Eigenaren en beheerders van vermeldingen

Er zijn drie typen gebruikers van Google Mijn Bedrijf: eigenaren, beheerders en locatiebeheerders.

• Eigenaren: Er kan slechts één primaire eigenaar voor elke vermelding zijn. Eigenaren en primaire eigenaren hebben dezelfde mogelijkheden, maar primaire eigenaren kunnen zichzelf niet uit een vermelding verwijderen zonder eerst hun primaire eigendom over te dragen aan een andere gebruiker. Alle eigenaren kunnen echter wel andere gebruikers toevoegen om het beheer van een vermelding te delen zonder hun wachtwoord te hoeven delen.
  • Beheerder: Beheerders hebben vrijwel dezelfde mogelijkheden als een eigenaar, maar hebben geen toegang tot de meer gevoelige mogelijkheden (bijvoorbeeld het recht om de vermelding te verwijderen of gebruikers te beheren).
  • Locatiebeheerders: Locatiebeheerders hebben vrijwel alle mogelijkheden van een beheerder, maar kunnen niet alle bedrijfsinformatie bewerken. Als locatiebeheerders zijn ingelogd bij Google Mijn Bedrijf, kunnen ze een verzoek indienen om beheerder of eigenaar te worden van een geverifieerde vermelding. De eigenaar van de vermelding kan dit verzoek goedkeuren of afwijzen.

Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden van elk type gebruiker:

Bevoegdheid Eigenaar Beheerder Locatiebeheerder
Gebruikers toevoegen en verwijderen
Vermeldingen verwijderen
Alle URL's bewerken
Alle updates van Google accepteren
Afspraken bevestigen en annuleren
Bepaalde locatie-instellingen updaten
  • De naam, categorie of website op
    een locatie bewerken
  • Een locatie markeren als gesloten
  • Locatiegroepen maken

Google Ads-accountkoppelingen beheren
De berichtenfunctie gebruiken
Aangepaste labels toevoegen om gemakkelijk
bepaalde groepen locaties te kunnen vinden

Kenmerken bewerken

Bepaalde bedrijfsgegevens (bijv. openingstijden en
adres)

Telefoonnummer bewerken
Posts maken, beheren en publiceren
Omslagfoto's en extra foto's toevoegen, verwijderen en bewerken
Logo's toevoegen, verwijderen en bewerken
Op reviews reageren
Insights downloaden

Aanmeldingslink voor locatiebeheerders

Een aanmeldingslink voor locatiebeheerders vindt u in het bedrijfsprofiel van geclaimde ketenlocaties in Maps en Zoeken. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden voor Google Mijn Bedrijf, en bestaande gebruikers die toegang proberen te krijgen tot geclaimde ketenlocaties, kunnen zich verifiëren als locatiebeheerder. Met de aanmeldingslink kunnen franchisenemers en winkelmanagers gemakkelijker vermeldingen beheren voor locaties die ze bezitten of beheren.

Locatiebeheerders worden door Google geverifieerd om te controleren of hun profielgegevens accuraat zijn. Eigenaren kunnen nog steeds gebruikerstoegang beheren via hun Google Mijn Bedrijf-accounts.

Als locatiebeheerders zijn ingelogd bij Google Mijn Bedrijf, kunnen ze een verzoek indienen om beheerder of eigenaar te worden van een geverifieerde vermelding. De eigenaar van de vermelding kan dit verzoek goedkeuren of afwijzen.