Kom i gang med en bedriftsprofil for hoteller

Kom i gang med bedriftsprofiler for hoteller

Et kjent problem: Hotellattributter kan ikke oppdateres ved å laste opp regneark. De kan oppdateres via API-et og oversikten. Finn ut mer om Business Profile API.
Dette er det første trinnet i opprettelsen av bedriftsprofiler for hoteller.

For at du skal få vist hotellet ditt på Google Søk og Maps, må du registrere deg for en bedriftsprofil på Google.

Registrer flere profiler
  1. Åpne Administrering av Bedriftsprofil.
  2. Klikk på Administrer nå øverst til høyre.
  3. Logg på Google-kontoen din.
  4. Skriv inn navnet på hotellet ditt, og klikk på Neste.
    Merk: Hvis hotellet vises på Maps, kan du se det i en rullegardinmeny under registreringen. Velg så hotellet blant forslagene som vises mens du skriver inn tekst. Vær oppmerksom på at du bare skal velge det aktuelle forslaget dersom all informasjonen samsvarer.
  5. Skriv inn adressen til hotellet og klikk på Neste. Hvis adressen ikke kan geolokaliseres, kan du også bli bedt om å plassere en markør på kartet for å angi den aktuelle beliggenheten.
  6. Velg den aktuelle bedriftskategorien under Bedriftskategori. Klikk så på Neste.
    Merk: Du kan også opprette en mer spesifikk kategori om dette er hensiktsmessig (f.eks. motell eller vandrerhjem).
  7. Skriv inn telefonnummeret eller nettadressen til hotellet. Klikk så på Neste.
    Merk: Hvis du ikke har noe nettsted, kan du opprette et via bedriftsprofilen din etter at den er ferdig konfigurert.
  8. For å bekrefte at du er tilknyttet hotellet, klikk på Fortsett.
  9. Velg ønsket bekreftelsesmåte.
Registrer én profil

Hvis du vil legge til en ny profil, kan du åpne profilen din på Google Søk, klikke på Mer Mer og så Legg til en ny bedriftsprofil.

1. Logg på Google Maps på datamaskinen.
  2. Du kan legge til hotellet ditt på tre måter:
  • Skriv inn hotelladressen i søkefeltet. Velg Legg til bedriften din til venstre i bedriftsprofilen.
  • Høyreklikk hvor som helst på kartet. Velg så Legg til bedriften din.
  • Klikk på Meny Meny øverst til venstre og så Legg til bedriften din.
  1. Skriv inn navnet på hotellet.
    • Merk: Hvis hotellet vises på Maps, ser du det i en rullegardinmeny under registreringen. Velg så hotellet blant forslagene som vises mens du skriver inn tekst. Merk deg at du bare skal velge forslaget dersom alle opplysningene samsvarer.
  2. Velg en bedriftskategori. Klikk så på Neste.
    • Merk: Du kan også opprette en mer spesifikk kategori om dette er hensiktsmessig (f.eks. motell eller vandrerhjem).
  3. Fullfør registreringen av bedriftsprofilen ved å følge veiledningen på skjermen.
  4. Velg ønsket bekreftelsesmåte.
Merk: Du må være autorisert til å administrere bedriftsprofilen til hotellet du registrerer. Hvis du ikke er autorisert, må du finne noen i organisasjonen med autorisasjon og fortsette prosessen. Hvis du vil bekrefte dette på et senere tidspunkt, kan du velge «Prøv en annen metode» og klikke på Senere.

Bekreft og gjør krav på bedriften din

For at du skal kunne administrere hotellets bedriftsinformasjon, må du bekrefte hotellets bedriftsprofil. Finn ut hvordan du bekrefter bedriftsprofiler på Google.

Slik kan du gjøre krav på profiler som allerede finnes på Maps

For å administrere en profil som allerede finnes på Maps, må du be om eierskap.

Slik omprofilerer du hoteller

Hvis du vil omprofilere hotellet ditt, må du være kvalifisert for omprofilering i tråd med retningslinjene for hvordan bedrifter skal representeres på Google. Hvis du nylig har omprofilert hotellet, kan du oppdatere bedriftsnavnet ditt ved å endre bedriftsinformasjonen.

Bedriften din kan være kvalifisert for omprofilering i slike tilfeller:

• Navnet på et hotell endres, men bare i liten grad.
  • Du har flere bedriftsprofiler, og bedriftsnavnet endres.

Hvis hotellets bedriftsnavn endres, men en beliggenhet ikke er omprofilert ennå eller ikke er kvalifisert for omprofilering, kan du fjerne den gamle Bedriftsprofil-kontoen. Deretter kan du opprette en ny profil med det nye bedriftsnavnet.