Google-producten naast elkaar gebruiken

Je kunt Google-producten als Gmail of Agenda in hetzelfde venster op je computer gebruiken. Zo kun je belangrijke informatie in de gaten houden zonder dat je van tabblad hoeft te wisselen.

Je agenda, notities of taken controleren

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Kies aan de rechterkant:
    • Agenda Agenda: Je planning controleren en afspraken toevoegen of bewerken.
    • Keep Bewaren: Een notitie of lijst maken.
    • Tasks Tasks: Takenlijstjes en deadlines toevoegen.
  3. Klik rechtsboven op Sluiten Annuleren om de rechterzijbalk te sluiten.

Meer informatie:

De rechterzijbalk sluiten of verbergen

Je kunt het zijvenster van G Suite sluiten of verbergen.

• Klik rechtsboven op Sluiten Close om de rechterzijbalk te sluiten.
  • Als je de rechterzijbalk volledig wilt verbergen, sluit je het en klik je vervolgens rechtsonder op Verbergen Zijvenster verbergen.
  • Als je de rechterzijbalk wilt weergeven, klik je rechtsonder op Weergeven Zijvenster weergeven.

Een agenda-afspraak maken

1. Ga op een computer naar Gmail of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Agenda Agenda.
  3. Klik op een tijdstip in de agenda.
  4. Voer de afspraakgegevens in en klik daarna op Opslaan.

Meer informatie over Google Agenda

Een document toevoegen aan een agenda-afspraak
  1. Ga op een computer naar een bestand in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Tekeningen.
  2. Klik in de rechterzijbalk op Agenda Agenda.
    • Als je deze optie niet ziet, klik je rechtsonder op Weergeven Zijvenster weergeven.
  3. Klik in de agenda op het tijdstip waarop je een afspraak wilt toevoegen.
  4. Voeg een titel, beschrijving of gasten toe.
  5. Klik boven 'Gasten toevoegen' op Bijvoegen.
  6. Klik op Opslaan.

Een notitie of lijst maken

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Keep Bewaren.
  3. Kies:
    • Een notitie maken
    • Nieuwe lijst Nieuwe lijst
  4. Voeg de gewenste tekst toe.
  5. Klik op Gereed.

Meer informatie over Google Keep

Een Keep-notitie toevoegen aan een document of presentatie
  1. Open op een computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Keep Bewaren.
  3. Zoek de gewenste notitie en sleep deze naar het document of de presentatie.
Tekst uit een document of presentatie opslaan als notitie
  1. Open op een computer een document of presentatie in Google Documenten of Presentaties.
  2. Markeer de tekst die je aan een notitie wilt toevoegen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de tekst en kies Opslaan in Keep.

Een taak maken

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  3. Klik op Taak toevoegen.
  4. Voer een taak in.
  5. Klik op Bewerken Bewerken om details of een deadline toe te voegen.
  6. Klik op Terug Terug wanneer je klaar bent.

Tip: Als je je taken opnieuw wilt indelen, klik je op Meer Meer en dan Mijn volgorde. Sleep de taken.

Meer informatie over hoe je Google Tasks gebruikt

Een e-mail opslaan als taak
  1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  3. Zoek in je inbox naar de e-mail die je als taak wilt opslaan.
  4. Sleep de e-mail naar de rechterzijbalk.
Je taken organiseren in lijsten

Je kunt verschillende soorten taken scheiden, zoals je werk en je persoonlijke items.

1. Ga op een computer naar Gmail, Agenda of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik aan de rechterkant op Tasks Tasks.
  3. Klik bovenaan op de pijl-omlaag Dropdownpijl en dan Nieuwe lijst maken.
  4. Geef een naam op voor de lijst en klik op Gereed.
  5. Als je naar een andere lijst wilt gaan, klik je op de pijl-omlaag Dropdownpijl. Kies een andere lijst.

Andere apps gebruiken met Gmail

Je kunt projecten, contacten en andere gegevens uit Gmail beheren met apps die niet door Google zijn gemaakt.

1. Ga op een computer naar Gmail.
  2. Klik aan de rechterkant op Add-ons toevoegen Add-ons toevoegen.
  3. Selecteer een app.
  4. Klik op Installeren.