Kom igång med en företagsprofil för hotell

Komma igång med en företagsprofil för hotell

Känt problem: Det går inte att uppdatera hotellattribut genom att ladda upp ett kalkylark. Uppdatera hotellattribut med hjälp av API:et och översikten. Läs mer om API för Företagsprofil.
Det här är steg 3 i inställningen av en företagsprofil för hotell.

För att ditt hotell ska visas på Google Sök och Maps måste du registrera dig för en företagsprofil på Google.

Registrera flera profiler
  1. Öppna Hanterare för Företagsprofil.
  2. Klicka på Hantera nu högst upp till höger.
  3. Logga in på ditt Google-konto.
    • Om du inte har något Google-konto kan du skapa ett.
  4. Ange namnet på ditt hotell och klicka på Nästa.
    Obs! Om hotellet syns på Maps visas det i en rullgardinsmeny under registreringen. Då kan du välja hotellet bland förslagen som visas när du skriver. Tänk på att bara välja förslaget om alla uppgifter stämmer.
  5. Ange adressen till ditt hotell och klicka på Nästa. Om adressen inte hittas automatiskt kan du bli ombedd att placera en markör vid hotellet på en karta.
  6. Välj en företagskategori under Företagskategori. Klicka sedan på Nästa.
    Obs! Du kan också skapa en mer specifik kategori om det är lämpligt (till exempel Vandrarhem eller Motell).
  7. Ange företagets telefonnummer eller webbadress. Klicka sedan på Nästa.
    Obs! Om du inte har en webbplats kan du skapa en via din Företagsprofil efter att du har registrerat ditt konto.
  8. Klicka på Fortsätt för att verifiera din koppling till hotellet.
  9. Välj ett verifieringsalternativ.
Registrera en enstaka profil

Om du vill lägga till ytterligare en profil kan du gå till din profil i Google Sök och klicka på Mer Mer följt av Lägg till en ny företagsprofil.

1. Logga in på Google Maps på datorn.
  2. Du kan lägga till ditt hotell på tre sätt:
  • Ange hotellets adress i sökfältet. Välj Lägg till ditt företag till vänster i företagsprofilen.
  • Högerklicka var som helst på kartan. Välj sedan Lägg till ditt företag.
  • Klicka på menyn högst upp till vänster Menyföljt av Lägg till ditt företag.
  1. Ange namnet på ditt hotell.
    • Obs! Om hotellet syns på Maps visas det i en rullgardinsmeny under registreringen. Då kan du välja hotellet bland förslagen som visas när du skriver. Tänk på att bara välja förslaget om alla uppgifter stämmer.
  2. Välj en företagskategori Klicka sedan på Nästa.
    • Obs! Du kan också skapa en mer specifik kategori om det är lämpligt (till exempel Vandrarhem eller Motell).
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra registreringen av din företagsprofil.
  4. Välj ett verifieringsalternativ.
Tips! Du måste ha behörighet att hantera företagsprofilen för hotellet du anger. Ta annars reda på den behöriga personen i din organisation och fortsätt åtgärden. Om du vill verifiera din profil vid ett senare tillfälle kan du välja Prova en annan metod och klicka på Senare.

Verifiera och göra anspråk på ditt företag

För att kunna hantera företagsinformationen för ditt hotell måste du verifiera hotellets företagsprofil. Läs om hur du redigerar din företagsprofil på Google.

Göra anspråk på en profil som redan finns på Maps

För att kunna hantera en profil som redan finns på Maps måste du begära ägarskap.

Omprofilera ditt hotell

Du kan bara omprofilera ditt hotell om du är kvalificerad att göra detta i enlighet med riktlinjerna för att representera ditt företag. Om ditt hotell nyligen har omprofilerats kan du uppdatera företagsnamnet genom att redigera företagsinformationen.

Ditt företag kan vara kvalificerat för omprofilering om

• du gör en mindre ändring i ett hotells namn
  • företagsnamnet ändras och du har flera företagsprofiler.

Om hotellets företagsnamn ändras men platsen inte har omprofilerats eller inte är kvalificerad för ett nytt varumärke kan du ta bort den gamla företagsprofilen. Sedan kan du skapa en ny profil med det nya företagsnamnet.