Palveluyritysten arvostelut

Kun asiakkaat arvostelevat palveluyrityksesi, he voivat arvioida sen tiettyjä osa-alueita. Nämä arviot kootaan yhteen ja näytetään yritysprofiilissasi. Lue lisää arvostelujen lukemisesta ja niihin vastaamisesta.

Kelpoisuus

Kaikille yrityksille voidaan lisätä arvosteluja, mutta vain tiettyjen palveluyritysten eri osa-alueista kerätään ja jaetaan asiakaskokemuksia.

Yrityksesi kootun arvion tarkistaminen

1. Avaa Google Haku tietokoneella.
  2. Hae yritystä tai valitse se kartalta.
  3. Vieritä alas kohtaan Arvostelujen yhteenveto.
  4. Suodata arvostelut valitsemalla jokin osa-alue, esimerkiksi Hinta.

Näin arviot toimivat

Yritykset saavat arvion yksittäisistä osa-alueistaan käyttäjäpalautteen perusteella:

• positiivinen palaute osa-alueesta
  • kriittinen palaute osa-alueesta
  • ei palautetta – kun asiakas ei valitse tiettyä mieluista tai epämieluista osa-aluetta tai jos arvostelu on vanha.

Yrityksen kootut arviot lasketaan jakamalla positiivisten arvioiden määrä arvioiden kokonaismäärällä (pois lukien arvostelut, joissa osa-aluetta ei arvioitu). Et voi vaikuttaa osa-alueisiin, joista asiakkailta pyydetään palautetta.

Vinkki: Hyödynnä arvioista saamiasi tietoja ja ole yhteydessä asiakkaisiin, jotka ovat antaneet negatiivisia arvioita yrityksesi eri osa-alueille. Näin voit parantaa palveluitasi.

Näin tehtävien valinta toimii

Asiakkaalta voidaan kysyä, mitä palveluita hän sai yritykseltäsi. Tätä tietoa käytetään arvostelussa. Saatavilla olevat tehtävät ovat peräisin kauppiaan palveluluettelosta, verkkosivustolta (jos sellainen on), liiketoimintatyyppiin perustuvasta tehtävien vakioluettelosta tai muista virallista lähteistä.

Vinkki: Jos tehtävätyyppi ei ole saatavilla, kauppiaat voivat lisätä sen palveluluetteloonsa Yritysprofiilien ylläpidossa.