Varauskalenterissa näkyvän tavoitettavuuden muokkaaminen

Varauskalenteria voi muokata, jotta muut näkevät tavoitettavuustiedot helpommin.

Varauskalenterin alkamis- ja päättymispäivän valitseminen

Tärkeää: Voit valita alkamis- ja päättymispäivät vain toistuvissa varauskalentereissa. Katso, miten voit määrittää toistuvan varauskalenterin.
Voit valita varauskalenterin alkamis- ja päättymispäivän.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa varauskalenteria ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Aikataulutusikkuna Alanuoli ja sitten Alkamis- ja päättymispäivät.
  4. Valitse varauskalenterin alkamis- ja päättymispäivä.
  5. Valitse Valmis.
  6. Tallenna päivitetty kalenteri klikkaamalla Seuraava ja sitten Tallenna.

Tavoitettavuuden muuttaminen tietyn päivän osalta

Voit valita päiviä, jolloin olet tavallista paremmin tai huonommin tavoitettavissa.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa varauskalenteria ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Valitse "Muuttuva tavoitettavuus" ‐kohdasta Muuta tavoitettavuutta tiettynä päivänä.
  4. Valitse päivä, jota haluat muokata.
  5. Muuta ajanjaksoa sen mukaan, milloin olet tavoitettavissa.
    • Jos et ole lainkaan tavoitettavissa kyseisenä päivänä, valitse Ei tavoitettavissa koko päivänä .
    • Jos haluat lisätä useamman kuin yhden ajanjakson, jolloin olet tavoitettavissa, klikkaa Lisää aika .
    • Jos haluat poistaa poikkeuspäivän, valitse päivämäärän ja kellonajan vierestä Poista .
  6. Tallenna päivitetty kalenteri klikkaamalla Seuraava ja sitten Tallenna.
Vinkki: Alkamis- ja päättymispäivien avulla voit muuttaa tavoitettavuutta sellaisten päivien osalta, jotka eivät sisälly toistuvaan aikatauluun.

Aikapuskurin lisääminen tapaamisten väliin

Voit välttää peräkkäiset tapaamiset laittamalla aikapuskurin päälle ja säätämällä sitä.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa varauskalenteria ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Varattujen tapaamisten asetukset Alanuoli.
  4. Valitse Aikapuskuri-kohdan valintaruutu.
  5. Valitse aikapuskuri, jonka haluat jättää tapaamisten väliin.
  6. Tallenna päivitetty kalenteri klikkaamalla Seuraava ja sitten Tallenna.

Tapaamisten enimmäismäärän valitseminen

Voit valita tapaamisten päivittäisen enimmäismäärän.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa varauskalenteria ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Varattujen tapaamisten asetukset Alanuoli.
  4. Valitse Varausten enimmäismäärä päivässä ‐kohdan valintaruutu.
  5. Lisää tapaamisten päivittäinen enimmäismäärä.
  6. Tallenna päivitetty kalenteri klikkaamalla Seuraava ja sitten Tallenna.

Tavoitettavuuden tarkistaminen eri kalentereista

Päällekkäisten varausten estämiseksi Kalenteri voi tarkistaa tavoitettavuutesi useista kalentereista (mukaan lukien ensisijainen kalenteri sekä omistamasi, hallinnoimasi tai tilaamasi kalenterit). Kun teet muutoksia varauskalenteriin tai otat sellaisen käyttöön, voit valita, mitkä kalenterit tarkistetaan päällekkäisten varausten varalta.

Tärkeää:

• Jos haluat tarkistaa tavoitettavuuden toissijaisesta kalenterista, sinulla on oltava ehdot täyttävä Google Workspace- tai Google One ‐paketti. Lue lisää varauskalenterien premium-ominaisuuksista.
  • Voit piilottaa varauskalenterit "Näkymän" vaihto ‐valikosta. Jos varauskalenteri on piilotettu ja luot uuden kalenterin tai lisäät siihen ajan, piilotetut varauskalenterit tulevat uudelleen näkyviin. Varattuja tapaamisia ei koskaan piiloteta Kalenteri-ruudukosta.
  • Kun aikataulu luodaan jaetussa kalenterissa, muita kalentereita ei ehkä voi valita tarkastettaviksi päällekkäisten varausten varalta.

Tavoitettavuuden voi tarkistaa esimerkiksi seuraavista toissijaisista kalentereista:

Vinkkejä:

• Jos vastaat ensisijaisen kalenterin tapahtumaan "Kyllä" tai "Ehkä" tai jos valitussa toissijaisessa kalenterissa on varaus, kyseinen ajankohta ei näy vapaana varaussivullasi.
  • Jos laitat varaussivuillasi Tarkista tavoitettavuus kalentereista ‐asetuksen pois päältä, kaikki ajat näkyvät vapaana. Tämä pätee myös silloin, kun olet hyväksynyt tapahtuman, johon ei kuulu tapaamista.
    • Tärkeää: Varaussivun kunkin tapaamisajankohdan voi varata vain kerran, vaikka tämä ominaisuus olisi poissa päältä.

Näin valitset toissijaiset kalenterit:

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa varauskalenteria ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Kalenterit-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
  4. Valitse kalenterit, jotka haluat tarkistaa päällekkäisten varausten varalta.
    • Valittujen kalentereiden esikatselusta voit tarkistaa niiden vaikutuksen varauskalenteriin.
    • Jos et halua tarkistaa aikataulujen päällekkäisyyksiä, laita Tarkista tavoitettavuus kalentereista ‑asetus pois päältä.

Muita lähteitä