Je beschikbaarheid voor afspraken aanpassen

Je kunt je afspraakplanning aanpassen zodat mensen makkelijker kunnen zien of je beschikbaar bent.

Start- en einddatums voor afspraakplanningen instellen

Belangrijk: Je kunt alleen start- en einddatums instellen voor terugkerende afspraakplanningen. Meer informatie over hoe je een terugkerende afspraakplanning instelt
Je kunt de datums kiezen waarop de afspraakplanning moet beginnen en eindigen.
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik op een bestaande afspraakplanning en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik op Planningsperiode Pijl-omlaag en dan Start- en einddatum.
  4. Kies de datums waarop de afspraakplanning moet beginnen en eindigen.
  5. Klik op Klaar.
  6. Klik op Volgende en dan Opslaan om de geüpdatete planning op te slaan.

Beschikbaarheid voor een datum wijzigen

Je kunt specifieke datums kiezen waarop je meer of minder beschikbaar bent dan normaal.
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik op een bestaande afspraakplanning en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik onder Aangepaste beschikbaarheid op Beschikbaarheid voor een datum wijzigen.
  4. Kies de datum die je wilt aanpassen.
  5. Wijzig de periode om de tijden te laten zien waarop je beschikbaar bent.
    • Als je die datum helemaal niet beschikbaar bent, klik je op Hele dag niet beschikbaar .
    • Als je meer dan één beschikbare periode wilt toevoegen, klik je op Een tijd toevoegen .
    • Als je een datumuitzondering wilt verwijderen, klik je naast de datum en tijd op Verwijderen .
  6. Klik op Volgende en dan Opslaan om de geüpdatete planning op te slaan.
Tip: Je kunt met start- en einddatums de beschikbaarheid aanpassen voor datums die buiten een terugkerende planning vallen.

Buffertijd tussen afspraken toevoegen

Als je wilt voorkomen dat je afspraken direct na elkaar hebt, kun je de buffertijd aanzetten en aanpassen.
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik op een bestaande afspraakplanning en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik op Instellingen voor geboekte afspraken Pijl-omlaag.
  4. Vink het vakje aan onder Buffertijd.
  5. Kies hoeveel buffertijd je tussen afspraken wilt plannen.
  6. Klik op Volgende en dan Opslaan om de geüpdatete planning op te slaan.

Je maximale aantal afspraken instellen

Je kunt het maximale aantal afspraken per dag voor je planning kiezen.
  1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik op een bestaande afspraakplanning en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik op Instellingen voor geboekte afspraken Pijl-omlaag.
  4. Vink het vakje aan bij Maximumaantal boekingen per dag.
  5. Vul het maximale aantal afspraken per dag in dat je in je planning wilt.
  6. Klik op Volgende en dan Opslaan om de geüpdatete planning op te slaan.

Je beschikbaarheid checken in meerdere agenda's

Agenda kan je beschikbaarheid in meerdere agenda's checken (waaronder je primaire agenda en agenda's waarvan je de eigenaar bent, die je beheert of waarop je bent geabonneerd) om dubbele afspraken te voorkomen. Als je een afspraakplanning instelt of wijzigt, kun je selecteren welke agenda's moeten worden gecheckt op conflicten.

Belangrijk:

• Als je de beschikbaarheid in secundaire agenda's wilt checken, moet je een in Google Workspace- of Google One-abonnement hebben dat daarvoor in aanmerking komt. Meer informatie over premium functies voor afspraakplanningen
  • In het menu Weergaveschakelaar kun je afspraakplanningen verbergen. Als een afspraakplanning is verborgen en je een nieuwe planning maakt of tijd toevoegt aan een planning, worden de verborgen afspraakplanningen weer getoond. Geboekte afspraken worden nooit verborgen in het agendaraster.
  • Als de planning in een gedeelde agenda is gemaakt, kun je misschien geen andere agenda's selecteren om te checken op conflicten.

Je kunt je beschikbaarheid checken in secundaire agenda's, zoals:

Tips:

• Als je met Ja of Misschien reageert op een afspraak in je primaire agenda of als je bezet bent in een geselecteerde secundaire agenda, wordt dat tijdvak niet als beschikbaar getoond op je boekingspagina.
  • Als je op je boekingspagina's Agenda's checken op beschikbaarheid uitzet, worden alle tijdblokken getoond als open. Dit geldt ook als je een niet-afspraak hebt geaccepteerd.
    • Belangrijk: Elk afspraakschema op een boekingspagina kan maar één keer worden geboekt, zelfs als deze functie uitstaat.

Zo kies je je secundaire agenda's:

1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik op een bestaande afspraakplanning en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik naast Agenda's op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer de agenda's die je wilt checken op conflicten.
    • Je agenda toont een voorbeeld van de geselecteerde agenda's, zodat je de gevolgen voor je afspraakplanning kunt nagaan.
    • Als je niet wilt checken of er planningsconflicten zijn, zet je Agenda's checken op beschikbaarheid uit.