De korte naam en URL van uw bedrijf beheren

Belangrijk: U kunt geen korte namen meer maken of bewerken. Korte namen en URL's die al bestaan, werken nog steeds.

Als u uw korte naam deelt, kunnen klanten de URL van de naam opgeven in de adresbalk van de browser om rechtstreeks naar uw bedrijfsprofiel te gaan. Klanten kunnen bijvoorbeeld via de adresbalk zoeken naar g.page/[uwaangepastenaam] om uw bedrijf te vinden.

Een korte naam verwijderen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app  op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, gaat u naar de locatie waarvoor u een korte naam wilt verwijderen.
  2. Tik op Profiel en dan Bewerken.
  3. Tik in het venster 'Korte naam van profiel' op Verwijderen.

Een korte naam melden voor beoordeling

Gebruikers en bedrijfseigenaren kunnen een naam om de volgende redenen markeren: nabootsing van identiteit, aanstootgevend taalgebruik, nepbedrijven, spam of ongepaste content.

1. Open de Google-app  op je Android-telefoon of -tablet of ga in de browser naar google.com.
  2. Ga naar het bedrijfsprofiel dat u wilt markeren.
  3. Tik op Over.
  4. Tik aan de rechterkant onder Delen op Menu Menu en dan Melden.
  5. Kies in de lijst de reden voor uw melding.

Tip: Deze functie is niet beschikbaar in Google Maps.