Om recensioner av tjänsteföretag

När kunder recenserar ditt tjänsteföretag kan de betygsätta specifika aspekter av sina upplevelser. Klassificeringarna samlas in och visas i din företagsprofil. Läs mer om hur du läser och svarar på recensioner.

Behörighet

Alla företag kan recenseras, men endast vissa tjänsteföretag har aspekter av kundupplevelsen som samlas in och delas.

Hitta ditt företags kombinerade betyg

1. Öppna Google Sök på datorn.
  2. Sök efter ditt företag eller välj det på kartan.
  3. Scrolla ned till Recensionsöversikt.
  4. Om du vill filtrera recensioner väljer du en aspekt, till exempel Pris.

Så här fungerar betyg

Företag får ett betyg för enskilda aspekter utifrån feedback från användarna:

• positiv feedback om en aspekt
  • kritisk feedback om en aspekt
  • feedback är inte tillgänglig: när en kund inte väljer en specifik aspekt som de gillade, ogillade eller om det är en äldre recension.

Ett företags kombinerade betyg bestäms genom att antalet positiva betyg delas med det totala antalet betyg (förutom de där aspekten inte betygsattes). Du kan inte ändra de aspekter som kunderna frågas om.

Tips! Använd betygsinformation och kommunicera med kunder som bedömde delar av ditt företag som dåliga för att du ska kunna förbättra tjänsten.

Så här fungerar val av uppgift

Kunder kan bli ombedda att identifiera vilka uppgifter ditt företag utför. Informationen används i recensionen. Tillgängliga uppgifter kommer från säljarens lista över tjänster, webbplats (om det finns någon) eller standardlistan med uppgifter som baseras på verksamhetstyp eller andra officiella källor.

Tips! Om en uppgiftstyp inte är tillgänglig kan säljaren lägga till den i sin tjänstlista i Hanterare för Företagsprofil.