Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Over telefoontjes van de Google Assistent

Belangrijk: Dit artikel gaat over een Google Assistent-functie die Google gebruikt om contact op te nemen met een bedrijf. Het gaat niet over hoe u namens een bedrijf contact kunt opnemen met Google Support.

Telefoontjes van Google

Aan het begin van het gesprek hoort u wat de reden van het gesprek is en dat het gesprek afkomstig is van Google. U kunt ervan uitgaan dat het gesprek afkomstig is van een geautomatiseerd systeem of, in sommige gevallen, van een telefonist.

Een afspraak maken en de wachttijd bij een restaurant checken met de Google Assistent zijn alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Hiervoor wordt gebeld via +1-650-203-0000.

Google kan ook bellen of tekstberichten sturen om uw bedrijfsinformatie te bevestigen, zodat deze correct wordt weergegeven als mensen ernaar zoeken op Google Zoeken en Maps. Gesprekken of tekstberichten via deze telefoonnummers zijn afkomstig van Google:

• Argentinië: +541152468650
  • Australië: +61-2-9123-6508
  • Brazilië:
    • 600018
    • +55 1138788565
  • Canada: +1-780-851-3579
  • Chili: +56223930690
  • Colombia: +576017945853
  • Frankrijk: +33 185169412
  • Duitsland: +491771783584
  • India: +91 4067590050, 56161187
  • Japan: +81-345670700
  • Mexico: +52 5550912025
  • New Zealand: +64-9-884-7777
  • Peru: +5117304933
  • Spanje: +34-93-003-9974
  • Verenigd Koninkrijk: +44-207-660-1362
  • Verenigde Staten: +1-650-206-5555, +1-650-763-0461, +1-650-899-8667, +1-844-899-8101, +1-855-252-7709
  • Venezuela: +582127719755

Bekijk meer informatie over hoe u legitieme gesprekken van Google herkent.

Klanten die uw bedrijf vinden via Google Zoeken, Maps of de Assistent, kunnen de Assistent vragen namens hen te bellen om bijvoorbeeld een afspraak te maken of de wachttijd voor een tafel bij een restaurant te checken. De Assistent checkt de benodigde gegevens bij de klant en belt uw bedrijf om aan het verzoek van de klant te voldoen.

Google belt af en toe ook bedrijven om informatie te checken, zoals openingstijden, en om ervoor te zorgen dat de informatie correct is.

U kunt op de volgende manieren gebeld worden:

• Via een geautomatiseerd systeem.
  • Via een geautomatiseerd systeem dat wordt gecontroleerd door een echte persoon.
  • Door een echte medewerker.

Beschikbaarheid

Google biedt deze functie kosteloos aan zowel bedrijven als klanten aan zodat ze makkelijker met elkaar in contact kunnen komen.

Ondersteunde apparaten

Deze functie is momenteel beschikbaar op:

• telefoons met de Google Assistent-app en
  • apparaten die toegang hebben tot Google Zoeken of Maps.

Beschikbaarheid in de Verenigde Staten

Deze functie is momenteel beschikbaar in de volgende Amerikaanse staten:
  • Alabama
  • Alaska
  • Arizona
  • Arkansas
  • California
  • Colorado
  • Connecticut
  • Delaware
  • Florida
  • Georgia
  • Hawaii
  • Idaho
  • Illinois
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Missouri
  • Montana
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Hampshire
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • North Carolina
  • North Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Oregon
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • South Carolina
  • South Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Virginia
  • Washington
  • West Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Hoe het werkt

Een afspraak maken

Als de klant een afspraak wil maken, controleert de Assistent specifieke informatie zoals de gewenste tijd, het type service of de grootte van de groep. Nadat deze informatie is bevestigd, probeert de Assistent een afspraak met uw bedrijf te maken via een online boekingspartner (indien beschikbaar) of door uw bedrijf te bellen met de technologie voor geautomatiseerde spraakoproepen van de Google Assistent (gesprekken worden gecontroleerd en opgenomen voor kwaliteitsbewaking). Op dit moment zijn afspraken via de Google Assistent alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Bedrijfsinformatie checken

Google belt of sms't mogelijk uw bedrijf om informatie te checken die u nog niet heeft bevestigd, zodat Google correcte informatie over uw bedrijf toont, zoals uw openingstijden of de status van veelgevraagde voorraad. Voor deze gesprekken of sms-berichten kan de technologie voor geautomatiseerde audiogesprekken van de Google Assistent worden gebruikt (gesprekken worden gecontroleerd en opgenomen voor kwaliteitsbewaking). Als gevolg hiervan kan uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps worden geüpdatet.

