Skapa ett möte i Google Chat

Du kan schemalägga ett Google Kalender-möte och dela en länk till mötet i Google Chat.

När du delar mötet visas ett händelsekort i meddelandet med mötets titel, datum och tid.

Schemalägga och dela ett kalendermöte

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chatt till vänster.
  2. Öppna ett meddelande i Chat.
  3. I svarsområdet klickar du på Google Workspace-verktyg följt av Kalenderinbjudan.
  4. Ange mötesinformationen till höger i sidopanelen.
  5. Klicka på Spara och delaföljt av Skicka.

Tips!

• Om du tar bort någon från en mötesinbjudan men personen fortfarande är med i chatten kan hen visa händelsekortet.
  • Det går även att dela en länk till ett videomöte i Chat. Läs mer om att skapa ett videomöte.