Eigenaren en beheerders van vermeldingen

Er zijn drie typen gebruikers voor vermeldingen: eigenaren, beheerders en locatiebeheerders. Wanneer eigenaren gebruikers toevoegen, delen ze het beheer van een vermelding met meerdere mensen zonder hun wachtwoord te hoeven delen. (Google Groepen kunnen niet worden toegevoegd als beheerders of eigenaren van vermeldingen.)

Eigenaren: Er kan slechts één primaire eigenaar voor elke vermelding zijn. Eigenaren en primaire eigenaren hebben dezelfde mogelijkheden, maar primaire eigenaren kunnen zichzelf niet uit een vermelding verwijderen zonder eerst hun primaire eigendom over te dragen aan een andere gebruiker. Alle eigenaren kunnen echter wel andere gebruikers toevoegen om het beheer van een vermelding te delen zonder hun wachtwoord te hoeven delen.

Beheerder: Beheerders hebben vrijwel dezelfde mogelijkheden als een eigenaar, maar hebben geen toegang tot de meer gevoelige mogelijkheden (bijvoorbeeld het recht om de vermelding te verwijderen of gebruikers te beheren).

Locatiebeheerders: Locatiebeheerders hebben vrijwel alle mogelijkheden van een beheerder, maar kunnen niet alle bedrijfsinformatie bewerken. Als locatiebeheerders zijn ingelogd bij Google Mijn Bedrijf, kunnen ze een verzoek indienen om beheerder of eigenaar te worden van een geverifieerde vermelding. De eigenaar van de vermelding kan dit verzoek goedkeuren of afwijzen.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillende bevoegdheden van elk type gebruiker:

Bevoegdheid Eigenaar Beheerder Locatiebeheerder
Gebruikers toevoegen en verwijderen vinkje
Bedrijfsprofielen verwijderen vinkje
Alle URL's bewerken  vinkje vinkje
Alle updates van Google accepteren vinkje vinkje
Afspraken bevestigen en annuleren vinkje vinkje
Bepaalde locatie-instellingen updaten
  • De naam, categorie of website op
    een locatie bewerken
  • Een locatie markeren als gesloten
  • Locatiegroepen maken
vinkje vinkje
Google Ads-accountkoppelingen beheren vinkje vinkje
De berichtenfunctie gebruiken vinkje vinkje
Eigen labels toevoegen om gemakkelijk
bepaalde groepen of locaties te vinden
vinkje vinkje
Kenmerken bewerken vinkje vinkje vinkje
Link voor maaltijdbezorging bewerken vinkje vinkje vinkje

Bepaalde bedrijfsgegevens (bijv. openingstijden en
adres) bewerken

vinkje vinkje vinkje
Telefoonnummer bewerken vinkje vinkje
Services bewerken vinkje vinkje
Posts maken, beheren en publiceren vinkje vinkje vinkje
Omslagfoto's en extra foto's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje vinkje
Logo's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Op reviews reageren vinkje vinkje vinkje
Insights downloaden vinkje vinkje vinkje

Aanmeldingslink voor locatiebeheerders

Een aanmeldingslink voor locatiebeheerders vindt u in het bedrijfsprofiel van geclaimde ketenlocaties in Maps en Zoeken. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden voor Google Mijn Bedrijf, en bestaande gebruikers die toegang proberen te krijgen tot geclaimde ketenlocaties, kunnen zich verifiëren als locatiebeheerder. Met de aanmeldingslink kunnen franchisenemers en winkelmanagers gemakkelijker vermeldingen beheren voor locaties die ze bezitten of beheren.

Locatiebeheerders worden door Google geverifieerd om te controleren of hun profielgegevens accuraat zijn. Eigenaren kunnen nog steeds gebruikerstoegang beheren via hun Google Mijn Bedrijf-accounts.

Als locatiebeheerders zijn ingelogd bij Google Mijn Bedrijf, kunnen ze een verzoek indienen om beheerder of eigenaar te worden van een geverifieerde vermelding. De eigenaar van de vermelding kan dit verzoek goedkeuren of afwijzen.