Lägga till öppningsdatumet för ditt företag

Om ditt företag inte har öppnat ännu kan du skapa en Företagsprofil på Google och berätta för presumtiva kunder att företaget kommer att öppnas på den angivna adressen. Ange ditt öppningsdatum, kommunicera med kunderna och meddela när och var de kommer att kunna hitta dig.

Tips! Företag som redan har öppnat kan lägga till datumet då de öppnade.

Skapa en Företagsprofil och verifiera senare

Se till att ditt företag inte felaktigt visas som öppet genom att ange ditt framtida öppningsdatum före verifieringen. När du skapar din Företagsprofil kan du välja Verifiera senare när du blir ombedd att verifiera.

Viktigt! För massverifierade konton är det särskilt viktigt att du anger det framtida öppningsdatumet före verifieringen, eftersom de annars verifieras direkt.

1. Skapa din Företagsprofil.
  2. Välj Fler alternativ när du blir ombedd att verifiera.
  3. Välj Senare under Verifiera senare.

Ange ditt öppningsdatum

Öppningsdatumet behöver bara innehålla år och månad. Du kan ange ett datum upp till ett år fram i tiden.

När du har angett datumet och verifierat ditt företag syns din profil på Google 90 dagar före öppningsdatumet.

1. Välj Redigera profil följt av Företagsinformation.
    • Tips: Välj Redigera profil via Google Sök på datorn.
  2. Välj pennikonen Redigera vid Öppningsdatum.
  3. Fyll i de obligatoriska fälten.
  4. Välj Spara.

Kommunicera med dina kunder

Du kan interagera med kunder från 90 dagar före öppningsdatumet. Det finns flera funktioner i Företagsprofil som du kan använda för att bygga relationer med dina kunder:

• Skapa inlägg: Med inlägg kan du berätta om öppnandet, visa aktuell information om ditt företag och erbjuda en premiärrabatt eller värdekupong.
  • Lägg till foton: Foton från din plats kan visa vad som händer med din butik, från bygget till öppningsdagen.
  • Ta med en säljarbeskrivning: Beskriv din verksamhet och ge kunderna information om ditt företag direkt från källan.

När ditt företag har öppnat visas din profil med taggen Nyöppnat på Google under 90 dagar.