Een korte naam en URL voor uw bedrijf maken

Nadat u uw bedrijf heeft geverifieerd, kunt u een korte naam voor uw bedrijfsprofiel maken zodat klanten u makkelijker kunnen vinden.

Als u uw korte naam deelt, kunnen klanten de URL van de naam invoeren in de adresbalk van de browser om rechtstreeks naar uw bedrijfsprofiel te gaan. Klanten kunnen bijvoorbeeld via de adresbalk zoeken naar 'g.page/[uwaangepastenaam]' om uw bedrijf te vinden.

Deze functie is beschikbaar voor de meeste verkopers en bedrijfscategorieën.

Tip: Gebruikers die wijzigingen in bulk doorvoeren, moeten korte namen voor elk afzonderlijke profiel claimen.

Een korte naam maken

Belangrijk: U kunt alleen Latijnse tekens gebruiken in korte namen.

Uw korte naam moet verband houden met uw bedrijfsnaam of de naam waarmee mensen gewoonlijk naar uw bedrijf verwijzen. We raden u aan uw locatie op te nemen om de korte naam duidelijker te maken. U kunt uw bedrijfsnaam gebruiken in combinatie met uw stad of buurt. Bijvoorbeeld: pizzamariogroningen.

Houd de korte naam eenvoudig, zodat deze makkelijk kan worden gepromoot en klanten zich de naam kunnen herinneren. Als u een korte naam heeft, krijgt u een korte URL om reviews van uw klanten aan te vragen. Meer informatie over korte URL's voor reviews

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, gaat u naar de locatie waarvoor u een korte naam wilt toevoegen.
  2. Tik op Profiel en dan Voeg korte naam van profiel toe.
  3. Geef de gewenste korte naam op. U kunt maximaal 32 tekens gebruiken.
    • Als de naam niet beschikbaar is, krijgt u een foutmelding en moet u een andere naam kiezen. Probeer een afkorting of neem andere beschrijvingen op, zoals uw locatie. U kunt ook een ander woord kiezen dat uw bedrijf of merk beschrijft.
    • Korte namen mogen geen Chinese, Japanse of Koreaanse tekens bevatten.
  4. Tik op Opslaan. Uw korte naam wordt dan weergegeven als In behandeling. Als de naam klaar is, komt hij op uw bedrijfsprofiel te staan.

Een korte naam wijzigen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, gaat u naar de locatie waarvoor u een korte naam wilt wijzigen.
  2. Tik op Profiel en dan Bewerken
  3. Verwijder de korte naam en maak een nieuwe naam. Tik vervolgens op Toepassen.

Een korte naam verwijderen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, gaat u naar de locatie waarvoor u een korte naam wilt verwijderen.
  2. Tik op Profiel en dan Bewerken.
  3. Verwijder de korte naam. Tik vervolgens op Toepassen.

Een korte naam melden voor beoordeling

Gebruikers en bedrijfseigenaren kunnen een naam om de volgende redenen markeren: nabootsing van identiteit, aanstootgevend taalgebruik, nepbedrijven, spam of ongepaste-contentproblemen.

1. Open de Google-app Google op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar het bedrijfsprofiel dat u wilt markeren.
  3. Tik op Over.
  4. Tik aan de rechterkant onder Delen op Menu Menu en dan Melden.
  5. Selecteer in de lijst de reden voor uw melding.

Tip: Deze functie is niet beschikbaar in Google Maps.

Beleid voor korte namen en URL's

Alle aangepaste namen en URL's moeten aan het volgende voldoen:

Hieronder vindt u het beleid dat u moet volgen om aangepaste namen en URL's te gebruiken:

Een aangepaste URL voor uw bedrijfsprofiel gebruiken
  • Als uw bedrijf is geverifieerd voor GMB, kunt u klanten een makkelijk te onthouden naam geven voor uw bedrijfsprofiel, een zogenoemde korte naam. Als u een korte naam gebruikt, krijgt u een aangepaste URL die er zo uitziet: g.page/[uwaangepastenaam].
  • U kunt uw aangepaste URL niet veranderen nadat u deze heeft gemaakt. U kunt de aangepaste URL voor uw bedrijf wel verwijderen en een nieuwe URL maken als u deze wilt wijzigen. Nadat u een aangepaste URL heeft verwijderd, kan deze mogelijk door een ander bedrijf worden geclaimd.
  • Een korte naam verwijderen en een nieuwe maken: U kunt maximaal 3 keer per jaar een aangepaste URL voor uw bedrijf verwijderen. Hiermee wordt de URL gedeactiveerd, zodat deze kijkers niet langer naar uw bedrijf leidt.
  • Als u hiervoor in aanmerking komt, kunt u meteen nadat u de naam heeft verwijderd, een korte naam maken. Het kan wel een paar dagen duren voordat de vorige korte naam en aangepaste URL niet meer naar uw bedrijfsprofiel leiden.
  • Een bedrijf mag slechts één (1) korte naam hebben. Korte namen kunnen niet worden overgedragen of toegewezen aan anderen.
Een aangepaste URL gebruiken
Wanneer u een aangepaste URL claimt en gebruikt:
  • We behouden ons het recht voor om aangepaste URL's om welke reden dan ook en zonder kennisgeving terug te claimen of te verwijderen.
  • Neem geen woorden of woordgroepen op in uw aangepaste URL die in strijd zijn met het Maps-beleid voor door gebruikers bijgedragen content.
  • U kunt een aangepaste URL kiezen op basis van bijvoorbeeld uw weergavenaam, uw bestaande branding, eventuele huidige aangepaste URL's of de naam van uw gelinkte website (afhankelijk van beschikbaarheid).
  • Als u een aangepaste URL deelt, kunt u naar wens hoofdletters en accenten wijzigen.
Schendingen van het URL-beleid
Als u onze Servicevoorwaarden, het contentbeleid van Maps of het beleid van Google Mijn Bedrijf hieronder schendt, kunnen we verschillende acties ondernemen, waaronder:
  • Het gebruik van korte namen en bijbehorende aangepaste URL's uitschakelen
  • De toegang van de gebruiker om bij te dragen aan alle Geo-contentfuncties uitschakelen
  • De toegang tot Google Mijn Bedrijf opschorten
  • De toegang van de gebruiker tot zijn Google-account uitschakelen
Nabootsing van identiteit/verkeerde voorstelling

Nabootsing van een bedrijfsidentiteit: Claim geen URL op basis van een verkeerde voorstelling van zaken of nabootsing van een bedrijfsidentiteit. Gebruikers mogen niet proberen een andere persoon of organisatie na te bootsen, of anderszins activiteiten te ondernemen die zijn bedoeld om anderen te bedriegen, op te lichten of te misleiden. Hierbij kan het ook gaan om het ten onrechte impliceren dat er sprake is van een partnerschap met of aanbeveling door een ander individu of een andere organisatie.

Manipuleer uw positie of relevantie niet met technieken zoals herhaalde of misleidende zoekwoorden of metadata.

Als u van mening bent dat het profiel van u of een ander bedrijf wordt nagebootst, markeert u de naam voor beoordeling.

Inactieve accounts
Over het algemeen wordt verwacht dat gebruikers actieve leden zijn binnen de Google-bedrijfscommunity. Als blijkt dat een account grotendeels inactief is, kunnen de korte naam en de aangepaste URL zonder kennisgeving worden teruggeclaimd door Google.