Yritysprofiilin viestien lukeminen ja niihin vastaaminen

Asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä reaaliajassa Googlessa näkyvän yritysprofiilisi kautta. Voit vastata kysymyksiin, kertoa yrityksesi tarinan ja saada yrityksellesi lisää asiakkaita. Chat sopii parhaiten yrityksen ja sen asiakkaiden välisiin keskusteluihin.Voit varmistaa hyvän asiakaskokemuksen noudattamalla chatia koskevia ohjeita.

Näin se toimii

Kun laitat chatin päälle, asiakkaat näkevät Yritysprofiilissasi Chat-painikkeen ja voivat milloin tahansa lähettää sinulle viestin.

• Viestit näkyvät Yritysprofiilissasi Googlessa. Saat ilmoituksia saapuneista viesteistä.
  • Voit muokata automaattista tervetuloviestiä, jonka asiakkaat saavat, kun he lähettävät sinulle viestin.
  • Voit jakaa asiakkaille kuvia chatin kautta.
  • Jos Yritysprofiilillasi on useita omistajia tai ylläpitäjiä, jokainen heistä voi chattailla asiakkaiden kanssa.
  • Asiakkaat näkevät yrityksesi nimen chat-ikkunassa.

Jos olet kiinnostunut chat-ohjelmointirajapinnasta, käy Business Messages ‑kehittäjäsivustolla.

Tallennetut viestit

Jos yritys on laittanut chatin päälle, viestit tallennetaan tilille, jota yritys käyttää Yritysprofiilinsa ylläpitämiseen:

• Jos poistat viestin yhdeltä laitteelta, se poistetaan pysyvästi kaikilta linkitetyiltä laitteilta. Sen jälkeen sinulla ei ole enää pääsyä kyseiseen viestiin.
    • Tärkeää: Viesti poistetaan vain sinun laitteiltasi. Toinen osapuoli voi edelleen nähdä keskustelun omilla laitteillaan.
  • Voit eksportoida ja ladata viestejä, jos haluat tallentaa niitä itsellesi tai käyttää niitä muissa Googlen tuotteissa.

Chatin hallinta Google Mapsissa

Chatin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Google Mapsissa

Tärkeää: Aikaisempi pikaviestihistoria ei ole käytettävissä yrityksille, kun chat otetaan käyttöön ensimmäisen kerran. Myöhemmät yrityksen vastaanottamat ja lähettämät viestit tallennetaan alkuasetusten tekemisen jälkeen.

Viestien laittaminen päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Viestiasetukset.
  4. Ota Chat käyttöön tai poista se käytöstä.
Viestien tarkistaminen Google Mapsissa
Yritykset voivat ylläpitää viestiominaisuutta Google Maps ‐sovelluksesta, kun viestit otetaan käyttöön.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
Viestien lukukuittausten laittaminen päälle tai pois päältä

Kun vastaanottaja avaa uuden viestin, lähettäjä näkee viestin alla Luettu-tilan. Tämä tila näkyy riippumatta siitä, kuka lähetti viestin keskustelussa (sinä vai asiakkaasi). Jos yrityksesi on laittanut lukukuittaukset pois päältä, asiakkaasi eivät näe Luettu-tilaa.

Jos viestit ovat päällä, lukukuittaukset ovat automaattisesti päällä. Voit laittaa lukukuittaukset päälle tai pois päältä Google Maps ‐sovelluksen kautta.

Voit laittaa Lukukuittaukset-tilan pois päältä Google Maps ‑sovelluksessa seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Chat-asetukset.
  4. Laita Lähetä lukukuittaukset pois päältä.
Viestien poistaminen Google Mapsissa
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritysja sitten Viestit.
  3. Avaa keskustelu, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta Poista Trash.
Ilmoitusten hallinnointi Google Mapsissa
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Ilmoitukset Standard android/iOS notification icon.

Vinkki: Jotkin yritykset voivat saada tekstiviesti-ilmoituksia. Jos haluat saada tekstiviestejä, sinun on lisättävä puhelinnumerosi.

