Tietoja Google Assistantin soittamista puheluista

Tärkeää: Tämä artikkeli koskee Google Assistant ‑ominaisuutta, jolla Google ottaa yhteyttä yrityksiin. Se ei koske sitä, miten Google-tukeen voidaan ottaa yhteyttä yrityksen puolesta.

Puhelut Googlelta

Puhelun alussa ilmoitetaan puhelun syy ja kerrotaan, että puhelu on Googlelta. Puhelu soitetaan yleensä automaattisesta järjestelmästä, mutta joissakin tapauksissa soittaja voi olla Googlen työntekijä.

Ajanvaraus ja ravintolan odotusajan tarkistaminen Google Assistantilla on tällä hetkellä mahdollista vain Yhdysvalloissa, ja puhelut tulevat numerosta +1 650 203 0000.

Google voi myös soittaa tai lähettää tekstiviestin varmistaakseen, että Haussa ja Mapsissa näkyvät yritystietosi ovat oikein. Googlen puhelut tulevat seuraavista numeroista:

• Argentiina: +541152468650
  • Australia +61-2-9123-6508
  • Brasilia:
    • 600018
    • +55 113 878 8565
  • Kanada: +1 780 851 3579
  • Chile: +56 223 930 690
  • Kolumbia: +57 601 794 5853
  • Ranska: +33 185 169 412
  • Saksa +491771783584
  • Intia +91 4067590050, 56161187
  • Japani: +81-345670700
  • Meksiko: +52 555 091 2025
  • Uusi-Seelanti: +64 9 884 7777
  • Peru: +51 173 049 33
  • Espanja: +34 93 003 9974
  • Yhdistynyt kuningaskunta: +44 207 660 1362
  • Yhdysvallat: +1-650-206-5555, +1-650-763-0461, +1-844-899-8101
  • Venezuela: +58 212 771 9755

Lue lisää oikeiden Googlelta tulevien puheluiden tunnistamisesta.

Asiakas, joka löytää yrityksesi Google Hausta, Mapsista tai Assistantin avulla, voi pyytää Assistantia soittamaan yritykseesi ja esimerkiksi varaamaan tapaamisajan tai tarkistamaan ravintolan odotusajan. Assistant tarkistaa tarvittavat tiedot asiakkaalta ja soittaa yritykseesi.

Google voi myös toisinaan soittaa yrityksiin ja varmistaa, että niiden tiedot (kuten aukioloajat) ovat oikein.

Puhelut voivat

• olla automaattisia
  • olla automaattisia ja valvottuja
  • tulla Googlen työntekijöiltä.

Saatavuus

Google tarjoaa tämän ominaisuuden maksutta yrityksille ja asiakkaille, jotta yhteydenpito olisi helpompaa.

Tuetut laitteet

Tällä hetkellä tämä ominaisuus on saatavilla

• puhelimiin, joissa on Google Assistant ‑sovellus
  • laitteisiin, joilla voidaan käyttää Hakua ja Mapsia.

Saatavuus Yhdysvalloissa

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla seuraavissa Yhdysvaltain osavaltioissa:
  • Alabama
  • Alaska
  • Arizona
  • Arkansas
  • Kalifornia
  • Colorado
  • Connecticut
  • Delaware
  • Florida
  • Georgia
  • Havaiji
  • Idaho
  • Illinois
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Missouri
  • Montana
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Hampshire
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • Pohjois-Carolina
  • Pohjois-Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Oregon
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • Etelä-Carolina
  • Etelä-Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Virginia
  • Washington
  • Länsi-Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Näin se toimii

Ajanvaraus

Jos asiakas haluaa varata tapaamisajan, Assistant tarkistaa tietyt tiedot, kuten asiakkaan toivoman kellonajan, palvelun tyypin tai osallistujamäärän. Tietojen tarkistamisen jälkeen Assistant yrittää varata ajan yrityksestäsi verkkovarauskumppanilta (jos käytettävissä) tai soittamalla yritykseesi Google Assistantin automaattisen äänipuheluteknologian avulla (puheluja valvotaan ja ne tallennetaan laadun varmistamiseksi). Tällä hetkellä ajanvaraus Google Assistantilla on saatavilla vain Yhdysvalloissa.

