Een openingsdatum toevoegen voor een bedrijf

Als uw bedrijf nog niet is geopend, kunt u een bedrijfsprofiel maken op Google om uw community te laten weten wanneer uw bedrijf op het opgegeven adres wordt geopend. Stel een openingsdatum in de toekomst in, leg contact met klanten en laat weten waar en wanneer u opengaat.

Tip: Bedrijven die al zijn geopend, kunnen de datum toevoegen waarop ze zijn geopend.

Een bedrijfsprofiel maken en later laten verifiëren

Stel de toekomstige openingsdatum in vóór de verificatie om ervoor te zorgen dat uw bedrijf niet ten onrechte wordt weergegeven als open. Als u een bedrijfsprofiel maakt, kunt u de optie 'Later verifiëren' kiezen als u wordt gevraagd om uw bedrijf te laten verifiëren.

Belangrijk: Voor bulkgeverifieerde accounts is het vooral belangrijk om de toekomstige openingsdatum vóór de verificatie in te stellen, omdat deze accounts direct worden geverifieerd.

1. Maak uw Bedrijfsprofiel.
  2. Als u wordt gevraagd uw bedrijf te laten verifiëren, selecteert u Meer opties.
  3. Selecteer Later onder Later verifiëren.

De openingsdatum instellen

Alleen het jaar en de maand van uw openingsdatum zijn vereist. De datum die u opgeeft, mag maximaal een jaar in de toekomst liggen.

Nadat u de datum heeft ingesteld en uw bedrijf heeft bevestigd, wordt uw profiel 90 dagen vóór de openingsdatum op Google weergegeven.

1. Selecteer Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
    • Tip: Selecteer op uw desktop via Google Zoeken de optie Profiel bewerken.
  2. Selecteer het potloodje Bewerken naast Openingsdatum.
  3. Vul de verplichte velden in.
  4. Selecteer Opslaan.

Leg contact met klanten

U kunt 90 dagen voor de openingsdatum al contact leggen met de mensen in uw omgeving. Als u een relatie met klanten wilt opbouwen, kunt u functies van Bedrijfsprofiel gebruiken:

• Posts maken: Met een post kunt u een opening aankondigen, klanten op de hoogte houden van uw bedrijf, en een openingskorting of kortingsbon beschikbaar stellen.
  • Foto's toevoegen: Door foto's van uw locatie kan de community up-to-date blijven over de ontwikkelingen van uw winkel, van de bouwwerkzaamheden tot de openingsdag.
  • Voeg een beschrijving van uw bedrijf toe: Vertel iets meer over uw bedrijf, zodat potentiële klanten de informatie rechtstreeks van u krijgen.

Na de opening van uw bedrijf staat 90 dagen lang in uw profiel op Google de tag Onlangs geopend.