Offerteverzoeken krijgen via uw bedrijfsprofiel

U kunt in contact komen met potentiële klanten via de knop 'Offerte aanvragen' in uw bedrijfsprofiel op Google.

Met de knop wordt een formulier geopend dat is gemaakt voor uw primaire bedrijfscategorie en stuurt u het offerteverzoek van de klant. U kunt de klant rechtstreeks antwoorden via e-mail of chat, afhankelijk van waarvoor u in aanmerking komt.

Belangrijk: Alleen geselecteerde profielen in bepaalde categorieën kunnen offerteverzoeken gebruiken.

Weten of u in aanmerking komt voor offerteverzoeken

Of u in uw bedrijfsprofiel de knop 'Een offerte aanvragen' kunt weergeven en of uw offerteverzoeken per e-mail of chat worden verstuurd, is afhankelijk van factoren zoals bedrijfscategorie, taal en regio.

• Als u al offerteverzoeken krijgt, kunt u deze op elk gewenst moment aan- of uitzetten.
  • Als uw profielinstellingen 'Offerteverzoeken' aanbieden, kunt u offerteverzoeken per e-mail krijgen. Als uw instellingen geen offerteverzoeken aanbieden, kunt u momenteel geen offerteverzoeken gebruiken. Meer informatie over waar u de instelling Offerteverzoeken kunt vinden
Tip: Als uw bedrijf overstapt van chat naar e-mail voor nieuwe offerteverzoeken, kunt u nog steeds reageren op eerdere chatgesprekken.

Offerteverzoeken krijgen

Offerteverzoeken gaan naar eigenaren en beheerders van uw bedrijfsprofiel. Offerteverzoeken per e-mail gaan via e-mail. Offerteverzoeken per chat worden weergegeven in uw Google Maps- en Zoeken-apps onder Berichten.

Offerteverzoeken per chat aan- of uitzetten

Als uw bedrijfsprofiel momenteel offerteverzoeken krijgt via chatberichten:

• Als u de offerteknop wilt uitzetten, zet u chatberichten uit in de Google Maps-app.
  • Als u de offerteknop weer wilt aanzetten, zet u chatberichten in de Google Maps-app aan.

Meer informatie over hoe u de chat voor uw bedrijfsprofiel in Google Maps beheert.

Het maximale uit uw offerteverzoeken per e-mail halen

Important: As of January 22, 2024, quote requests via email are no longer available. Customer quote requests are still available via chat, if eligible.

Overzicht houden en betrokken blijven

Offerteverzoeken zoeken

Geverifieerde eigenaren en beheerders van het bedrijfsprofiel krijgen offerteverzoeken per e-mail. Meer informatie over hoe u eigenaren en beheerders voor uw profiel toevoegt of verwijdert

Tip: Alleen eigenaren hebben toegang tot de e-mailadressen die zijn gekoppeld aan alle eigenaren en beheerders van een profiel. Ga naar uw bedrijfsprofiel om het betreffende e-mailadres te vinden. Selecteer het menu met 3 stippen en dan Instellingen voor Bedrijfsprofiel en dan Beheerders. Selecteer daarna een eigenaar of beheerder om het e-mailadres te vinden dat aan die persoon is gekoppeld.

Een beheerder die vragen heeft over de eigen accountgegevens, zoals e-mailadressen of profielfoto's, kan contact opnemen met de eigenaar van het profiel.

Probeer deze tips om offerteverzoeken makkelijker te vinden:

1. Maak een e-mailfilter voor binnenkomende offerteverzoeken. Gebruik bijvoorbeeld deze zoekopdracht om een label 'Google-offerteverzoeken' te maken. Meer informatie over hoe u regels maakt om e-mails te filteren
    • Tip: Offerteverzoeken zijn afkomstig van business.google.com en hebben de onderwerpregel Offerteverzoek van.
  2. Stel Gmail-meldingen in. U kunt bijvoorbeeld de instelling 'Belangrijke e-mailmeldingen aan' gebruiken. Bekijk meer informatie over hoe u Gmail-meldingen instelt.
  3. Klik naast uw e-mails met Google-offerteverzoeken op Belangrijk . Zo leert uw inbox om de offertes in de toekomst als belangrijk te markeren. Bekijk meer informatie over belangrijkheidsmarkeringen in Gmail.
Reageren met het e-mailadres van uw bedrijfsprofiel
Als u wilt reageren op offerteverzoeken per e-mail, gebruikt u hetzelfde e-mailadres dat aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld. Alleen geverifieerde eigenaren en beheerders kunnen reageren op offertes. Gebruik het e-mailadres van uw bedrijfsprofiel en geen ander e-mailadres om te zorgen dat uw klanten uw e-mails krijgen. Meer informatie over hoe u eigenaren en beheerders voor uw profiel toevoegt of verwijdert
Eerdere e-mails en reacties bekijken

Alle e-mails in een gesprek zoeken

Stel e-mailgesprekken in om eenvoudiger eerdere e-mails van en naar een klant te bekijken. Gesprekken over offertes werken het beste met threads, vooral als u grote hoeveelheden verzoeken krijgt.

Snel reageren

Belangrijk: Om tijdige reacties aan te moedigen, kunnen we offerteverzoeken voor uw bedrijfsprofiel uitzetten als u niet binnen 24 uur reageert op verzoeken.

Snelle reacties kunnen het vertrouwen vergroten en de interactie met uw bedrijf stimuleren.

Open een recente e-mail met een offerteverzoek en scroll omlaag om uw reactiepercentage en gemiddelde reactietijd te bekijken. Deze inzichten zijn gebaseerd op gegevens van de afgelopen 180 dagen.

Meer informatie over hoe u e-mails groepeert in gesprekken.

Weten wanneer anderen reageren

Als iemand van uw bedrijf een openstaand offerteverzoek beantwoordt via e-mail, krijgt u een e-mailmelding. In de e-mail staat: 'Iemand van uw bedrijf heeft gereageerd'. U kunt de reactie aan de klant lezen.

Begrijpen wanneer gesprekken verlopen
  • E-mailgesprekken over offerteverzoeken verlopen één jaar na het laatste bericht in het gesprek.
  • Dan komen berichten van u of uw klant automatisch terug.

Contact beperken

Een gesprek met een klant blokkeren

Een specifieke klant blokkeren:

1. Open het offerteverzoek van de klant of een antwoordmail in het gesprek.
  2. Klik onderaan op Dit gesprek blokkeren.

Belangrijk

• Ter bescherming van uw privacy informeren we de klant niet over de blokkering.
  • De klant kan via de functie voor offerteverzoeken geen contact met uw bedrijf opnemen over huidige of toekomstige verzoeken.
  • U krijgt nog steeds e-mails over andere typen interacties van deze klant.
  • U krijgt nog steeds e-mails met offerteverzoeken van andere klanten.
  • Uw klanten kunnen ook gesprekken blokkeren. Ze krijgen een link in de hoofdtekst van uw antwoordmails waarmee ze een gesprek met uw bedrijf kunnen blokkeren.
Afmelden voor offerteverzoeken via e-mail

Als u geen e-mails over offertes meer wilt krijgen op een specifiek e-mailadres:

1. Open een offerte die naar dat adres is gestuurd.
  2. Klik onderaan de e-mail op Afmelden.

Andere eigenaren en beheerders van uw profiel blijven e-mails met offerteverzoeken krijgen op hun e-mailadres.

Belangrijk: Als u e-mails over offertes stopt, worden offerteverzoeken niet uitgezet. De knop voor offertes wordt nog steeds weergegeven in uw profiel.