Yritystietojen tarkistaminen

Google voi soittaa tai lähettää tekstiviestin yritykseesi ja tarkistaa vahvistamattomat tiedot varmistaakseen, että Googlessa näkyvät yritystiedot (esim. aukioloajat tai varastotiedot) pitävät paikkansa. Näissä puheluissa ja tekstiviesteissä voidaan käyttää Google Assistantin automaattista äänipuheluteknologiaa (puheluita valvotaan, ja ne tallennetaan laadun varmistamiseksi), ja Yritysprofiilisi Google Haussa ja Mapsissa saatetaan päivittää niiden perusteella.

Ravintolan odotusajan tarkistaminen

Jos asiakas haluaa selvittää ravintolan odotusajan, Google voi tarkistaa asian soittamalla yritykseesi ja kertoa sitten odotusajan asiakkaalle. Näissä puheluissa voidaan käyttää Google Assistantin automaattista äänipuheluteknologiaa. Puheluita valvotaan, ja ne tallennetaan laadun varmistamiseksi. Odotusajan tarkistaminen Google Assistantilla on tällä hetkellä mahdollista vain Yhdysvalloissa.

Lue lisää yritystietojen päivittämisestä Googlessa.

Ominaisuuden poistaminen käytöstä

Google tarjoaa tämän ominaisuuden maksutta, jotta yritysten ja asiakkaiden välinen yhteydenpito olisi helpompaa. Lue, miten Google käsittelee kerättyjä henkilökohtaisia tietoja.

Jos et halua, että yrityksesi saa automaattisia puheluja Google Assistantilta, voit ilmoittaa siitä meille puhelimitse tai muuttamalla Yritysprofiilisi asetuksia. Lue lisää Googlessa näkyvästä Yritysprofiilista.

Puhelimitse ilmoittaminen

Kun saat puhelun Google Assistantilta, voit ilmoittaa sille, ettet enää halua vastaanottaa puheluja. Voit esimerkiksi sanoa näin:

• "Please remove my business from your list." (Poista yritykseni listalta.)
  • "Please stop calling my business." (Älä enää soita yritykseeni.)
Yritysprofiilin asetusten muuttaminen
  1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Valitse kolmen pisteen valikko ja sitten Yritysprofiilin asetukset ja sitten Lisäasetukset.
  3. Google Assistantin puhelut ‐kohdasta voit laittaa Varaukset asiakkailta- ja Automaattiset puhelut, joilla voit pitää Yritysprofiilisi ajan tasalla ‐asetuksen päälle tai pois päältä.

Tärkeää: Käytöstä poistamisen jälkeen Google voi toisinaan edelleen soittaa yritykseesi manuaalisesti ja tarkistaa yritystietosi. Lue lisää Googlen soittamista puheluista.

Tekstiviestien poistaminen ja niistä kieltäytyminen

Voit kieltäytyä tekstiviestien vastaanottamisesta vastaamalla STOP.

Jos haluat poistaa kaikki kyseisen numeron kanssa vaihdetut viestit, lähetä
  • Brasiliassa viesti DELETAR
  • Intiassa viesti DELETE
  • Saksassa viesti LÖSCHEN
  • Yhdysvalloissa viesti DELETE.
Puhelupuun kartoitukseen liittyvien puheluiden estäminen
Jos Google on soittanut yritykseesi kartoittaakseen puhelupuusi, voit halutessasi estää vastaavat puhelut jatkossa. Soita numeroon +1-650-206-5555 ja jätä vastaajaviesti, jossa mainitset yrityksesi nimen ja puhelinnumeron ja kerrot, että haluat estää yrityksesi puhelupuun kartoitukseen liittyvät puhelut.

Usein kysyttyä

Miten usein Google Assistant soittaa yritykseeni?

Google Assistant soittaa vain silloin, kun asiakas haluaa varata ajan tai tarkistaa ravintolan odotusajan tai kun Google Assistantin on tarkistettava yrityksesi aukioloajat tai varastotiedot. Assistant välttää soittamasta myöhään illalla, yöllä ja aikaisin aamulla.

Miten päivitän Googlessa näkyvät yritystietoni?

Lue lisää yritystietojen (kuten puhelinnumeron tai aukioloaikojen) muokkaamisesta.

Miten ilmoitan ongelmista?

Jos haluat tehdä ilmoituksen Google Assistantin puheluihin liittyvästä ongelmasta, täytä tämä lomake.