Keskustelun estäminen Google Mapsissa
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  3. Avaa keskustelu, jonka haluat estää.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Estä / ilmoita roskasisällöstä.
  5. Napauta Estä .
Roskasisällöstä ilmoittaminen
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  3. Avaa keskustelu, jonka haluat ilmoittaa olevan roskasisältöä.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Estä / ilmoita roskasisällöstä.
  5. Napauta Estä .
Kuvien jakaminen Google Mapsissa

Voit jakaa kaikenkokoisia ja ‑muotoisia kuvia. Kerralla jaettavien kuvien määrää ei ole rajoitettu.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  3. Avaa keskustelu, johon haluat jakaa kuvia.
  4. Napauta Kuva Kamera.
  5. Valitse kuva, jonka haluat poistaa.
  6. Napauta Jaa Lähetä.
Vinkki: Voit poistaa kuvia pikkukuvien valikon kautta.

Tervetuloviestit Google Mapsissa

Tervetuloviestit lähetetään automaattisesti, kun asiakas ottaa yhteyttä yritykseesi. Tervehdyksillä voit kertoa asiakkaille, koska odottaa sinulta vastausta.

Näin lisäät tervetuloviestin:

1. Napauta Google Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  2. Napauta Lisää Lisää ja sitten Chat-asetukset.
  3. Napauta Tervetuloviesti-kohdan vierestä Muokkaa .
  4. Kirjoita tervetuloviesti.
  5. Napauta Tallenna.
Usein kysyttyjen kysymysten käyttöönotto

Usein kysytyt kysymykset on ominaisuus, joka luo automaattisia vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita käyttäjät voivat esittää yrityksestäsi. Usein kysyttyjä kysymyksiä on kahdenlaisia:

Omat usein kysytyt kysymykset

• Nämä ovat itse luomiasi kysymyksiä ja vastauksia, jotka voivat liittyä tarkasti yritykseesi.

Automaattiset usein kysytyt kysymykset

• Nämä ovat Googlen luomia kysymyksiä ja vastauksia, jotka perustuvat Yritysprofiilissasi oleviin tietoihin. Automaattisista kysymyksistä voi tällä hetkellä saada vastauksia seuraavia aiheita koskeviin kysymyksiin:
    • aukioloajat
    • ajanvaraukset
    • yhteystiedot
    • toimitustiedot
    • sijainti tai osoite
    • hyväksytyt maksutavat
    • verkkosivustosi URL-osoite.

Vinkki: Voit käyttää joko omia tai automaattisia kysymyksiä tai molempia. Saat kaikista lähetetyistä automaattisista vastauksista ilmoituksen, joka sisältää kopion vastauksesta ja vastausta pyytäneen käyttäjän profiilikuvan.

Näin lisäät omia usein kysyttyjä kysymyksiä:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritys ja sitten Viestit.
  3. Napauta Valikko Lisää ja sitten Chat-asetukset.
  4. Valitse Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä ja sitten Omat usein kysytyt kysymykset.
  5. Lisää kysymys ja automaattinen vastaus.
  6. Napauta Tallenna.

Näin laitat automaattiset usein kysytyt kysymykset päälle:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Android-laitteella.
  2. Napauta Mapsin oikeasta alakulmasta Yritysja sittenViestit.
  3. Napauta Valikko Lisää ja sitten Chat-asetukset.
  4. Valitse Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä ja sitten Automaattiset usein kysytyt kysymykset.
  5. Laita Automaattiset usein kysytyt kysymykset päälle.

Vinkki: Jos automaattiset kysymykset antavat käyttäjille virheellisiä vastauksia, tarkista, että Yritysprofiilissasi olevat tiedot ovat ajantasaisia ja yhdenmukaisia.

Vastaa nopeasti (aikavaatimus)

Seuraava vaatimus koskee kaikkia yrityksiä, jotka käyttävät viestejä Yritysprofiilissaan.

Sinun on vastattava viesteihin 24 tunnin kuluessa. Tämä voi lisätä luottamusta ja kannustaa käyttäjiä aktivoitumaan. Jos et vastaa viesteihin vaaditussa ajassa, poistamme chatin yrityksesi käytöstä.

Keskimääräisen vastausajan selvittäminen

Yritykset voivat selvittää keskimääräisen vastausaikansa sovelluksesta. Voit saada hyödyllisiä havaintoja, jos olet laittanut viestit päälle Google Maps ‑sovelluksessa.

