Slik leser og svarer du på meldinger i bedriftsprofilen din

Kundene dine kan komme i kontakt med deg i sanntid via bedriftsprofilen din på Google. Du kan svare på spørsmål, fortelle om bedriftens historie og tiltrekke deg flere kunder. Chatfunksjonen fungerer best som kommunikasjonskanal mellom bedriften og kundene dine. Overhold chatretningslinjene for å sikre at kundene får en best mulig opplevelse.

Sånn fungerer det

Når du slår på chatfunksjonen, får kundene se en Chat-knapp i bedriftsprofilen din, og de kan når som helst sende deg meldinger.

• Meldinger vises i bedriftsprofilen din på Google. Du får varsler om innkommende meldinger.
  • Du kan tilpasse den automatiserte velkomstmeldingen kundene får se når de sender deg meldinger.
  • Du kan dele bilder med kundene dine i chatten.
  • Hvis det er flere som eier eller administrerer bedriftsprofilen, kan alle disse personene chatte med kundene.
  • Kundene finner bedriftsnavnet i dialogboksen for chat.

Hvis du er interessert i Chat API, kan du gå til Business Messages-utviklernettstedet.

Lagrede meldinger

Når chatfunksjonen slås på for bedrifter, blir meldingene deres lagret i kontoen de bruker til å administrere bedriftsprofilen sin:

• Hvis du sletter en melding fra én enhet, fjernes den permanent fra alle tilknyttede enheter. Du har ikke lenger tilgang til dem.
    • Viktig: Meldingen slettes bare fra enhetene dine. Mottakeren kan fortsatt se meldingen på enhetene sine.
  • Du kan eksportere og laste ned meldinger for å oppbevare dem eller bruke dem i andre Google-produkter.

Administrer chatfunksjonen på Google Maps

Slå chatfunksjonen av eller på i Google Maps

Viktig: Bedrifter som konfigurerer chatfunksjonen for første gang, har ingen tidligere oppføringer i chatloggen. Meldinger som sendes til og fra bedriften, registreres etter den første konfigureringen.

Slik slår du meldinger av eller på:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Trykk på Mer Mer og så Meldingsinnstillinger.
  4. Slå Chat av eller på.
Finn meldingene dine i Google Maps
Bedrifter kan administrere meldingsfunksjonen fra Google Maps-appen når de har slått på meldinger.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre.
Slå lesebekreftelser for meldinger på eller av

Når en mottaker åpner en ny melding, kan avsenderen se «Lest»-statusen under meldingen. Denne statusen vises for den som sendte meldingen under en samtale, enten det var deg eller kunden din. Hvis du ikke har slått på lesebekreftelser for bedriften din, ser ikke kundene dine «Lest»-statusen.

Hvis du har slått på meldinger, slås lesebekreftelser på automatisk. Du kan slå lesebekreftelser på eller av via Google Maps-appen.

Slik kan du slå av Lesebekreftelser-statusen med Google Maps-appen:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Trykk på Mer Mer og så Chatinnstillinger.
  4. Slå av Send lesebekreftelser.
Slett meldingene dine i Google Maps
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Velg samtalen du vil slette.
  4. Trykk på Slett Trash.
Administrer varsler i Google Maps
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift nederst til høyre i Maps.
  3. Trykk på Varsler Standard android/iOS notification icon øverst til høyre.

Tips: Enkelte bedrifter kan være kvalifisert til å motta SMS-varsler. For å motta SMS-varsler må du oppgi telefonnummeret ditt.

Blokkér samtaler i Google Maps
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Velg samtalen du vil blokkere.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Blokker og rapporter som nettsøppel.
  5. Trykk på Blokker .
Rapporter som nettsøppel
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Velg samtalen du vil rapportere som nettsøppel.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Blokker og rapporter som nettsøppel.
  5. Trykk på Blokker .
Del bilder i Google Maps

Du kan dele bilder i alle størrelser og formater. Det finnes ingen grense for hvor mange bilder du kan dele samtidig.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Velg samtalen du vil dele bilder i.
  4. Trykk på Bilde Kamera.
  5. Velg bildet du vil dele.
  6. Trykk på Del Send.
Tips: Du kan slette bilder via menyen med miniatyrbilder.

Velkomstmeldinger på Google Maps

Velkomstmeldinger sendes automatisk når kunder kontakter bedriften din. Med disse hilsenene kan du gi kundene beskjed om når de kan forvente å få svar på henvendelsene sine.

Slik legger du til en velkomstmelding:

1. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Google Maps.
  2. Trykk på Mer Mer og så Chatinnstillinger.
  3. Trykk deretter på redigeringsikonet ved siden av «Velkomstmelding».
  4. Skriv inn en velkomstmelding.
  5. Trykk på Lagre.
Legg til vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål er en funksjon som genererer automatiske svar på vanlige spørsmål brukere kan stille om bedriften din. Du kan bruke to typer vanlige spørsmål:

Egendefinerte vanlige spørsmål

• Dette er spørsmål og svar som du selv oppretter, og som kan være spesifikke for bedriften din.

