Het primaire eigendom van een bedrijfsprofiel overdragen

Laat je verifiëren

Belangrijk: Als u het eigendom van uw bedrijf overdraagt, moet u het primaire eigendom van uw bedrijfsprofiel overdragen aan de nieuwe eigenaar. Alleen de hoofdeigenaar van het profiel kan het eigendom overdragen. Op die manier blijft de geschiedenis van het profiel behouden, waaronder reviews.
In sommige gevallen wilt u mogelijk het primaire eigendom van een bedrijfsprofiel overdragen aan een bestaande eigenaar of beheerder. Als u de enige gebruiker bent die aan uw bedrijfsprofiel is gekoppeld, kunt u meer eigenaren en beheerders toevoegen.

Het primaire eigendom overdragen

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer het menu met 3 stippen en dan Instellingen voor bedrijfsprofiel en dan Mensen en toegang.
  3. Selecteer de naam van de persoon van wie u het toegangsniveau wilt wijzigen.
  4. Selecteer de rol voor de gebruiker en dan Hoofdeigenaar.
  5. Daarna selecteert u Opslaan.
Over de rollen van profieleigenaar en -beheerder
Er zijn 2 typen rollen voor bedrijfsprofielen: eigenaren en beheerders. Als eigenaren gebruikers toevoegen, delen ze het beheer van een profiel met meerdere mensen, maar kunnen ze verschillende wachtwoorden gebruiken. Google Groepen kan niet worden toegevoegd als beheerders of eigenaren van een profiel.

Over rollen voor bedrijfsprofielen

Eigenaren

Elk bedrijfsprofiel kan meerdere eigenaren hebben, maar slechts één hoofdeigenaar.

Hoofdeigenaren en eigenaren:

• kunnen andere gebruikers toevoegen om het beheer van een profiel te delen, en
  • hebben dezelfde mogelijkheden, afgezien van de volgende uitzondering:
    • een hoofdeigenaar kan zichzelf pas uit een bedrijfsprofiel verwijderen als het hoofdeigendom is overgedragen aan een andere gebruiker.

Beheerders

• hebben vrijwel alle mogelijkheden van een eigenaar, met uitzondering van gevoelige functies,
  • kunnen het bedrijfsprofiel niet verwijderen, en
  • kunnen geen gebruikers beheren.

In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht van de mogelijkheden van elk type gebruiker.

Mogelijkheid Eigenaar Beheerder
Gebruikers toevoegen en verwijderen vinkje
Bedrijfsprofielen verwijderen vinkje
Alle URL's bewerken  vinkje vinkje
Alle updates van Google accepteren vinkje vinkje
Afspraken bevestigen en annuleren vinkje vinkje
Bepaalde locatie-instellingen updaten
  • De naam, categorie of website op
    een locatie bewerken
  • Een locatie markeren als gesloten
  • Locatiegroepen maken
vinkje vinkje
Bedrijfsprofiel rechtstreeks beheren op Zoeken en Maps vinkje vinkje
Google Ads-accountkoppelingen beheren vinkje vinkje
De berichtenfunctie gebruiken vinkje vinkje
Eigen labels toevoegen om gemakkelijk
bepaalde groepen of locaties te vinden
vinkje vinkje
Kenmerken bewerken vinkje vinkje
Link voor maaltijdbezorging bewerken vinkje vinkje

Bepaalde bedrijfsgegevens bewerken, zoals openingstijden en
adres

vinkje vinkje
Telefoonnummer bewerken vinkje vinkje
Services bewerken vinkje vinkje
Posts maken, beheren en publiceren vinkje vinkje
Omslagfoto's en extra foto's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Logo's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Product toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Op reviews reageren vinkje vinkje
Inzichten downloaden vinkje vinkje
Reageren op vragen en antwoorden vinkje vinkje

Belangrijk: U kunt geen nieuwe locatiebeheerders meer toevoegen. We hebben alle eerdere locatiebeheerders geüpgraded naar beheerders. Meer informatie over hoe u meer eigenaren of beheerders toevoegt

Over beperkingen voor nieuwe eigenaren en beheerders

Nieuwe eigenaren of beheerders van een bedrijfsprofiel moeten 7 dagen wachten voordat ze alle functies kunnen beheren. Tijdens deze periode van 7 dagen krijgen ze een foutmelding als ze:
  • Een profiel verwijderen of een verwijdering ongedaan maken.
  • Andere eigenaren of beheerders verwijderen uit een profiel.
  • Het hoofdeigendom overdragen aan zichzelf of een andere gebruiker.

Als nieuwe eigenaren of beheerders in de eerste 7 dagen hun account verwijderen, worden ze ook uit het profiel verwijderd. Als ze van gedachten veranderen, moeten ze opnieuw worden toegevoegd.

Tip: Een bestaande eigenaar of beheerder krijgt een foutmelding als die probeert het hoofdeigendom van het profiel over te dragen aan een nieuwe eigenaar of beheerder die nog in de eerste 7 dagen zit.