Beheer uw dealerbedrijf op Google

Als het profiel van uw dealerbedrijf wilt beheren, moet u zich eerst aanmelden voor Google-bedrijfsprofiel en uw profiel verifiëren.

Accounttoegang beheren

Als u leden aan uw profiel toevoegt, kunt u de aanwezigheid van uw dealerbedrijf op Google beter beheren. Elk van deze rollen heeft verschillende mogelijkheden. Als u leden wilt toevoegen aan of verwijderen uit het profiel van uw dealerbedrijf, heeft u hun naam of e-mailadres nodig.

Er zijn 2 typen gebruikers voor profielen: eigenaren en beheerders. Als eigenaren gebruikers toevoegen, delen ze het beheer van een profiel met meerdere mensen zonder hun wachtwoord te hoeven delen. (Google Groepen kunnen niet worden toegevoegd als beheerder of eigenaar van profielen.)

Eigenaren: Elk profiel kan meerdere eigenaren hebben, maar slechts 1 hoofdeigenaar. Eigenaren en hoofdeigenaren hebben dezelfde mogelijkheden, maar een hoofdeigenaar kan zichzelf niet uit een profiel verwijderen zonder eerst het hoofdeigendom over te dragen aan een andere gebruiker. Alle eigenaren kunnen wel andere gebruikers toevoegen om het beheer van een profiel te delen zonder hun wachtwoord te hoeven delen.

Beheerders: Beheerders hebben vrijwel dezelfde mogelijkheden als een eigenaar, maar hebben geen toegang tot de gevoeligere mogelijkheden (bijvoorbeeld het recht om het profiel te verwijderen of gebruikers te beheren).

In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht van de mogelijkheden van elk type gebruiker.

Mogelijkheid Eigenaar Beheerder
Gebruikers toevoegen en verwijderen vinkje
Bedrijfsprofielen verwijderen vinkje
Alle URL's bewerken  vinkje vinkje
Alle updates van Google accepteren vinkje vinkje
Afspraken bevestigen en annuleren vinkje vinkje
Bepaalde locatie-instellingen updaten
  • De naam, categorie of website op
    een locatie bewerken
  • Een locatie markeren als gesloten
  • Locatiegroepen maken
vinkje vinkje
Bedrijfsprofiel rechtstreeks beheren op Zoeken en Maps vinkje vinkje
Google Ads-accountkoppelingen beheren vinkje vinkje
De berichtenfunctie gebruiken vinkje vinkje
Eigen labels toevoegen om gemakkelijk
bepaalde groepen of locaties te vinden
vinkje vinkje
Kenmerken bewerken vinkje vinkje
Link voor maaltijdbezorging bewerken vinkje vinkje

Bepaalde bedrijfsgegevens bewerken, zoals openingstijden en
adres

vinkje vinkje
Telefoonnummer bewerken vinkje vinkje
Services bewerken vinkje vinkje
Posts maken, beheren en publiceren vinkje vinkje
Omslagfoto's en extra foto's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Logo's toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Product toevoegen, verwijderen en bewerken vinkje vinkje
Op reviews reageren vinkje vinkje
Inzichten downloaden vinkje vinkje
Reageren op vragen en antwoorden vinkje vinkje

Het eigendom van een profiel overdragen

Als u niet langer de eigenaar van het dealerbedrijf bent, maar wel de primaire eigenaar op Google bent, moet u het eigendom aan de nieuwe eigenaar van het dealerbedrijf overdragen.

Vul dit formulier in als u vragen of opmerkingen heeft.