Tilpass tilgjengeligheten din for avtaler

Gjør det enklere for folk å se tilgjengeligheten din ved å tilpasse tidsplanen for avtaler.

Angi start- og sluttdatoer for tidsplaner

Viktig: Du kan kun angi start- og sluttdatoer for gjentakende tidsplaner for avtaler. Finn ut hvordan du oppretter gjentakende tidsplaner for avtaler.
Du kan velge når tidsplanen for avtaler skal starte og slutte.
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en eksisterende tidsplan for avtaler og så Rediger Endre.
  3. Klikk på Planleggingsvindu Pil ned og så Start- og sluttdato.
  4. Velg datoene du vil at tidsplanen for avtaler skal starte og slutte.
  5. Klikk på Ferdig.
  6. For å lagre den oppdaterte tidsplanen, klikk på Neste og så Lagre.

Endre tilgjengeligheten for en dag

Du kan velge bestemte datoer der du er mer eller mindre tilgjengelig enn vanlig.
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en eksisterende tidsplan for avtaler og så Rediger Endre.
  3. Under «Justerte avtaletider» klikker du på Endre tilgjengeligheten for en dag.
  4. Velg dagen du vil justere.
  5. Endre tidsperioden for å vise hvilke tidspunkt du er tilgjengelig på.
    • Klikk på Utilgjengelig hele dagen hvis du ikke er tilgjengelig den dagen i det hele tatt.
    • Klikk på Legg til et tidspunkt for å legge til mer enn én tilgjengelig tidsperiode.
    • For å fjerne et datounntak, klikk på Fjern ved siden av datoen og klokkeslettet.
  6. For å lagre den oppdaterte tidsplanen klikker du på Neste og så Lagre.
Tips: Du kan justere tilgjengeligheten for datoer som ligger utenfor en gjentakende tidsplan med start- og sluttdatoer.

Legg til buffertid mellom avtaler

For å unngå at avtaler kommer rett etter hverandre, kan du slå på og justere buffertiden.
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en eksisterende tidsplan for avtaler og så Rediger Endre.
  3. Klikk på Innstillinger for bestilte avtaler Pil ned.
  4. Merk av i boksen under «Buffertid».
  5. Velg hvor mye buffertid du vil planlegge mellom avtalene.
  6. For å lagre den oppdaterte tidsplanen klikker du på Neste og så Lagre.

Angi maksimalt antall avtaler

Du kan velge det maksimale antallet avtaler som skal kunne planlegges per dag.
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en eksisterende tidsplan for avtaler og så Rediger Endre.
  3. Klikk på Innstillinger for bestilte avtaler Pil ned.
  4. Merk av i boksen under «Maksimalt antall bestillinger per dag».
  5. Skriv inn det maksimale antallet avtaler du vil ha på tidsplanen per dag.
  6. For å lagre den oppdaterte tidsplanen, klikk på Neste og så Lagre.

Sjekk tilgjengeligheten din i forskjellige kalendere

For å forhindre dobbeltbestillinger kan Kalender sjekke tilgjengeligheten din i flere forskjellige kalendere (inkludert hovedkalenderen og eventuelle kalendere du eier, administrerer eller abonnerer på). Når du oppretter eller endrer en avtaletidsplan, kan du velge hvilke kalendere som skal sjekkes for konflikter.

Viktig:

• For å sjekke tilgjengelighet i sekundære kalendere må du ha et kvalifisert Google Workspace- eller Google One-abonnement. Finn ut mer om premium-funksjoner for avtaletidsplaner.
  • Du kan skjule avtaletidsplaner under «Bytt visning»-menyen. Hvis du skjuler avtaletidsplaner, men deretter oppretter eller legger til tid i en tidsplan, vises de skjulte tidsplanene igjen. Bestilte avtaler skjules aldri i Kalender-rutenettet.
  • Når tidsplaner opprettes i en delt kalender, kan det hende det ikke er mulig å velge andre kalendere som skal gjennomgås for konflikter.

Du kan sjekke tilgjengeligheten din i sekundære kalendere, for eksempel

Tips:

• Hvis du har svart «Ja» eller «Kanskje» på en aktivitet i hovedkalenderen, eller hvis du har en aktivitet i en valgt sekundærkalender som gjør at du er opptatt, vises ikke denne tidsblokken som ledig på bestillingssiden.
  • Hvis du slår av Sjekk tilgjengelighet i kalendere på bestillingssidene, vises alle tidsblokkene som åpne. Dette gjelder selv om du har godtatt en aktivitet som ikke er en avtale.
    • Viktig: Hvert avtalevindu på en bestillingsside kan bare bestilles én gang, selv om denne funksjonen er slått av.

Slik velger du sekundærkalendere:

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en eksisterende avtaletidsplan og så Rediger Endre.
  3. Klikk på rullegardinpilen Pil ned ved siden av «Kalendere».
  4. Velg kalenderne som skal sjekkes for konflikter.
    • Du ser en forhåndsvisning av de valgte kalenderne, slik at du kan sjekke innvirkningen på avtaletidsplanen.
    • Hvis du ikke vil se etter konflikter i tidsplaner, kan du slå av Sjekk tilgjengelighet i kalendere.