Aan de slag met een Bedrijfsprofiel voor hotels

Aan de slag met een bedrijfsprofiel voor hotels

Bekend probleem: Hotelkenmerken kunnen niet worden geüpdatet door een spreadsheet te uploaden. Gebruik de API en het dashboard om hotelkenmerken te updaten. Meer informatie over de Bedrijfsprofiel-API
Dit is stap 3 om een bedrijfsprofiel in te stellen voor hotels.

Als u uw hotel op Google Zoeken en Maps wilt tonen, moet u zich registreren voor een bedrijfsprofiel op Google.

Meerdere profielen registreren
  1. Open Bedrijfsprofielmanager.
  2. Klik rechtsboven op Nu beheren.
  3. Log in op uw Google-account.
  4. Geef de naam van uw hotel op en klik op Volgende.
    Opmerking: Als uw hotel wordt getoond op Maps, staat het vermeld in een dropdownmenu tijdens de aanmelding. Nu kunt u uw hotel selecteren aan de hand van de suggesties die verschijnen terwijl u typt. Selecteer de suggestie alleen als alle gegevens kloppen.
  5. Voer het adres van uw hotel in en klik op Volgende. Als uw adres niet via geolocatie wordt gevonden, kunt u ook worden gevraagd om een markering op een kaart te plaatsen op de locatie van uw hotel.
  6. Selecteer onder Bedrijfscategorie een bedrijfscategorie. Klik op Volgende.
    Opmerking: U kunt ook een meer specifieke categorie maken (bijv. hostel of motel).
  7. Geef een telefoonnummer of website-URL op voor uw hotel. Klik op Volgende.
    Opmerking: Als u nog geen website heeft, kunt u er een maken via uw bedrijfsprofiel nadat u het account heeft ingesteld.
  8. Klik op Doorgaan om uw connectie met het hotel te bevestigen.
  9. Selecteer een verificatieoptie.
Eén profiel registreren

Als u nog een profiel wilt toevoegen, bekijkt u uw profiel op Google Zoeken en klikt u op Meer Meer en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

1. Log op uw computer in bij Google Maps.
  2. U kunt uw bedrijf op 3 manieren toevoegen:
  • Vul het adres van uw hotel in de zoekbalk in. Selecteer aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel Je bedrijf toevoegen.
  • Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Selecteer Je bedrijf toevoegen.
  • Klik linksboven op Menu Menuen dan Je bedrijf toevoegen.
  1. Geef de naam van uw hotel op.
    • Opmerking: Als uw hotel wordt getoond op Maps, staat het vermeld in een dropdownmenu tijdens de aanmelding. Nu kunt u uw hotel selecteren aan de hand van de suggesties die verschijnen terwijl u typt. Selecteer de suggestie alleen als alle gegevens kloppen.
  2. Selecteer een bedrijfscategorie. Klik op Volgende.
    • Opmerking: U kunt ook een meer specifieke categorie maken (bijv. hostel of motel).
  3. Gebruik de instructies op het scherm om u aan te melden voor uw bedrijfsprofiel.
  4. Selecteer een verificatieoptie.
Tip: U moet toestemming hebben om het bedrijfsprofiel te beheren voor het hotel dat u opgeeft. Als u niet geautoriseerd bent, neemt u contact op met de persoon in uw organisatie die is gemachtigd en gaat u door met het proces. Selecteer Een andere methode proberen en klik op Later om de verificatieprocedure op een ander moment af te ronden.

Uw bedrijf laten verifiëren en claimen

U moet het bedrijfsprofiel van uw hotel laten verifiëren om de bedrijfsinformatie van uw hotel te kunnen beheren. Bekijk hoe u uw bedrijfsprofiel op Google kunt laten verifiëren.

Een profiel claimen dat al op Maps staat

Als u een profiel wilt beheren dat al op Maps bestaat, moet u het eigendom aanvragen.

Het merk van uw hotel wijzigen

Als u het merk van uw hotel wilt wijzigen, moet u in aanmerking komen om dit te doen volgens de richtlijnen voor de vertegenwoordiging van uw bedrijf. Als uw hotel onlangs een andere merknaam heeft gekregen, kunt u de bedrijfsnaam updaten door de bedrijfsinformatie te bewerken.

Uw bedrijf komt in de volgende gevallen mogelijk in aanmerking voor een merkwijziging:

• U voert een kleine naamswijziging door voor een hotel.
  • U heeft meerdere bedrijfsprofielen en de bedrijfsnaam verandert.

Als de bedrijfsnaam van uw hotel wordt gewijzigd, maar een locatie niet is gewijzigd of niet in aanmerking komt voor een naamswijziging, kunt u het oude Bedrijfsprofiel verwijderen. Vervolgens kunt u een nieuw profiel maken met de nieuwe bedrijfsnaam.