Automatisk opprettede vanlige spørsmål

• Dette er spørsmål og svar som Google genererer basert på informasjon i bedriftsprofilen din. Automatisk opprettede vanlige spørsmål kan foreløpig svare på spørsmål om disse funksjonene:
    • Åpningstider
    • Avtaler
    • Kontaktinformasjon
    • Leveringsinformasjon
    • Sted og adresse
    • Godkjente betalingsmåter
    • Nettadressen til bedriften din

Tips: Du kan velge å bruke egendefinerte vanlige spørsmål, automatisk opprettede vanlige spørsmål eller begge deler. Du får varsler om automatiske svar som sendes, med brukerens profilbilde og en kopi av det automatiske svaret.

Slik legger du til egendefinerte vanlige spørsmål:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Trykk på Meny Mer og så Chatinnstillinger.
  4. Trykk på Legg til vanlige spørsmål og så Egendefinerte vanlige spørsmål.
  5. Legg til spørsmålet og det automatiske svaret.
  6. Trykk på Lagre.

Slik slår du på automatisk opprettede vanlige spørsmål:

1. Åpne Google Maps-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Bedrift og så Meldinger nederst til høyre i Maps.
  3. Trykk på Meny Mer og så Chatinnstillinger.
  4. Trykk på Legg til vanlige spørsmål og så Automatisk opprettede vanlige spørsmål.
  5. Slå på Automatisk opprettede vanlige spørsmål.

Tips: Hvis automatisk opprettede vanlige spørsmål gir feil svar, bør du sjekke at informasjonen i bedriftsprofilen din er oppdatert og konsekvent.

Svar på kundehenvendelser raskt (krav til responstid)

Kravene nedenfor gjelder for alle bedrifter som bruker meldingsfunksjonen i bedriftsprofilen sin.

Du må svare på meldinger innen 24 timer. Det skaper tillit og oppmuntrer til engasjement. Hvis du ikke svarer innen det angitte tidsrommet, deaktiverer vi bedriftens chatfunksjon.

Finn gjennomsnittlig responstid

Bedrifter kan finne og spore den gjennomsnittlige svartiden i appen. Du kan få statistikk hvis meldingsfunksjonen er slått på i Google Maps-appen din.

I denne statistikken kan du se gjennomsnittlige svartider basert på data fra de siste 28 dagene. Du kan også velge en lengre tidsperiode og sammenligne ventetider for lignende bedrifter i nærheten.

Hvis kunder søker etter bedriften din, kan de få en statusoppdatering om forventet svartid på meldinger:

• Svarer vanligvis innen få minutter
  • Svarer vanligvis innen noen timer
  • Svarer vanligvis innen 24 timer
  • Svarer vanligvis innen noen dager

Vanlige spørsmål

Hva skjer når chatfunksjonen er aktivert?
Når chatfunksjonen er slått på, kan kunder når som helst sende deg meldinger via Chat-knappen i bedriftsprofilen din på Google. Hvis du aktiverer chatfunksjonen for bedriften din, kan det også vises en Få et pristilbud- eller Bestill-knapp i visse kategorier i bedriftsprofilen du har på Søk.
  • Du får varsler om innkommende meldinger i Google-bedriftsprofil.
  • Du kan tilpasse den automatiserte velkomstmeldingen kundene får når de sender deg meldinger.
  • Hvis det er flere som eier eller administrerer bedriftsprofilen, kan alle disse personene chatte med kundene.
  • Kundene finner bedriftsnavnet i dialogboksen for chat.
Hvordan kan sørge for at chatknappen er aktiv på Google?
Alle som bruker chatfunksjonen i bedriftsprofilen sin, bør svare på meldinger innen et døgn etter at de fikk meldingene. Hvis du ikke har svart på meldingene dine innen en dag, kan det hende vi fjerner «Chat»-knappen fra bedriftsprofilen din, for at det ikke skal gå ut over kundeopplevelsen. Hvis meldingen er søppelpost eller av dårlig kvalitet, må du merke den som søppelpost.
Hvordan beregnes responstiden?
Responstiden beregnes ut fra den gjennomsnittlige tiden det tar før bedriften din svarer på nye meldinger fra kunder, basert på meldingene du har mottatt i løpet av de siste 28 dagene.
  • Hvis du har mottatt færre enn ti meldinger i løpet av denne perioden, legges responstiden for de siste ti meldingene til grunn.
  • Hvis du har mottatt færre enn ti meldinger etter at du registrerte deg for chatfunksjonen, beregnes responstiden ut fra alle meldingene du har mottatt.
Hvordan beregnes responsfrekvensen?
Responsfrekvensen din viser til prosentandelen av nye meldinger du har svart på i løpet av de siste 28 dagene.
  • Et svar teller bare når det er et svar på den første meldingen i en samtale (altså den første meldingen du får etter minst sju dager uten kommunikasjon med en gitt kunde).
  • Et svar telles bare med hvis du sender det innen 24 timer.
  • Hvis du har mottatt færre enn ti meldinger i løpet av perioden på 28 dager, beregner vi svarfrekvensen basert på de siste ti meldingene.
  • Hvis du har mottatt færre enn ti meldinger siden du registrerte deg for chatfunksjonen, er det responsfrekvensen for alle meldingene du har mottatt, som legges til grunn.