Havainnoista näet yrityksesi keskimääräisen vastausajan 28 viime päivän ajalta. Halutessasi voit valita pidemmän ajanjakson ja vertailla lähellä olevien samankaltaisten yritysten odotusaikoja.

Jos asiakkaat hakevat yritystäsi, he näkevät tyypillistä vastausaikaa koskevan tilapäivityksen:

• Vastaa yleensä muutamassa minuutissa
  • Vastaa yleensä muutamassa tunnissa
  • Vastaa yleensä päivässä
  • Vastaa yleensä muutamassa päivässä

Usein kysyttyä

Mitä tapahtuu, kun chat on käytössä?
Kun chat on otettu käyttöön, asiakkaat voivat milloin tahansa lähettää sinulle viestejä Googlessa näkyvän Yritysprofiilisi Chat-painikkeen kautta. Jos otat chatin käyttöön yrityksellesi, saatat saada myös Pyydä tarjous- tai Pyydä varausta ‐painikkeen Yritysprofiilisi tiettyihin kategorioihin Haussa.
  • Saat ilmoituksia Google-yritysprofiiliin saapuvista viesteistä.
  • Voit muokata automaattista tervehdysviestiä, jonka asiakkaat näkevät, kun he lähettävät sinulle viestin.
  • Jos Yritysprofiilillasi on useita omistajia tai ylläpitäjiä, jokainen heistä voi viestitellä asiakkaiden kanssa.
  • Asiakkaat näkevät yrityksesi nimen chat-ikkunassa.
Miten voin pitää chat-painikkeen aktiivisena Googlessa?
Kaikkien Yritysprofiilin chatin käyttäjien tulisi vastata viesteihin 24 tunnin kuluessa. Jos et vastaa saamiisi viesteihin tässä ajassa, saatamme poistaa Chat-painikkeen Yritysprofiilistasi hyvän käyttökokemuksen varmistamiseksi. Jos viesti on roskapostia tai huonolaatuinen, muista merkitä se roskasisällöksi.
Miten vastausaika lasketaan?
Vastausaika on keskimääräinen aika, joka yritykselläsi menee asiakkaiden viesteihin vastaamiseen. Se lasketaan 28 viime päivän aikana saamiesi viestien perusteella.
  • Jos olet saanut alle 10 viestiä 28 päivän aikana, vastausaika lasketaan viimeisten 10 viestin perusteella.
  • Jos olet saanut alle 10 viestiä sen jälkeen, kun otit chatin käyttöön, vastausaika lasketaan kaikkien saamiesi viestien perusteella riippumatta siitä, milloin ne on lähetetty.
Miten vastausprosentti lasketaan?
Vastausprosentti on niiden uusien viestien prosenttiosuus, joihin vastasit 28 viime päivän aikana.
  • Vastaus lasketaan vain, jos se on vastaus keskustelun ensimmäiseen viestiin (eli ensimmäiseen viestiin, jonka saat, kun et ole keskustellut tietyn asiakkaan kanssa vähintään 7 päivään).
  • Vastaus lasketaan vain, jos lähetät sen 24 tunnin kuluessa.
  • Jos olet saanut alle 10 viestiä 28 päivän aikana, vastausprosentti lasketaan viimeisten 10 viestin perusteella.
  • Jos olet saanut alle 10 viestiä sen jälkeen, kun otit chatin käyttöön, vastausprosentti lasketaan kaikkien saamiesi viestien perusteella riippumatta siitä, milloin ne on lähetetty.
Chat on poistettu käytöstä. Miten voin ottaa sen uudelleen käyttöön?
Jos chat-painike ei ole enää käytössä, voit ottaa chatin käyttöön uudelleen. Chat-painike pysyy aktiivisena, kun vastaat kaikkiin uusiin viesteihin 24 tunnin kuluessa.
Otetaanko vastausajan ja ‑prosentin laskennassa huomioon kaikentyyppiset viestit?
Ei. Tervetuloviestejä ja roskasisällöksi merkitsemiäsi viestejä ei huomioida vastausajan ja ‑prosentin laskennassa.
Liittyykö usein kysyttyjen kysymysten käyttöönottoon rajoituksia?
  • Voit lisätä enintään 10 viestiä.
  • Kysymysten enimmäispituus on 60 merkkiä.
  • Vastauksissa voi olla enintään 500 merkkiä, ja ne voivat sisältää linkkejä.