrijk: Google Workspace-abonnementen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen e-mailverificatie gebruiken.

E-mailverificatie aan- of uitzetten

Je kunt vereisen dat je gasten hun e-mailadres bevestigen voordat ze een afspraak kunnen plannen.
Belangrijk: E-mailverificatie staat standaard uit.
1. Open Google Agenda op een computer.
2. Open een bestaande afspraakplanning of volg stap 1 t/m 8 in Een afspraakplanning maken.
3. Vink onder Boekingsformulier het selectievakje naast E-mailverificatie vereisen aan of uit.
4. Klik op Opslaan.

Je e-mailaccount bevestigen om een afspraak te maken als gast

Als je een afspraak maakt met iemand die e-mailverificatie heeft aangezet, moet je misschien een pincode opgeven om je e-mailadres te bevestigen.

Als je bent ingelogd op een Google-account:

• Je boekingsgegevens zijn vooraf ingevuld.
  • Je wordt niet gevraagd een pincode in te dienen.

Als je niet bent ingelogd op een Google-account:
1. Vul het boekingsformulier in met je e-mailadres.
2. Check je e-mail op een pincode.
3. Geef de pincode op de boekingspagina op.
4. Klik op Sturen.