Wachttijd bij restaurant checken

Als de klant de huidige wachttijd voor een tafel bij uw bedrijf wil opvragen, kan Google uw bedrijf bellen om de informatie te verzamelen en de wachttijdinformatie met de klant te delen. Voor deze gesprekken kan de technologie voor geautomatiseerde audiogesprekken van de Google Assistent worden gebruikt. Gesprekken worden gecontroleerd en opgenomen voor kwaliteitsbewaking. Op dit moment is het checken van de wachttijd met de Google Assistent alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Bekijk meer informatie over hoe u uw bedrijfsinformatie op Google updatet.

Afmelden

Google biedt deze functie kosteloos aan zodat bedrijven en klanten met elkaar in contact kunnen komen. Meer informatie over hoe Google verzamelde persoonlijke informatie beheert

Als u liever niet wilt dat uw bedrijf geautomatiseerde telefoontjes van de Google Assistent krijgt, kunt u ons dit telefonisch laten weten of de instellingen voor uw bedrijfsprofiel wijzigen. Meer informatie over uw bedrijfsprofiel op Google

Telefonisch laten weten

Als de Google Assistent u belt, kunt u de Assistent laten weten dat u niet meer wilt worden gebeld. U kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Verwijder mijn bedrijf uit de lijst.'
  • 'Bel mijn bedrijf niet meer.'
De instellingen voor uw bedrijfsprofiel wijzigen
  1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer het menu met 3 stippen en dan Instellingen voor bedrijfsprofiel en dan Geavanceerde instellingen.
  3. Onder 'Gesprekken via de Google Assistent' kunt u Boekingen van klanten en Geautomatiseerde oproepen om uw bedrijfsprofiel up-to-date te houden aan- of uitzetten.

Belangrijk: Nadat u zich heeft afgemeld, kunt u nog steeds af en toe een telefoontje van een Google-telefonist krijgen om uw bedrijfsinformatie te bevestigen. Meer informatie over telefoontjes van Google

Afmelden voor tekstberichten en tekstberichten verwijderen

Reageer met STOP als u zich wilt afmelden voor tekstberichten.

Als u alle berichten wilt verwijderen die zijn uitgewisseld met het nummer, stuurt u het volgende:
  • Brazilië: DELETAR
  • India: DELETE
  • Duitsland: LÖSCHEN
  • VS: DELETE
Afmelden voor gesprekken die zijn bedoeld om uw keuzemenu in kaart te brengen
Als Google uw bedrijf heeft gebeld om uw keuzemenu in kaart te brengen, kunt u zich in de toekomst afmelden voor deze gesprekken. Bel +1-650-206-5555 en laat een voicemail achter met uw bedrijfsnaam en telefoonnummer en laat ons weten dat u zich wilt afmelden voor toekomstige gesprekken om het keuzemenu voor uw bedrijf in kaart te brengen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak belt de Google Assistent me?

De Google Assistent belt u alleen wanneer een klant een afspraak wil maken, de wachttijd bij een restaurant wil checken of uw openingstijden of de status van veelgevraagde voorraad wil checken. De Assistent zal u niet 's avonds laat en vroeg in de ochtend bellen.

Hoe kan ik mijn bedrijfsinformatie op Google updaten?

Informatie over hoe u bedrijfsinformatie kunt bewerken, zoals uw telefoonnummer of openingstijden.

Hoe meld ik problemen?

Vul dit formulier in als u een probleem met de Google Assistent-gesprekken wilt melden.