Åtgärda avstängda eller inaktiverade profiler

Vi kan stänga av eller inaktivera företagsprofiler som inte följer våra riktlinjer. Om du anser att din profil bör återställas kan du skicka in ett överklagande.

Innan du skickar in ett överklagande

Se till att din profil följer alla riktlinjer. Läs mer om våra riktlinjer.

Skicka in ett överklagande

Förbereda bevisningen

Viktigt! När du öppnar formuläret för bevisning måste du skicka in det inom 60 minuter, annars bifogas det inte i överklagandet.

Du kan bli uppmanad att lägga till frivilliga bevis som stöder ditt överklagande i ett länkat formulär. Exempel på bevisning som kan stödja överklagandet:

• officiell företagsregistrering
  • tillstånd att driva rörelse
  • skatteintyg
  • räkningar för företaget, till exempel
    • elektricitet
    • telefon
    • vatten
    • internet.

Tips! Kontrollera att företagsnamnet och adressen i alla dokument som du skickar in som bevis överensstämmer med profilen du vill överklaga.

Skicka in ditt överklagande

1. Öppna överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
    • Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  2. Välj företagsprofilen som du vill återställa.
  3. I överklagandeverktyget för Google Företagsprofil ser du
    • profilen som omfattas av begränsning
    • orsaken till modereringsåtgärden
    • en länk till den policy som överträtts.
  4. Välj Skicka in ett överklagande längst ned till höger.
  5. Du kan bli uppmanad att lägga till bevis som stöder ditt överklagande (valfritt).
    • Bifoga i så fall filer som ger tydligt stöd åt överklagandet och välj Skicka.
  6. Vi granskar överklagandet och skickar beslutet via e-post.

Skicka in ett överklagande

Skicka in ett överklagande när ditt konto är begränsat

Ditt konto kan begränsas om du bryter mot vår policy. Till följd av en kontobegränsning har de företagsprofiler du hanterar stängts av och du kan inte skapa eller göra anspråk på andra profiler. Läs mer om begränsningspolicyn för Google Företagsprofil.

För att häva begränsningen kan du ange en anledning och skicka in ett överklagande för ditt konto på sidan Mina konton. Där kan du även hitta och spåra statusen på ditt överklagande.

När kontobegränsningen har hävts kan du skicka in ett överklagande för din företagsprofil för att ta bort avstängningen av företagsprofilen.

Överklaga fler än tio företagsprofiler

Så här skickar du in ett överklagande för fler än tio profiler:

1. Välj företagsprofilen som du vill överklaga i överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
    • Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  2. Efter att du har skickat in överklagandet kan du bifoga bevis.
    • Du blir tillfrågad om överklagandet gäller fler än tio profiler. Klicka på Ja.
  3. Bifoga ett kalkylark med bevis och Företagsprofil-id för varje profil. Läs mer om olika typer av bevis.
  4. Klicka på Skicka.

Tips! Statusen för profiler i överklagandeverktyget för Google Företagsprofil ändras bara för den profil du har valt. Statusen för de andra profilerna som du har överklagat uppdateras inte. Du får en e-postavisering med ett beslut om överklagandet för profilen du valde i verktyget.

Kontrollera statusen på ett överklagande i överklagandeverktyget

1. Öppna överklagandeverktyget för Google Företagsprofil.
    • Se till att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till din företagsprofil.
  2. Välj den företagsprofil som överklagandet gäller.
  3. Till höger ser du överklagandets status:
    • Skickat
    • Godkänt
    • Ej godkänt
    • Går inte att överklaga
    • Kan överklagas

Begära ytterligare granskning av en avvisad begäran

Endast om din begäran om återställning avvisas kan vi göra en ytterligare granskning för att kontrollera ifall du är kvalificerad. Du kan skicka in begäran om ytterligare granskning av en avvisad begäran. Du kan tillhandahålla ytterligare bevis som du inte lade till i ditt ursprungliga överklagande. Se vilka typer av bevis som kan stärka överklagandeprocessen.

Om du befinner dig i en medlemsstat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) kan du ha ytterligare möjligheter till prövning. Läs mer om dessa eventuella alternativ.

Åtgärda problem med en återställd profil

Om du har problem med din återställda profil kan du kontakta oss via återställningsformuläret. De flesta förfrågningar granskas och åtgärdas inom tre arbetsdagar. Kontakta oss om det har gått mer än tre arbetsdagar sedan du skickade en begäran.

Vanliga frågor om avstängda eller inaktiverade profiler

Hur lång tid tar överklagandeprocessen?
Vi granskar, utreder och besvarar de flesta förfrågningar inom tre till fem dagar.
Vad händer när en profil tas bort?

Om vi tar bort

• en profil
    • kan den inte besökas av allmänheten.
    • Ägaren och ansvariga kan inte vidta åtgärder på profilen.
    • Ägaren och ansvariga kan be oss återställa profilen. Vi återställer både profilen och ägarens och ansvarigas åtkomst till den.
  • ägarens Google-konto
    • tar vi bort alla platser som ägs av användaren.
    • Om vi återställer ägarens Google-konto återställer vi även platserna som ägs av användaren.
  • en ansvarigs Google-konto
    • stänger vi av den ansvariga i de konton hen hanterar. Detta påverkar inte platserna.
    • Om vi återställer en ansvarigs Google-konto återfår hen åtkomst till platserna.